שלום ספי, קודם כל מזל טוב להולדת השלישייה!
בכדי לבקש מבית משפט הפחתת מזונות יש להראות שינוי נסיבות מהותי.
לעניות דעתי כאשר נולדת שלישייה זה אכן שינוי נסיבות אם כי ביהמ"ש ייבחן שיקולים כמו: מהי ההשתכרות שלך, גילאי הילדים מהנישואים הראשונים וכן הלאה.
בכל שאלה אתה מוזמן לפנות אל משרדי.
שלום יוסי,
אתה יכול להגיש תביעה לאכיפת הסכם
ואף, אם נגרם לך נזק תביעה על נזקים כספיים.
במקרה שיש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אליי.
שלום רב נעמה,
באשר לשאלתך, דבר ראשון את בהחלט יכולה לבקש להקפיא את התביעה על שום הסכמת הצדדים להתגרש בדרך של גישור.
שנית, אין הגבלה לאיזה מגשר הולכים העיקר שיהיה מקובל על שני הצדדים, אם זאת לעניות דעתי יש ללכת למגשר משפחתי מוסמך (בעל תעודה) אשר לו הכלים הנכונים והראויים.
את יכולה לבחור כל מגשר (המלצתי ללכת לאחד עם תעודה), אינך חייבת לגשת לרשימה מאתר כלשהו. כיום ברשת את יכולה למצוא מגשרים רבים וטובים.
שלום שאול,
אכן עליך לפנות ולהיוועץ בעורך דין ויפה שעה אחת קודם.
אל תשתהה עם העניין ואל תתעכב כלל וכלל בכדי לא לגרום נזקים עתידיים.!!
שלום יוסי, אם החלטתם להתגרש והבנתם כי אתם רוצים לעשות כן ללא "הליך משפטי מייגע" כהגדרתך, ברכותיי, הרי שלהגיע להחלטה שכזו אליכם להיות מודעים ונכונים.
שנית, בפורום זה המטרה אינה לתת הצעות מחיר, גם אם הבאת לכאורה את כל המרכיבים הראויים להיבחן (ומנסיוני לעולם צצים דברים נוספים). על כן, הינך מוזמן לפנות אל משרדי ולקבל את מירב האינפורמציה הנדרשת בטלפון ואף, לקבוע פגישה.
שלום רחל, ראשית יש להדגיש ולציין כי מוטב לך להיות מיוצגת בהליך שכזה ובשום אופן לא ללכת לבד לבית הדין ללא ייצוג. חסכון לטווח הקצר אינו חסכון לטווח הארוך כלל וכלל.
אין זה כלל מתחייב כי יהיה עלייך לעזוב את בית המגורים עם ילדייך על מנת לקבל את הגט, במקרה שתעזבו את הבית, צריכה להימצא חלופה הולמת אחרת.
אומנם, רחל יש כמה שאלות שצריכות להישאל במקרה שכזה על מנת לתת לך תשובה מעמיקה בהתאם למקרה הספציפי שלך.
לרשותך בכל שאלה.
שלום טוני,
ראשית החושים שלך מדריכים אותך נכון. עם לחץ אין לעבוד ומן הברור כי כאשר מדובר בגישור אשר תלוי בוולונטריות ונכונות הצדדים אין לעבוד איתו.
כיום, עורכי דין רבים הם גם מגשרים, אם זאת ראוי לפני שנקשרים לאחר לקיים אתו פגישה על מנת לראות שאתם אכן בוטחים בו וישנה כימיה.
מגשרים ניתן למצוא באתרים משפטיים וכמעט בכל מקום באינטרנט שבו תקיש "מגשרים". כמו כן, תוכל לפנות לאתר לשכת עורכי הדין ולחפש שם.
אציין כי כאשר מחפשים מגשר לעניין מסוים ראוי שהוא יהיה בקיא באותו עניין על מנת להקל על ההליך, לדוגמא אם העניין קשור לענייני משפחה ראוי לקחת מגשר שהינו מגשר משפחתי מוסמך.
שירי שלום,
כעקרון להסכם ישנו תוקף מרגע החתימה עליו ולא למפרע אלא במקרים מיוחדים.
לא פירטת באיזה הסכם מדובר, מה לשונו, ראוי כי לפני שתחתמי על מסמך כלשהו תפני לייעוץ עו"ד המתמחה בתחום אליו מתייחסים למען ידיעת זכויותייך.
כל שכן, אייעץ לך כי ברגע שההסכם מנוסח וכתוב גם בשלב זה רצוי להיוועץ בעו"ד למען יעבור על החוזה בכדי שאח"כ לא יהיו אי הבנות או בעיות.
אלינור שלום,
אני מבינה שאת אוהבת את בעלך מאוד ואף, כחלק מאהבה זו הסכמת לקבל על עצמך חלק ממנהגי הדת עד אשר אורח חיים זה כבר אינו מהווה עבורך אפשרות. ראשית, את יכולה ליזום שיחה עם בן זוגך, רצוי במקום ניטראלי על מנת שלא להלהיט את הרוחות ולשאול אותו לדעתו, יכול ויימצא פתרון אשר לא כולל בחובו פרידה.
בתהליך גישור משפחתי עולים כל מיני סוגיות וקושיות הצריכות בבירור על מנת להגיע להסכם גירושים המקובל על שני הצדדים כמו: סכום מזונות, איפה הילד יתגורר, לאיזה מערכת חינוך ילך וכן הלאה.
באם בעלך לא יהיה מוכן לכל התפשרות באורך חייכם את תצרכי לשאול עצמך האם את תהיה מוכנה להקריב את חייך וללכת יחד אתו לחיים דתיים או ללכת לכיוון פרידה.
מאחלת הצלחה בכל מקרה וכן, את מוזמנת לפנות בכל שאלה.
גילי שלום,
בהתאם לנתונים שהצגת לא ברור איזה מן הסכם ערכתם ביניכם, האם מדובר בהסכם אשר ניתן לו תוקף של פסק דין מאת ביהמ"ש או מדובר בהסכם שערכתם שניכם באופן עצמוני לבדכם. באם מדובר בהסכם אשר אושר וניתן לו תוקף של פס"ד יש להתייחס אליו כאל כזה, פס"ד הינו חלוט, אך, באם מדובר בהסכם אשר אתם ניסחתם וחתמתם ביניכם, יש לומר כי הינך יכולה לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה ולתבוע כי המשמורת תהיה בלעדית וזאת למרות שלפי חוק האפוטרופוסים הבלעדיים של הילדים הם ההורים. יש לציין ולהסביר, כי אינך יכולה למדר את אבי ילדייך מגידולם באופן מלא, הוא אביהם וזו גם טובת הילדים ברוב המקרים. גם באם הינך מתגרשת מבעלך אין זה אומר כי גם על הילדים להתגרש מאביהם ותצטרכי לשתף אותו בהחלטות הקשורות אליהם ולגידולם. אך באם את מעוניינת במשמורת בלעדית יש לפנות לביהמ"ש.
יש לומר כי, ישנה חזקת הגיל הרך שילדים עד גיל 6 יהיו אצל האם, חזקה זאת מכוח היותה חזקה ניתנת לסתירה והיו גם ועדות שהמליצו לשנות חזקה את החזקה הזו. לעת עתה חזקה זו עדיין נמצאת בעולמנו וניתן לומר, כי למקרה הנ"ל היא פועלת לטובתך.