סעיף 22 לחוק המרשם הפלילי קובע כי מי שהשיג או דרש מן המרשם במישרין או בעקיפין מידע שאינו זכאי לקבלו לשם העסקה או קבלת החלטה לעניין האדם שהמידע נוגע לו עובר עבירה שדינה שנתיים מאסר.
למיטב ידיעתי טרם היה מקרה בו אדם התלונן כנגד גוף אשר במסגרת קבלתו לעבודה ביקש לדעת פרטים אודות העבר. בהחלט ניתן להגיש תלונה אך תחשוב טוב על ההשלכות של פעולה שכזו. מה תפסיד ומה תרוויח.
עו"ד ערן צלניקר
יש עשרות מכוני מיון שמבצעים את המבחן הזה וכול מנהלי המכונים האלה צריכים ללכת לכלא לשנתיים. החוק פה מאוד ברור. אני מניח שיהיה יותר קשה לשלוח לכלא את מי ששולח למכונים , אבל אפשר גם בלי זה.
האם יש צורך לפנות לעו"ד או שמספיק להגיש תלונה במשטרה?
תודה
אתה לא חייב עורך דין וניתן לפנות למשטרה באופן עצמאי.
עו"ד ערן צלניקר
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"ניסיון כביר בייצוג מול מוסדות רשת המיסים והחקירה, בכל הערכאות השיפוטיות, בין השאר בעבירות צווארון לבן, מס וכלכליות ..."
בחור צעיר הוחזק במעצר והואשם בייבוא סם מסוכן מהודו ובהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית. עיינו בתיק לדוגמה שנוהל עלי ידי עוה"ד, מנהל פורום משפט פלילי באתר.