שלום רב,
להלן התשובות לשאלותיך:
1. רק אם קיים חשש לדימנציה יש מקום להצטייד בחוו"ד כאמור על מנת לחסום התנגדויות של אי כשירות.
2. המצווה בוחר כיצד הוא מבקש לצוות בדבר רכושו.
. שאלה זו אינה ברורה לי, אם כוונתך לבקשה לצו קיום צוואה, זו נעשית על ידי נהנה ולא על ידי המצווה, המבקש יכול למלא בעצמו, וחייב לחתום ביפני עורך דין או רשם על תצהיר לאימות תצהירו.
4. כל צוואה ניתן לתקוף, מהטעמים הקבועים בחוק. אם הצוואה כשירה אין חשיבות ביפני מי נעשית, הכלל הוא כי יש למלא אחר רצון המצווה.
5. הפקדת צוואה יש לגשת לרשם, אין צורך לתאם מראש.
2. מי קובע בפני איזה רשות יאמר המצווה את צוואתו (למשל בפני הרשם עצמו או בפני שופט או נוטריון?) - התכוונתי ברגע שמצווה מחליט לעשות צוואה בפני רשות. איך וכיצד נקבע -מי- תהיה הרשות, דהיינו: רשות שהיא שופט/רשם/נוטריון? המצווה עצמו מחליט?
3. התכוונתי אדם שמנוע אמצעים. נניח שהפרוצדורה לקיום צוואה ע"י עו"ד היא 2K ש"ח. ליורש אין כסף היות והוא פושט רגל/מרובה ילדים/פשוט מעוט יכולת. הוא רוצה למלא את צו קיום הצוואה בעצמו אבל מה? בסוף נדרש אימות ע"י עורך דין. ז"א שהוא מילא 90 אחוז מהטופס ורק חסר לו האימות. מה ייעשה? ישלם לעו"ד 2K ש"ח רק עבור אימות/תצהיר?
4. התכוונתי שהעדיפות לחוזק של צוואה בפני רשם היא מהבחינה שיש משקל רב לאימות החתימה וזהות המצווה מול הרשות (שופט!!!!!!!!)
רוב תודות על התייחסותך וזמנך.
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.