סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

נכת צה"ל שפוטרה עקב מצבה הרפואי תפוצה בעשרות אלפי שקלים

בית הדין האזורי לעבודה קבע כי נכת צה"ל שפוטרה ללא שימוע ובניגוד להוראת חוק שיוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות, תפוצה על ידי מקום עבודתה ב-66,000 ש"ח

נכת צה"ל שפוטרה עקב מצבה הרפואי תפוצה בעשרות אלפי שקלים
15/09/2016 | 12:16 | מאת: מערכת אתר iLaw |

מתברר שגם אם אתם עובדים נאמנים וחרוצים, יתכן שתזדקקו יום אחד לשירותיו של עורך דין דיני עבודה. נכת צה"ל שעבדה בחברת "ש.א.מ. מרכז הגז" 15 שנה ועבודתה הופסקה לפני שלוש שנים, תפוצה על ידי החברה ב-66 אלף ש"ח. ynet מדווח שהשופטת מיכל לויט מבית הדין האזורי לעבודה קבעה את הפיצויים מאחר שלא קיבלה את גרסה החברה לפיה העובדת פוטרה עקב שיקולים מקצועיים.

לטענתה של התובעת, היא עבדה בחריצות ובמקצועיות לאורך זמן העסקתה, ובכל זאת החברה בחרה לסיים את עבודתה בחברה לפני שלוש שנים, מבלי שנערך לה שימוע לפני פיטורים ובניגוד להוראת חוק שיוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות. חברת "ש.א.מ" טענה לעומת זאת כי העובדת התפטרה מיוזמתה: לאחר שלא עברה ניתוח שנקבע לה, היא לא עדכנה את החברה על מצבה וכן נטשה את מקום העבודה. עוד טענות שהחברה העלתה היו שהעובדת קיבלה התראות רבות בעקבות איחורים וליקויים בתפקודה בעבודה; נהגה לקבל תשלום על ימי מחלה גם ממשרד הביטחון וגם ממקום העבודה; ונערכו לה שתי שיחות שימוע, בהן היא עצמה ביקשה להפסיק את העסקתה.

השופטת: התובעת לא הביעה הסכמה להפסקת עבודתה

לאחר שעיינה בראיות שני הצדדים, השופטת הגיעה למסקנה שחברת "ש.א.מ" פיטרה את העובדת בגלל מצבה הרפואי: לפי ההוכחות, בעקבות מצבה הרפואי, החברה אילצה את העובדת לצאת לחופשה ולא אפשרה לה לחזור לעבודה. בנוסף, על אף שנאמר לעבודת באחת השיחות שלה מול החברה שיתכן שהצדדים "ייפרדו כידידים", לא הוכח שהעובדת הביעה את הסכמתה לכך. לדברי השופטת, השיחות שנערכו לעובדת לא נחשבות לשיחות שימוע שכן היא לא קיבלה הזמנה בכתב לשיחות אלה, החברה לא הציגה בפניה את הסיבות לסיום אפשרי של העסקתה, ולא הוסבר לה שיש לה זכות להיות מיוצגת.

לצד כל זאת, השופטת הסכימה שגם בהתנהגות העובדת היה טעם לפגם מאחר שהיא לקחה ימי חופשה על חשבון משרד הביטחון ללא שהיתה לכך הצדקה רפואית, וכן שהתה בחו"ל בזמן שהציגה אישורי מחלה. אך החברה לא הצליחה להוכיח שהיתה זו התנהגות זו של העובדת שהביאה לסיום העסקתה או שפיטוריה נבעו ממניעים ענייניים אחרים. בסיכומו של דבר פסקה השופטת מיכל לויט שהחברה תשלם לעובדת פיצויים בסך 66,470 ש"ח, וכן שכר טרחה של עו"ד בסך 14,000 ש"ח.

נכתב על-ידי: מערכת האתר

שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני עבודה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

 

שאל בפורום

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב