מזונות הן חוב דין קדימה ולא נמחקים גם אם וכאשר ינתן לפושט הרגל הפטר.
מעבר לכך שאישה אשר לה חייב פושט הרגל מזונות אין "כלים מיוחדיםף".
איני רואה כל סיבה /ואו מטרה להגשת בג"ץ.
מניתן לבצע בדיקה לפי שם החברה או מספר החברה באתר האינטרנט של כונס הנכסים הרשמי.
להלן הלינק לדף המתאים:
/poshtim/main/tikim/wfrmlisttikim.aspx
כאשר ננקטים כנגד חברה הליכי פירוק לאחר מתן צו הפירוק ישנה תקופה של 6 חודשים בה על הנושים להגיש את תביעות החוב שלהם לרבות העובדים.
אך ורק לאחר תקופה זו ידון המפרק בתביעות החוב - אך אין מועד קצוב לצורך כך, והנושא משתנה מתיק לתיק.
עובדים יכולים לפנות לבית הלאומי לקבלת הכספים המגיעים להם מן החברה שבפירוק (בהתאם להגבלות בחוק) אך ורק לאחר אישור המפרק את תביעת החוב שלהם.
אף אם היית פונה לבית הדין לעבודה (מה שאינך יכול לעשות במצב הדברים הנתון) ואף אם היית מקבל פסק דין לטובתך לא היה הדבר מסייע בידך הואיל ולא הייתה לך כל אפשרות לגביית סכום פסק הדים שלא באמצעות המפרק.
נושה רשאי לבקש לבצע חקירת יכולת ובה לנסות להוכיח כי ראוי לשנות את צו התשלומים.
צו התשלומים יקבע על-ידי ראש ההוצאה לפועל בהתאם לדו"ח הנכוסת והוצאות שיגיש החייב ובהתאם לחקירת החייב.
השאלה האם הנושה רשאי להגיש ו/או הגיש חוב אבוד לרשויות המס או לאו אינה רלווונטית כלל הואיל וגם אם הוגש חוב אבוד כל שקיבל הנושה הוא את המסים אשר שילם הגין העסקה עם החייב.
ישנן שתי אפשרויות האחת כי פושט הרגל ישלם את תשלומי המזונות בנפרד מן התשלום החודשי לכלל התיקים ובמקרה זה סכום זה ילקח בחשבון עת יפסק לך התשלום החודשי ליתרת הנושים.
האפשרות השניה היא כי יפסק לך תשלום חדשי והמזונות או חלקם בהתאם לדיני קדימויות ישולמו על-ידי הנאמן בהליך פשיטת הרגל.
ראשית יש להבין האם כלל החובות הן של החברות והאם יש ערבויות אישיות שלך.
במידה ואין ערבויות שלך (ואין חשש כי ינסו להשיט עליך את חובות החברות או חלקן בדרך של הרמת מסך) אז אין כל סיבה לנקוט בהליכי פשיטת רגל. יכול להיות שיהיה צורך בהליכי פירוק החברה/ות אך מרב הסיכויים כי אחד הנושים יעשה זאת.
באם יש ערבויות אישיות או חשש כי יושטו עליך חובות של החברה אז יש לשקול נקיטת הליכי פשיטת רגל אישים שלך.
אין אפשרות לאחד תיקים של בני זוג לצורך "איחוד תיקים" בהוצל"פ.
יש צורך בעריכת חקירת יכולת נפרדת לכל אחד מבני הזוג בנפרד , בבקשה שתוגש על-ידי כל אחד מבני הזוג יש לציין את חובות בן הזוג השני וכן את הכנסות משק הבית המשותף וכן את צו התשלומים אשר נפסק לבן הזוג השני במסגרת סעיף "הוצאות"
ככל פושט רגל אינו רשאי לפתוח חשבון בנק. במידה ויש הצדקה מיוחדת רשאי פושט הרגל להגיש בקשה לבית המשפט של פשיטת רגל אשר רשאי להתיר לפוש הרגל במקרים מסוימים (חריגים) לאחר שקילת נימוקי פושט הרגל ואסמכתאות אשר יתמכו בטיעוניו להתיר פתיחת חשבון בנק
בפרק ב' של חוק הבנקאות (שירות ללקוח) שכותרתו "חובות תאגיד בנקאי במתן שירותים בנקאיים", קובע סעיף 2 לחוק כי "לא יסרב תאגיד בנקאי סירוב בלתי סביר לתת שירותים מהסוגים הבאים...". בין השירותים השונים המפורטים בסעיף 2 (א) נקבע על ידי המחוקק בסעיף 2(א)(2) כי בין השירותים שהבנק מחויב לתת הבנק מחויב לתת שירות מסוג "פתיחת חשבון עובר ושב במטבע ישראלי וניהולו".
אולם, זאת בתנאים מסוימים כמפורט בסעיפים 2(א)(2) א-ב לחוק כדלקמן:
" (א) החשבון ביתרת זכות לטובת הלקוח;
(ב) הלקוח עומד בתנאי ההסכם בינו לבין התאגיד הבנקאי בקשר לניהול החשבון";
פקודת פשיטת הרגל וההגבלות המוטלות לפיה אשר מפנות לחוק שייקים ללא כיסוי גוברים על ההוראה שצוטטה לעיל ואין אפשרות לפתוח חשבון בנק לאחר הכרזת פשיטת רגל אלא באישור בית המשפט של פשיטת רגל.
הוראות חוק הבנקאות אשר צוטטה לעיל הינה מתי לבנק אסור לסרב סירוב בלתי סביר לפתוח חשבון בנק ללקוח, אין כל מחלוקת כי סירוב לפתוח חשבון בנק העומד בקנה אחד עם הוראות החוק (פקודת פשטית רגל או חקיקה אחרת) אינו סירוב בלתי סביר.