סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני משפחה(919)

התעוררה מחלוקת או סכסוך בנושא הקשור לתא המשפחתי ? מתגרשים ? צריכים עזרה בנושא צוואות וירושות, הנפקת צו ירושה, אישורי אפוטרופסות, או אימוץ ? מנהל פורום דיני משפחה של פורטל iLaw יעזור לכם בהבנת מצבכם והפעולות שעליכם ו/או באפשרותכם לבצע, בנושאים משפטיים הקשורים לתחום של דיני משפחה, כגון: גירושין, תביעת אבהות, ידועים בציבור, גיור ושבות, אישורי אפוטרופסות, עריכת צוואות וירושות, הסכמי ממון, ועוד. כדאי לדעת – הליכים משפטיים אלה מצריכים לעיתים חוסן נפשי גבוה. לכן, כדאי להיות מודעים ומוכנים לכלל האפשרויות הקיימות. אם אתם רוצים לדעת ולהבין את כלל האפשרויות המשפטיות העומדות לפניכם, פנו עוד עכשיו אל עורך דין מנהל פורום דיני משפחה, ושאלו את שאלתכם.
קרא עוד

שאל בפורום דיני משפחה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

09/11/2024 08:02 לילי אופוטרופוס חולה אופוטרופוס חולה
שלום לכם
אחי הוא אופוטרופו של אבא שלי לאחרונה חלה ירידה במצבו הרפואי שלי אחי הוא מסרב לומר מה יש לו כמו כן הוא נמצא בתפקיד בכיר שמצריך להחליט החלטת על אנשים ,לא ברור אם הוא כשיא להיות אפוטרופוס שאלתי היא האם אוכל לדרוש לפי חוק חופש המידע לחייב את אחי להציג מסמכים רפואיים המשקפים את מצבו ? ומה קורה במידה ולא ימצא לקוי במצבו הרפואי שיכול להשפיק על המשך תיפקודו כאופוטרופוס האם יכול הוא לתבוע אותי ?

השאלה שאתה מעלה כוללת מספר היבטים משפטיים חשובים, ולכן אענה עליהם אחד-אחד:

1. זכותך לקבל מידע על מצבו הרפואי של האח
לפי חוק חופש המידע, ניתן להגיש בקשות לקבלת מידע מגופים ציבוריים בלבד (למשל, מוסדות ממשלתיים). מאחר שאחיך אינו גוף ציבורי אלא אדם פרטי, החוק אינו מאפשר לך לחייב אותו להציג בפניך מסמכים רפואיים.
יחד עם זאת, אם יש חשש שמצבו הרפואי של אחיך משפיע על תפקודו כאפוטרופוס, ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה לבדיקת כשירותו לתפקיד. בית המשפט יכול להורות על בדיקה רפואית או חוות דעת מקצועית כדי לקבוע אם יש השפעה על תפקודו כאפוטרופוס.
2. אם אחיך נמצא כשיר לתפקיד
אם בסופו של דבר ייקבע כי אין לקות במצבו הרפואי של אחיך שמשפיעה על תפקודו, לא צפויות להיות לכך השלכות משפטיות ישירות עליך, כל עוד פעלת בתום לב והיית מודאג מכשירותו לתפקד כאפוטרופוס.
עם זאת, במקרים נדירים, אם האח יראה בכך פגיעה מכוונת בשמו הטוב או תביעה חסרת בסיס שנועדה להטריד, הוא עשוי לשקול תביעה בגין לשון הרע או פגיעה בפרטיות. לכן חשוב לוודא כי כל פנייה נעשית במידתיות ומתוך כוונה כנה לדאוג לטובת אביכם.

למען הזהירות - רצוי ליווי משפטי:
דוד קאופמן עו"ד , -law.co , 072-2504994
F: https:/facebook.com/DKaufmanLaw

06/10/2024 13:40 מירית פרנקו הוצאות חינוך הוצאות חינוך
בפסק הדין שברשותי ישנו סעיף הוצאות חינוך חלקים שווים מה זה אומר?

25/09/2024 17:53 gerushim.com gerushim.com gerushim.com
גירושים זה לא משחק ואין גירושין בטוב לצערי!

21/09/2024 17:26 יעל שופטת לענייני משפחה שופטת לענייני משפחה
שלום, הגרוש שלי לא מפסיק לתבוע אותי ללא סוף. הוציא צו הגנה במעמד צד אחד, תבע הקטנת מזונות והבין שירה לעצמו ברגל כי בטעות בתביעה שלו חשף שיש לו מיליון שקל בחשבון, חזר בו וביטל את התביעה בטענה שלא רוצה "להסלים את הסיכסוך ביני לבינו", לאחר מכן הבין שלא יכול להקטין מזונות בכזו דרך אז תבע חוסר מסוגלות הורית נגדי. מכל התביעות לא יצא לו כלום אבל בכל התביעות הייתה אותה שופטת ואני באמת מבינה שיש לה נטיה משום מה לטובתו. לא אסביר למה כדי לקצר בשאלה אבל כרגע לי נשבר מלקבל תביעות כל שני וחמישי אני רוצה להתייעץ עם עורך דין ולפרוש בפניו את כל מה שהיה ושיגיד לי האם ניתן לעשות משהו. השאלה שלי האם כל תביעה שקשורה לאותו זוג מתנהלת אוטומטית אצל אותו שופט? אם אגיש נגדו כרגע תביעה על מנת אחת ולתמיד לעצור את העינוי דין שאני עוברת זה יגיע שוב לאותה שופטת שנתנה צו הגנה במעמד צד אחד על סמך דפים שבהם זוייפו הודעות בפוטושפ וכל ילד בן שלוש יכול לראות את זה, אותה שופטת שאישרה לבטל תביעה להקטנת מזונות למרות שראתה שבטעות נחשפו שם דפי חשבון עם סכומים מטורפים ועדיין החליטה לא לפסוק הוצאות כשאני כבר שילמתי לייצוג על ידי עורך דין, ואותה שופטת שכשהוגשה נגדי תביעה על חוסר מסוגלות הורית נתנה לזה יד להימשך שנתיים כשכל ההוכחות שמדובר בשקר וכשכל התביעה הוגשה ללא הוכחה אחת עדיין נתנה לזה להיגרר במשך שנתיים והוציאה לי את המיץ עד שכבר היו ימים שלא רציתי לחיות בהם? אם אני רוצה צדק לעצמי ולילדים שלי אני נתונה להחלטות ההזויות תחת אותה השופטת למשך כל חיי?

היות והסכסוך המשפחתי מורכב מאד, ממנים את אותו שופט לדון בכל העניינים של אותה משפחה. התסכול גבוה ונראה כי השופטים אינם נותנים ענישה או משיתים הוצאות על צד שמנצל את מערכת המשפט כדי לעמלל את הצד השני.
ככל ויש לך הוכחות - יכולה להגיש בקשה להגדלת מזונות וזאת ככל ויש שינוי נסיבות ותוכיחי שהוא מרוויח הרבה, שנית תוכלי לתבוע אותו על כל הנזקים שהוא גרם בשל שימוש לרעה בהליכי משפט ללא כל תוצאות וזיופי ראיות.
אני לי מושג מי עורכי הדין המייצגים אותך אבל כנראה זה תלוי בך - האם לוותר או להילחם. כנראה הוא מבין שאת רוצה לסיים את ההליכים ופחות להילחם ?

מי שנלחם אז צריך להילחם בחזרה ולהגביר את הקצב

דוד קאופמן עו"ד -law.co 072-2504994

מי שייצג אותי היה מישהו שמאוד סמכתי עליו ואיכזב. כרגע כבר מרגישה שהפיתרון היליד זה לוותר כי מבחינה כלכלית כבר הוצאתי את כל מה שיכלתי לייצוג ואני לא רוצה להשתנש בסיוע משפטי. ולא אכפת לי ממזונות או כסף אני רק רוצה שיעזוב אותי בשקט ולהפסיק לחיות בפחד מזה שאני עלולה לקבל בכל רגע עוד תביעה. אם ניתן לעשות משהו כדי לגרום לזה לקרות אשמח להתייעץ כמובן ברור לי שבתשלום אבל אשמח לעוד חוות. דעת פרט לעורך דין שייצג אותי.

אין ספק שמרכיב המקשר בינכם הוא הילדים, מזונות.
משכך, אין סופיות לענייני משפחה עד להגיע הילדים לבגרות ולאחר מכן אין על מה לתבוע בענייני משפחה.
אם תציע לו שיחתום שלא יתבע ולא ידרוש דבר וזאת בכפוף לאי תשלום מזונות - האם יסכים? אם כן, יש לקבל את אישור בית משפט.

אין באמת דרך אחרת למנוע ממנו לגשת לערכאות מלבד תביעה נגדית על כל הנזקים שגרם לך מבחינה כלכלית - תביעות סרק (נקרא אלימות משפטית).

19/06/2024 09:12 שרוני דירה לבעל צרכים מיוחדים דירה לבעל צרכים מיוחדים
שלום רב, בני בן 29 על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה. יש לו תיק ברווחה שלא פעיל כבר מספר שנים, בגיל 18 עשינו אפוטרופוס למשך מספר חודשים שבוטל בבית משפט. אני רוצה לרכוש דירה על שמו על מנת להבטיח את מקומו לאחר שאגיע לעולמי. האם הרווחה / המדינה יכולה להשתלט לו על הרכוש ? האם דירה יכולה לפגוע לו בזכאות בקצבת ביטוח לאומי שמקבל ? אם כן מה הדרך לשמור על הזכויות שלו ועל הרכוש שלו ? תודה לעונים

שלום, ככל ויש חשש ונראה שכן - יש לאשר עסקת רכש עם אדם אוטיסט ככל שיהיה בבית משפט.
לאחר מתן פסק דין ירשמו זכויותיו ויעוגנו בלשכת רישום המקרקעין ולא ניתן יהיה לפגוע בהם ו/או לגעת בזכויותיו אלא באמצעות בית משפט ורק אם יהיה בכך לטובתו.

לא הבנתי מה קשור קצבת ביטוח לאומי בשל "נכות" לבין בעלות במקרקעין- על פניו אין קשר .
לליווי ייעוץ עסקת רכישה + אישור על ידי בית משפט דוד קאופן עורך דין / 072-2504994 / -law.co /

10/09/2024 04:41 טלי יציאה לחו יציאה לחו"ל עם ילד בן 15
היי,
אביו של הילד ואני גרושים. ברצוני לצאת עם הבן לטיול בר מצווה (בעיכוב של שנתיים), לארצות הברית, כרטיסים נקנו ויש תאריכי יציאה וחזרה. לפני שנה הנסיעה סוכמה מול הגרוש בעל פה. כעת אנו מאוד מסוכסים, ועדיין לא שיתפתי אותו על הנסיעה. במידה והוא יתנגד, וינסה לטרפד (הוא מעולה בזה) מה ניתן לעשות חוקית ומשפטית, על מנת להוציא את טיול לפועל? וכמובן לא לאכזב את הבו שהנסיעה היא בשבילו. תודה רבה.

נסיעה לחו"ל עם הילד ללא הסכמת האב עשויה להיות מורכבת, במיוחד כאשר יש סכסוכים משפטיים או אישיים עם ההורה השני. הנה כמה צעדים שיכולים לעזור לך להתמודד עם המצב ולהוציא את הנסיעה לפועל:

1. בדקי את ההסכמות הקודמות
אם היתה הסכמה בעל פה של האב לגבי הטיול לפני שנה, חשוב לברר אם יש רישומים או הוכחות שמאמתים את ההסכמה הזו. אם יש לך ראיות לכך שהאב הסכים לטיול, זה יכול לעזור במקרה שיתעורר התנגדות.
2. פניה לבית המשפט לקבלת אישור
אם האב לא מסכים כעת, הדרך המשפטית הנכונה היא לפנות לבית המשפט למשפחה בבקשה לצו המאפשר לך להוציא את הילד לחו"ל.
בבית המשפט תוכלי להסביר את הצורך והסיבות לנסיעה, תוך בחינת טובת הילד ותיתן החלטה בהתאם.
בבית המשפט יהיה עליך להציג מסמכים המוכיחים את תוכניות הנסיעה, כולל כרטיסי טיסה, תוכניות טיול וכל ראיה לתמיכה בטיעונים שלך.

3. ייעוץ משפטי
פנייה לעורך דין המתמחה בדיני משפחה תעזור לך לקדם מהר ככל הניתן את הסוגיה ולהכין את הבקשה בצורה מקצועית. להנחות אותך.

4. לעת עתה תכיני את המסמכים
איסוף מסמכים חשוב כדי להוכיח את תוכניות הטיול ואת הצורך בהן. הכנות יכולות לכלול:
- כרטיסי טיסה ומסמכים הקשורים לטיול.
- אישורים על שהות במלון ופרטי הטיול.
- כל תיעוד של הסכמות קודמות עם האב, אם קיים.

5. ניסיון להגיע להסכמה עם האב
אם יש אפשרות לנסות ולפתור את הסכסוך בדרך של משא ומתן, ייתכן שכדאי לשקול זאת. לפעמים הסכמה של שני הצדדים יכולה להימנע מצורך בפנייה לבית המשפט. תוכל לנסות לשוחח עם האב ולהסביר לו את חשיבות הנסיעה ולנסות להגיע לפתרון מוסכם.
6. היכנסי להסכמות משפטיות בעתיד
לאחר הנסיעה, אם יש צורך בהסכמות עתידיות בנוגע לנסיעות או כל עניין אחר, שקלי להסדיר את הדברים עם האב דרך הסכמות כתובות או הסכמות חוקיות שיבטיחו מניעת בעיות נוספות בעתיד.

**סיכום:** אם האב מתנגד לנסיעה, הדרך להוציא את הטיול לפועל היא פנייה לבית המשפט לקבלת אישור. חשוב לאסוף את כל המסמכים הנדרשים ולפנות לייעוץ משפטי מקצועי כדי להבטיח שההליך יתנהל בצורה תקינה.

דוד קאופמן עורך דין / 072-2504994 / -law.co /

04/09/2024 13:59 יהודה הסתלקות מסעיף בצאווה הסתלקות מסעיף בצאווה
אמא שלי רוצה להסתלק מסעיף בצאווה כבר ניתן צו קיום צוואה והנכס עדיין לא הועבר על שמה מה התהליך שצריך לעשות בשביל ההיסתלקות הזאת תודה

שלום, על מנת להסתלק מתנאי צוואה יש לחתום בפני עו"ד על תצהיר הסתלקות.
לאחר מכן יש לבקש את התיקון והכלת תיקון הצו
לליווי עו"ד צוואות וירושות : דוד קאופמן עורך דין 072-2504994 / -law.co

18/06/2024 09:00 שושי כהן אבהות אבהות
שלום הבן שלי אינו רשום בתעודת זהות כאבא של הילד והוא היה בזוגיות ונפרדו לא התחתנו והוא רוצה לרשום את הילד בן 7 כבן שלו.

31/05/2024 22:41 רועי שאלה טכנית - המצאת בקשה/החלטה לידי משיבים בביהמ שאלה טכנית - המצאת בקשה/החלטה לידי משיבים בביהמ"ש לענייני משפחה
שלום רב,

בעניין בקשה למתן הוראות שהוגשה לביהמ"ש בהתייחס לפעולות מנהל העיזבון, אודה לתשובה בעניין הבא:

בת"ע, נרשמו שני יורשים שעומדים לצד מנהל העיזבון בסכסוך, לא קיבלו לידיהם את הבקשה ולכן ביהמ"ש החליט להשהות את ההחלטה ( על אף כי מנהל העיזבון קיבל את כתב הבקשה ולא השיב בזמן שהוקצב).

ביחס ליורש/משיב הראשון - זה משוכן כדייר בהוסטל למתמודדי נפש במשך שנים. מנהל העיזבון משמש גם כנאמן לרכושו, כך שלא יהיה קושי להציג זאת לביהמ"ש וכי אין צורך להמציא את הבקשה ישירות אליו.

ביחס ליורש/משיב שני - ישנה התכתבות ביני לבינו אשר במסגרתה זה ביקש במפורש להעביר כל בקשה שיש לנו (המבקשים) בעניין העיזבון כלפיו, להעביר ישירות לעורך דינו (שהוא גם מנהל העיזבון).
האם זו מהווה אינדקציה מספקת בכדי שביהמ"ש יקבל את עמדתנו, בכך שהגשת הבקשה למנהל העיזבון הינה שקולה להגשת בקשה/תביעה לעורך דין המייצג לקוח בהליך אזרחי רגיל.

20/05/2024 03:32 מאי ידועים בציבור ידועים בציבור
שלום, מה הדרך הנכונה לזוג שחי ביחד ולא מתכנן להתחתן אלא להביא ילדים ולהתנהל כמשפחה כשצד אחד מגיע עם חובות והשני לא? האם יש דרך להגן על הצד שמגיע ללא חובות במקרה של פירוק המשפחה?

עורכי דין מובילים בפורום דיני משפחה

אורית בן ברוך
עו"ד אורית בן ברוך

"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."

ריקי אופק אבן צור
עו"ד ריקי אופק אבן צור

משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."

עו"ד אריה לרנר
עו"ד אריה לרנר

"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."

פסקי דין אחרונים בנושא פורום דיני משפחה

משמורת משותפת
משמורת משותפת בקונפליקט גבוה

עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.