לנורה שלום,
צר לי כי היחסים בין בני המשפחה נהיו כה מתוחים.
אציין כי ככל שמדובר בצוואה הדדית, יש להידרש לשאלה אימתי נערכה הצוואה שכן לאור תיקון לחוק הירושה העוסק בצוואות הדדיות, אם מדובר בצוואה הדדית שנערכה לאחר 2005, ואחד מבני הזוג כבר הלך לעולמו, החוק מבחין בין מקרה בו כבר חולק העיזבון ליורשים לבין מקרה בו טרם חולק העיזבון ליורשים.
במקרה האמור אם יקבע כי המדובר בצוואה הדדית והעיזבון חולק, וכי חתמתם על הסתלקות לכאורה נוצר קושי בשינוי שכן לעניין צוואה הדדית, קובע חוק הירושה, תשכ"ה-1965 כך:
8א. צוואות הדדיות (תיקון: תשס"ה) 2005
(א). בני זוג רשאים לערוך צוואות מתוך הסתמכות של בן הזוג האחד על צוואת בן הזוג האחר. צוואות כאמור יכולות להיעשות בין אם הזוכה על פי כל אחת מהצוואות הוא בן הזוג ובין אם הוא גורם שלישי, בין בשני מסמכים שנערכו באותה עת ובין במסמך אחד (בסעיף זה - צוואות הדדיות)
(ב). לביטול צוואה הדדית לא יהיה תוקף אלא אם כן יתקיים אחד מאלה:
1)...
(2 אחר מות אחד מבני הזוג -
(א) ...
(ב) לאחר חלוקת העיזבון - בן הזוג שנותר בחיים ומבקש לבטל את צוואתו ישיב את כל שירש לפי הצוואה ההדדית לעיזבון, ואם השבה בעין בלתי אפשרית או בלתי סבירה - ישיב את שווי המנה או החלק בעיזבון שירש.
(ג). הוראות סעיף קטן (ב) יחולו אם אין בצוואות ההדדיות הוראה אחרת, ואולם הוראה השוללת לחלוטין את הזכות לבטל את הצוואה בחיי שני בני הזוג - בטלה.
כאמור לעיל, ייטב הדבר אם תיוועץ עם עורך דין הבקיא בתחום לאור המורכבות הפוטנציאלית של המצב.
יש להבהיר כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."