שלום סבי,
הדבר אפשרי (חברות רוכשות זכיון לטכנולוגיה גם אם בקשת הפטנט עדיין אושרה), אבל ישנם שלבים רבים לעבור.
קודם כל אתה צריך ליצור קשר עם גורם מתאים בחברה (בין אם בארץ או בחו"ל). אתה יכול לנסות דרך LinkedIn, אתר החברה, לבקר בתערוכה שהם מציגים, להתקשר אליהם, לפעמים צריך להיות יצירתי.
בד"כ כלל יבקשו שתשלח להם בכתב תיאור של המוצר. אתה צריך שיהיה לך (באנגלית) עמוד עד שלושה עם תיאור של המוצר ויתרונותיו. משהו שאתה יכול לשלוח ללא הסכם סודיות, ושיסקרן אותם. אל תגלה את הטכנולוגיה יותר מדי ותדגיש את היתרונות עבורם.
בהנחה שהצלחת לאתר את הגורם המתאים בחברה, שלחת לו חומר וענית על שאלותיו בצורה מספקת, השלב הבא צריך להיות פגישה פנים אל פנים. כמעט שום דבר לא קורב באמת עד שלא נפגשים. אם צריך, החתם אותם על הסכם סודיות לפני הפגישה או לפני שאתה צריך לחשוף חומר סודי. אתה צריך עו"ד מסחרי כדי שיעזור לך עם הסכם הסודיות מולם. אל תחתום על שלהם ללא התייעצות! (נקודת מחלוקת טיפוסית היא איפה סמכות השיפוט במקרה של מחלוקת, ישראל, אצלם או אולי מקום יותר נייטרלי לדוגמא אנגליה).
בפגישה בהנחה שהם מעוניינים, יתחיל משא ומתן מסחרי. ישנם המון אופציות: אחוזים ממכירות, מענק חתימה, התחייבות מינימלית שנתית, אקסלוסיביות וכו'. גם כאן אפשר ורצוי להתייעץ עם מומחה למו"מ. אם הגעתם לעמק השווה העו"ד המסחרי שוב ילווה אותך בניסוח ההסכם.
אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי אם תרצה המלצות על עורכי דין מסחריים ומלווים למו"מ.
בהצלחה!
גדי
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."