שלום,
אין חובה להיעזר בעו"ד גם במשפט רצח בבית משפט עליון.
זו לא השאלה.
כאשר אתה נוסע ברכבך ופתאום עשן יוצא מהמנוע. אם אתה יודע מה לעשות אתה בהחלט יכול לתקן בעצמך. אם אינך יודע מה לעשות מומלץ לפנות לאיש מקצוע.
כנ"ל גם בעולם המשפט. אם אתה יודע לעשות את הדברים בעצמך אין כל חובה להיעזר בעו"ד. אכן בהגשת בקשת ערעור על פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות יש צורך בתצהיר ערוך כדין הכולל חתימה של עו"ד (אך זאת גם תוכל לעשות מול עו"ד בבית המשפט בעבור כמה עשרות שקלים).
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה יודע לכתוב בקשת רשות ערעור (אני מניח שאתה מעוניין לערער כיוון שלא קיבלת את מה שרצית בתביעה הקטנה או אז כנראה שגם בתביעה הקטנה בחרת להתנהל בעצמך ללא סיוע של עו"ד וזו התוצאה.
אם תשאל דעתי - אני ממליץ לך לפחות להתייעץ עם עו"ד בעניין בקשת רשות ערעור (גם אם אינך מעוניין לשכור עו"ד שיכין בעבורך את הבקשה וייצג אותך).
ככל שאתה מעוניין בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - אתה מוזמן לפנות למשרדי.
תודה על התשובה,
בניגוד להנחה שלך, אני דוקא בקיא בהגשת כתבי טענות (הגשתי למעלה מ-100 תביעות קטנות).
השופט קיבל את כל טענות התביעה ודחה את כל טענות ההגנה ואף פסק סכום יפה.
אך במקרה הספציפי הזה לא נימק מדוע נתן "הנחת סלב" לנתבעת ופסק "רק" 10% ממה מהסכום המקסימלי שקובע החוק.
אם השופט היה מקבל ולו טענה אחת או נותן נימוק אחד מדוע יש להקל בפיצוי שנפסק, לא הייתי שוקל כלל לערער.
לכן, במקרה הזה, אני שוקל להגיש בר"ע ואם יש צורך אף להגיע לבית המשפט העליון בתקווה שיפסוק באופן תקדימי (כפי שפסק בערעור שהוגש בנושא הספאם שקבע 1000 ש"ח על הודעה ושעל בית המשפט לנמק במידה והוא פוסק פחות).
תודה,
יוני
שלום,
הבנתי.
האם עניתי על שאלתך ?
כן. תודה על התשובה.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.