ענת שלום,
על פניו סעיף אי תחרות הוא בעייתי, אולם לצערך הרב, הוא בדיוק נועד למקרה כמו שלך, כאשר את מעוניינת לעבוד באותו מקום אצל מישהו אחר.
יחד עם זאת במקרים רבים שטיפלתי בנסיבות דומות, המעביד הסכים לוותר ולאפשר לעובד לעבור.
אחז אגם, עו"ד
מננהל פורום דיני עבודה
ומה לגבי הדבר הזה? האים זה לא זהה למקרה שלי?
דן פרומר, הועסק כעובד שכיר בחברת "רדגארד" כמהנדס תוכנה. החברה עסקה בפיתוח מוצרי אבטחה ותקשורת מחשבים ורשתות. באוגוסט 1998 הודיע להנהלת החברה על התפטרותו עקב חילוקי דעות. כחודשיים לאחר מכן הוצעה לו משרה בחברה המתחרה "צ'ק פוינט".
פרומר נענה להצעה וקיבל משרה כמנהל פיתוח בדומה לזו של מעסיקתו הקודמת. "רדגארד" לא ויתרה והגישה תביעה לבית הדין האזורי לעבודה לאסור על מר פרומר לעבוד אצל המתחרה בגין סעיף אי תחרות בחוזה שלו במשך 22 חודשים.
ניתן צו מניעה כנגד המהנדס למשך 18 חודשים. "צ'ק פוינט" והמהנדס הגישו ערעור לבית הדין הארצי לעבודה. הנשיא לשעבר, ישב בדין וקבע הלכה שזכתה לכינוי הלכת צ'ק פוינט: "הגבלת עיסוקו של עובד נוגדת את תקנת הציבור וכן את המדיניות הדוגלת במשק תחרותי וחופשי".
בהמשך לפסיקתו קבע עוד: חופש העיסוק הוא עיקרון חוקתי המעוגן הן בחוק יסוד חופש העיסוק המעניק לעובד זכות לעבוד בכל עיסוק והן בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, הרואה בכישוריו של העובד כקניינו הפרטי..."
אבל את לא מדברת על ממשרה דומה, אלא את אותה משרה, רק דרך מעסיק אחר.
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.