סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

התפטרות בדין מפוטר

מה אומרים דיני העבודה על מצבים בהם פשוט "בלתי נסבל להמשיך לעבוד ככה!" ? האם ניתן להתפטר? מה עליכם לעשות במקרים אלו?

התפטרות בדין מפוטר
25/12/2013 | 13:38 | מאת: מערכת אתר iLaw |
לרוב מקובל להניח כי קיימים שני מצבים דיכוטומיים-משהו לסיים עבודה במקום כלשהו- לקבל הודעת פיטורין או להגיש אחת כזו. אולם, מה קורה במצבי ביניים?
 
 
 

 
 
 

איזה סוג של פיטורין אלו? התפטרות או פיטורין?

 

מקרה א'
 

גל עבד כמאבטח בכניסה לבנק הפועלים מטעם חברת אבטחה כלשהי. עקב שינויים בחברת האבטחה, העבירו את גל לעבוד כמאבטח בכניסה לתחנת רכבת כלשהי. השינוי הוביל לכך כי בפועל גל הרוויח פחות. מדוע? משום שהמשמרות בתחנת הרכבת היו רק בסופי שבוע והיו מצומצמות יותר. גל הגיש את התפטרותו.
 

מקרה ב'
 

זיוה עבדה כמעצבת שטיחים עבור מפעל כלשהו. עקב שינויים פנימיים במפעל, זיוה הועברה ממשרדה למקום אחר (פיסית) וכן, הופחת שכרה. זיוה הגישה את התפטרותה.
 

מקרה ג'
 

קבוצת עובדים ב"חברה לקונסטרוקציה" עבדה בבנייה באזור באר-שבע, החברה קיבלה פרוייקט בסדום והעבירה את העובדים לשם. הם ניסו לעבוד שם בתחילה אך הבינו כי זמני הנסיעות הופכים את העבודה לקשה וארוכה יותר. העובדים הגישו את התפטרותם.
 

מה משותף לכלל המקרים ומה אומרים על כך דיני העבודה?

 
המשותף למקרים הוא שבכל אלו העובדים "המתפטרים" דרשו פיצויי פיטורין. מדוע? משום שמדובר במצבים של התפטרות בדין מפוטר. דיני העבודה קובעים כי ישנם שני סוגי מצבים בהם אם עובד יגיש את התפטרותו זו תחשב "להתפטרות בדין מפוטר" והעובד יהיה זכאי לפיצויי פיטורין וכלל הזכויות המגיעות לעובד מכוח דיני העבודה במצבי פיטורין "רגילים". 
 

לסיכום

 

כאשר מדובר בהרעה מוחשית בתנאי עבודתו של העובד ובנסיבות בהן לא ניתן לצפות ממנו שימשיך לעבוד. שלושת המקרים שהובאו לעיל הם מקרים שנדונו בפני בית-הדין הארצי לעבודה. למעט במקרה של גל, מצא בית-הדין כי בכל המקרים הללו מדובר בהרעת תנאי העבודה ואכן לא ניתן היה לצפות מהעובדים להמשיך לעבוד. במצבים אלו ההתפטרות הוכרה כפיטורין והעובדים היו זכאים לכלל הזכויות הסוציאליות מכוח פיטורין בדיני עבודה. 
 
אבל חכו.. לפני שאתם "קופצים" להתפטר כי המזגן לא עובד או שהמעלית מקולקלת שימו לב: הפסיקה מדגישה גם כי במצבים אלו חלה גם העובד חובה ליידע את מעבידו לפני שהוא מתפטר על-מנת לאפשר למעביד לנסות ולתקן את המצב בזמן סביר.
 
בנוסף, לא כל מה שנראה לי כ"הרעה מוחשית" יראה כך לאדם אחר. כאשר המקרים הללו נבחנו בפסיקה בית-הדין שאל את עצמו- "האם עובד סביר היה ממשיך לעבוד בתנאים אלו או לא?" לכן, התפטרות על כך כי המזגן לא מקרר מספיק בעונות המעבר או שהמקרר מקפיא את הסלט- לא ממש מומלצת. ראו למשל את גל- התפטרותו לא הוכרה כפיטורין לפי דיני העבודה..
 
 
 

נכתב על-ידי: מערכת האתר

שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני עבודה

 

שאל בפורום

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

ליצירת קשר עם עו"ד דיני עבודה

עורכי דין מובילים - דיני עבודה

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."

עו"ד סיון שטינברג פליישר
עו"ד סיון שטינברג- פליישר

"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עוד עו"ד מובילים בתחום דיני עבודה