עובדת אוניברסיטה שפוטרה בהליך פגום לאחר 12 שנות עבודה תקבל פיצוי
עובדת שעבדה 12 שנה באוניברסיטת בן גוריון, פוטרה שנתיים לאחר שהחלה תפקיד חדש בתום תקופת הניסיון שלה. לטענתה, סיום העסקתה היה משיקולים זרים
חשוב לדעת: גם אם אתם עובדים ארעיים, אתם יכולים להיעזר בשירותיו של עורך דין דיני עבודה אם אתם נתקלים בהתנהלות לא תקינה מצד המעסיקים שלכם. ynet מדווח שעובדת באוניברסיטת בן גוריון שפוטרה לאחר שנים רבות שעבדה במקום, תקבל פיצוי ממעסיקיה לאחר שבית הדין לעבודה בבאר שבע קבע שהליך פיטוריה היה פגום.
תחילת הפרשה ב-2004, אז החלה התובעת לעבוד באוניברסיטה כמתאמת בחינות: היא נחשבה לעובדת ארעית וחוזה ההעסקה שלה הוארך מדי שנה. ב-2013 זכתה העובדת במכרז לתפקיד של רכזת במזכירות האקדמית, ובהמשך זכתה במכרז לתפקיד במדור הרישום של האוניברסיטה. העובדת עבדה בתפקיד זה כשנתיים, שהיוו תקופת ניסיון, ואז מי שהיתה ממונה עליה המליצה לא לתת לה קביעות. בעקבות כך הוזמנה התובעת לשימוע ולאחריו התבשרה שהעסקתה באוניברסיטה תיפסק.
אוניברסיטת בן גוריון: העובדת הועסקה כחוק
בשלב זה הגישה התובעת את תביעתה נגד האוניברסיטה, בה טענה כי פוטרה משיקולים זרים בעקבות היחסים הרעועים בינה לבין המנהלת שלה. עוד אמרה כי במשך שנים הועסקה שלא כדין באופן המנוגד להסכמים הקיבוציים באוניברסיטה, ולא ניתנו לה זכויות סוציאליות. האוניברסיטה טענה לעומת זאת כי התובעת הועסקה באופן חוקי במסגרת הסכם קיבוצי המיועד לעובדים ארעיים; ושעבודה הופסקה אך ורק מסיבות מקצועית.
לדברי השופט אילן סופר מבית הדין לעבודה בבאר שבע, האוניברסיטה אכן העסיקה את התובעת כדין וההסכם הקיבוצי במסגרתו הועסקה לא היה חריג. בנוסף, הוא קיבל את הטענה שהסיבות שהובילו לפיטורי העובדת היו מקצועיות, לאחר שגם חבריה של העובדת סיפרו שחוותה קשיים שונים בעבודה. מאידך השופט סופר מצא שהליך הפיטורין היה פגום, מאחר שלא כלל משוב לעובדת בתום תקופת הניסיון שלה, וזאת בניגוד לנהלי האוניברסיטה. על כן, לא ניתנה לה הזדמנות להשתפר וכתוצאה מכך חשה שפיטוריה היו משיקולים זרים. לפיכך הוא פסק שהאוניברסיטה תפצה את התובעת ב-55 אלף ש"ח וכן 5000 ש"ח הוצאות משפט.
נכתב על-ידי: מערכת האתר
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני עבודה