סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

עברתם ברמזור אדום והמצלמה צילמה אתכם ?

עברתם ברמזור אדום ? נתפסתם במצלמה ? צפו במאמר המסביר מה החוק אומר על כך, מהם העונשים הצפויים, ומה ניתן לעשות !

עברתם ברמזור אדום והמצלמה צילמה אתכם ?
02/10/2013 | 15:14 | מאת: מערכת אתר iLaw |

השאלה הראשונה שיש לשאול היא "למה?"- למה נדרשת בכלל מצלמה 'מעצבנת' כל-כך? 

 
לפעמים, נדמה שהכעס שלנו על קבלת דו"ח תנועה גורם לנו לשכוח שדיני התעבורה ואמצעי האכיפה של משטרת ישראל נועדו בכדי לשמור עלינו. חציית צומת ברמזור אדום עלולה להוביל לתוצאות הרסניות לגוף ורכוש או לשניהם גם יחד. ואמירה כזו היא לא מופרכת כלל- הרי כולנו רואים מידי יום מה ההשלכות לכך בחדשות.
 

העונשים על חצייה באור אדום !

 
ופה נכנסת מצלמת האור האדום- גם לו משטרת ישראל הייתה רוצה בכך, הרי שאין לה מספיק כוח אדם כדי להעמיד שוטר בכל צומת ולוודא כי אף רכב לא חוצה באור אדום. לשם כך, במספר צמתים מוקמו מצלמות אור אדום.
 
בעבר, מי שנתפס (במצלמה) חוצה צומת באדום זומן לבית המשפט (עבירת "הזמנה לדין"). אולם, משטרת ישראל החליטה, בשל העומס בגין ריבוי החוצים באדום וריבוי עבירות התנועה, לשנות את סוג העבירה- "ברירת קנס", "רק אלף שקלים. כמובן שאם ירצה הנהג, מיוזמתו, הוא יכול לבקש להישפט בעניינו ולזכות ליומו בבית-המשפט במידה וחש כי הדו"ח אינו מוצדק.
 
ובל נשכח, כי לפי שיטת הנקודות- העונש בגין חציה באור אדום, בין אם שולם הקנס או לא- הוא 10 נקודות!
האם עלינו לחוש תחושת רווחה או הקלה בשל שינוי סוג העבירה? לא בטוח. אם הגענו למצב בו המשטרה ובתי-המשפט לא מסוגלים להתמודד עם עומס המצולמים במצלמת האור האדום ועומס החוצים באדום- המשמעות היא ריבוי כמעט ו"מגוחך" של עבריינים! וזה כאמור, מסוכן!
 

איך נראית המצלמה וכיצד מתבצע הצילום ?

 
ועכשיו שסקרנו את החשיבות של מצלמת האור האדום ותפקידה, איך היא נראית בכלל וכיצד היא פועלת? מדובר בקופסא בצבע כתום המוצבת במספר צמתות רחבי הארץ. כאשר רכב חוצה את הצומת ברמזור אדום, מופעלת המצלמה ומצלמת את הרכב החוצה בעת ביצועו את העבירה לרבות מספר הרכב.
 

לא אני נהגתי !

 
אבל מה אם הרכב על-שמי אבל הבן שלי נהג? הנקודות נרשמות "אוטומטית" על שמו של בעל הרכב והדו"ח נשלח לכתובת המגורים כפי שמופיעה במשרד הרישוי ברישומים הרשמיים. אולם, זאת לא חתונה קתולית וניתן לבצע "הסבת דו"ח"- להעביר את הנקודות ורישום העבירה על-שמו של הנהג האמיתי.
 

לסיום

 
נציין כי מצלמת אור אדום אינה הדרך היחידה לקבל דוח בגין חצית צומת ברמזור אדום. גם שוטר שראה את דבר ביצוע העבירה יכול לרשום דו"ח ואף אזרח שראה אותכם מבצעים את העבירה יכול לפנות למשטרה וליידע אותה בכך. 
 
במקרה האחרון, למשטרה שיקול דעת  והיא תחליט בעזרת הראיות שיובאו בפניה האם להגיש דו"ח בגין האירוע שדווח לה.
ולכן, זה שלא זיהיתם קופסא כתומה- לא אומר בהכרח שאין מצלמת מהירות. וגם אם אין- זה לא אומר שאין שוטר או אזרח שיכול להוביל לכך שתקבלו דו"ח בגין חציה ברמזור אדום. ואם כל אלו לא שכנעו אתכם- אז זכרו- בתוך כל רכב יושב אדם. חייו יקרים לו. אל תעברו באדום- עם או בלי מצלמה.
 
 

 

נכתב על-ידי: מערכת האתר

שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני תעבורה

 

שאל בפורום

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

ליצירת קשר עם עו"ד דיני תעבורה

עורכי דין מובילים - דיני תעבורה

אריה שליאנסקי
עו"ד אריה שילאנסקי

"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "

עו"ד רוית בן-עמי עוז

ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה

עו"ד ערן בן עמי

"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."

עוד עו"ד מובילים בתחום דיני תעבורה