יעקב שלום,
אתה שואל שאלות נכונות וטובות אנסה לתת לך מענה אבל חלקית מזווית אחרת.
שיטת הניקוד ובית המשפט הם לכאורה שני דברים נפרדים. בית המשפט אינו שולט על הנקודות ואינו דן בעניין. הנקדות נזקפות בהתאם להרשעה. הרשעה= תשלום הקנס, או שפיטה בבית משפט. לאחר מכן, המזכירות מדווחת על ההרשעה בהתאם לסעיפים הרלוונטים, כשאז משרד הרישוי מקבל דיווח. אני עצמי שאלתי שאלה זהה וחקרתי את הנושא בקרב "מומחים" לענייני ניקוד, האם צרוף דוחו"ת יכול להוביל "להעלמת" מחלק מהנקודות שכן מי שמחשב את הנקודות הוא משרד הרישוי ולא בית משפט, ולכן הכל תלוי בדיווח ובמידע שמגיע מהמזכירות ובדרך העיבוד של הנתונים, במילים אחרות המסקנה הייתה שאין תשובה ממשית וזה גם עניין של "מזל". לידיעה, ברמת העקרון כלל הנקודות צריכות להיות במצטבר העובדה שבעבר זה לא היה כך נגעה לעניינים טכניים של דיווח בין המשרדים (מזכירות בית משפט ומשרד הרישוי) ונראה שהיום הפרצה הזאת נסגרה.
בכל מקרה הנקודות צריכות להיות רשומות בדו"ח שלך, אם רשום 0 ולמיטב זכרוני ס'2א לפקודת ביטוח מנועי אינו בר נקודות, אז זה 0 ותקבל רק ניקוד בגין העבירה של נהיגה ללא רשיון בתוקף.
תודה על התשובה המקיפה.
כתוצאה מתשובתך מתעוררת עוד שאלה.
אף כי הדבר אינו בתחום המשפט פרופר, אלא יותר בתחום המנהלי, אולי ידוע לך מה מועד הכניסה לתוקף של נקודות שנזקפות לאחר הליך בבית משפט. האם במועד שבו ניתן פס"ד, או רטרואקטיבית למועד העבירה.
השאלה נשאלת מאחר וצירוף הנקודות למועד בו עברתי את העבירה יביא את מספר הנקודות שלי לכזה שמחייב מה שמכונה בחוק "צעדי תיקון" ואילו צירופם במועד הפסיקה של בית המשפט, או קבלת ההודעה על ידי משרד הרישוי, לא יחייב אותם כיון שבינתיים, בין מועד ביצוע העבירה למועד ההרשעה תימחקנה חלק מהנקודת שלחובתי עקב סיום תקופת הצבירה של אותן נקודות..
"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה
כיצד ניתן להוכיח חפות של אדם שקיבל דו״ח על אי ציות לשוטר תעבורה? עו״ד שמואל (מולה) שחם מספר על מקרה שכזה וכיצד הצליח לזכות את הנתבע