שלום,
1. בית המשפט פוסק בהתאם לבקשתך בכתב התביעה. באם ביקשת פיצוי של 1,000 ש"ח בכתב תביעתך ומגיע לך (גם מבחינת החוק) 10,000 ש"ח, בית המשפט אינו יכול לפסוק סכום גבוה יותר ממה שביקשת (אלא רק סכום נמוך יותר).
2. האם ביקשת בכתב תביעתך הוצאות משפט ? כנראה שלא.
3. הסיכוי של נתבע אשר מבקש לבטל פסק דין אשר ניתן בתביעות קטנות הוא גבוה.
4. כעת עליך לפנות לנתבעת - לצרף את פסק הדין ולדרוש ממנה לפעול בהתאם לפסק הדין. כמובן שפנייתך תצרף את כל המידע הרלוונטי לצורך העברת התשלום אליך. עליך לקבל את הקבוע בפסק הדין בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין אצל הצד השני, אלא אם כן נקבע אחרת בפסק הדין.
5. כן. באם אינך מקבל את מה שנקבע בפסק הדין יהיה עליך לפתוח תיק הוצאה לפועל.
כתבתי אני תובע על כאב,סבל,עוגמת נפש,טראומה,ירידה בהיקף המשרה,הפסד שכר ועל הזמן שנאלתי לבזבז (משטרה,עו"ד וכ"ו)
קראתי באינטרנט שהסיכוי לערעור לא גבוה כי צריך לבקש קודם בקשת ערעור במחוזי ולא מאשרים את זה שם בקלות-אם המחוזי מאשר זה הופך לערעור עצמו ווההליך כרוך בתשלומים,הפקדה של כספים וכ"ו-אם הנתבע מערער יש מצב שבית משפט יחמיר איתו ויתן פסק דין יותר גבוה מסכום התביעה המקורי או שהוא רק יכול להרוויח מזה?
קראתי שתביעה בתביעות קטנות מוגבלת ל-34000 ש"ח,קיבלתי פסק דין של 20000 ש"ח (לפי מה שהשופט כתב הייתי מקבל כנראה את המקסימום 34000 ש"ח בתביעות קטנות או אפילו קצת יותר אם הייתי מגיש בבית משפט השלום וכ"ו)
כדאי להגיש ערעור על הסכום בטענה של טעות בחישוב או שפשוט להסתפק במה שקיבלתי וזהו?
שלום,
1. במידה ומי מהצדדים מגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי - בית המשפט המחוזי יכול לפסוק בפסק דין אחרת ממה שפסק בית המשפט לתביעות קטנות(אחרת יכול להיות יותר או פחות) ובנוסף לפסוק גם הוצאות משפט נוספות (המתאימות להליך בית משפט מחוזי).
2. לגבי הגשת בקשת ערעור בעניינך - כדי שאוכל להמליץ לך עליי לעיין בכתבי הטענות ובפסק הדין שניתן לטובתך בבית המשפט לתביעות קטנות.
אז אוכל להכריע באם יש מקום להגיש בקשת רשות ערעור לעניין הסכום שנפסק.
2.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.