האם אפשר לדעת מבחינה משפטית,
מה קורה במצב כאשר לקוח פונה למתכנת אפליקציות ומבקש ממנו שיכתב לו אפליקציה ללא כל הסכם כתוב.
המתכנת מוסר ללקוח את קובץ ההפעלה, והלקוח מריץ את האפליקציה על המכשיר שלו ולאחר שהלקוח מגיש כמה פעמים מספר הערות לתיקון וכמה שיפורים פונקציונאלים, לבסוף הלקוח מאשר סופית שהכל בסדר.
לאחר מכן הלקוח משלם למתכנת בעבור העבודה שעשה.
(חשוב לציין כי הלקוח ניסה את האפליקציה על סמארט-פון ולא על טאבלט)
אחרי כ-4 חודשים הלקוח מנסה להפעיל את אותה האפליקציה על מכשיר חדש, על מכשיר מסוג טאבלט שמריץ את האפליקציה באופן קצת שונה מהאופן שבו הסמארט-פון שעליו ניסה הלקוח את האפליקציה בעבר - כך שנגרמת תצוגה ויזואלית חסרה ורשימה שהוצגה במכשיר הקודם ואמורה להופיע במכשיר החדש - אינה מוצגת בטאבלט החדש כפי שהיא מוצגת במכשיר הקודם, אך האפליקצייה עובדת תקין על גביי הסמארט-פון.
כדי שהיא תעבוד תקין גם על הטאבלט - הדבר מצריך תיקון נוסף.
אך שבמהלך החודשים האלו נמחק בשוגג קוד המקור (הפרויקט עצמו) ולא ניתן עוד לבצע שינויים נוספים כלל ובין הצדדים לא קיים הסכם חתום והנושא המסויים הזה לא הועלה לדיון בין שני הצדדים.
וזאת השאלה:
האם הטעות היא של המתכנת שנמחק לו בשוגג קוד המקור וכדי לתקן את התצוגה הויזואלית שתתאים גם לטאבלט עליו לכתוב את כל האפליקציה מחדש למרות שאפליקציה עדיין עובדת תקין עבור הסמארטפון של הלקוח?
או שהאם הטעות היא של הלקוח שרק לאחר בערך כ-4 חודשים בחן שוב את האפליקציה גם על טאבלט (המכשיר החדש) ודורש תיקון נוסף לאחר שהוא כבר בדק אותה בעבר, הגיש מספר תקלות לתיקון ובקשות נוספות לשיפור וכבר נתן אישור סופי שהכל בסדר.
לא נחתם הסכם כתוב בין הצדדים.
מאוד אודה לך אם תוכל לענות לי על השאלה,
המשך יום נעים!