סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על צוואות וירושות(1,282)

שאל בפורום צוואות וירושות

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

08/07/2020 23:13 אניה שוב שואלת- שוב שואלת-
נניח ואדם נותן צקים ואז נפטר,אז היורשים שלו לא אמורים לשלם מהירושה את חובותיו ??
מה ההבדל אם זה הוראת קבע ולא צקים?
האדם חתם על חוזה שכירות לטווח ארוך של 5 שנים!
אומנם עבור מישהו אחר.
אבל התחייב וחתם .

האם באמת כול זה מתבטל אחרי מותו?
נ.ב. הוא כנראה לא הסדיר את זה בצוואת

03/08/2020 01:51 אניה הלו?

הלו?

26/07/2020 12:57 אתי נישול מהירושה עקב תלונה על הטרדה מינית נישול מהירושה עקב תלונה על הטרדה מינית
ביתי סיפרה אחרי שנים ששמרה בסוד על התעללות מינית בילדותה ע"י הסבתא כולם כעסו ולא האמינו לביתי והסבתא מתעקשת שהילדה משקרת ואין לביתי סיבה לשקר.

ביתי בכלל לא רצתה לשתף אותי כאמא והלכה לבד במשך חצי שנה לטיפול בעמותה לנפגעות תקיפה מינית ההורים האח ואישתו נידו אותנו מהמשפחה וכעת גם מהירושה (הסבא והסבתא עדיין בחיים) - לא התלוננו במשטרה בגלל גילם המופלג וגם כדי לאי לגרם לסיפור להשמע שוב ושוב שיגרום לטלטלה רגשית וגם כי אנחנו יודעים שמערכת המשפט זזה ממש לאט, האם על מנת כן לקבל את חלקנו בירושה כדי להתלונן במשטרה ואם זה בכלל ישנה את המצב.

20/07/2020 09:45 נירית לוי ירושה ירושה
שלום רב, רציתי לברר מהן הדרכים המשפטיות שבהן אוכל להבטיח שאהייה היורשת של הדירה בבעלות אימי? היא מתגוררת עם בנזוג שאינו אבי , הוריי גרושים והקשר איתה בעייתי ולא כל כך טוב, תודה רבה

20/07/2020 06:43 טל בנק מחייב לפתוח חשבון נאמנות בשל פרשנות מוטעית של צוואה בנק מחייב לפתוח חשבון נאמנות בשל פרשנות מוטעית של צוואה
שלום רב, אימי נפטרה ובצוואתה ציוותה חלוקת כספים שווה לילדיה. עם זאת ביקשה להשאיר גם סכום לגידול בני. בצוואתה נרשם: הנני מצווה לנכדי "שם" סכום של "xx". יצויין ויודגש כי סכום כסף זה יהא בידיה הנאמנות של אמו "שם" לצורכי חינוכו וגידולו וזאת עד הגיעו לגיל 21 שנים. עם הגיעו לגיל 21, תועבר יתרת הכסף לידיו.
הבנק בו נמצאים כספיה של אימי החליט לפרש זאת באופן שמחייב אותי לפתוח חשבון נאמנות ולהציג קבלות - פירוש לגמרי מוטעה של הצוואה וכוונותיה של אימי. אשמח לחוות דעתך ואם דעתך כדעתי אשמח להמלצה איך חולקים על הבנק ומשחררים את הכספים? תודה רבה.

19/07/2020 06:49 יעקב משה הלוואות יורש לאחר הצוואה הלוואות יורש לאחר הצוואה
אלמנה כתבה צוואה לילדיה כשהיא מחלקת את נכסיה בין 2 מתוך 3 הילדים. לגבי הילד השלישי היא כתבה בצוואה שהיא מוחלת לו על כל ההלוואות שלקח ממנה במשך השנים ולא החזיר.(חלק החזיר, הרוב לא) לאחר פטירתה התברר שאותו יורש המשיך לקחת ממנה הלוואות גם לאחר כתיבת הצוואה. אחת ההלוואות נלקחה כשהמנוחה היתה בשלבים ראשונים של אלצהיימר. מה דינן של ההלוואות שלקח היורש לאחר כתיבת הצוואה? האם עליו להחזירן לקופת היורשים, או שגם הלוואות אלו נכנסות לצוואה רטרואקטיבית כלומר נמחלות לו?

18/07/2020 15:15 לאה רהב ירושה ירושה
לי ולאחי נשארה דירה בירושה.הוא מעוניין לקנות את החלק שלי אבל מתנה זאת במחיר נמוך מהשוק והסיבה היא שאמא נתנה לי סכום מסויים לדעתו כשהייתה דימנסית. באותה שנה וגם שנה אחרי ..נתנה לאחי כסף וגם סילקה לו חובות דוחות בעירית תל אביב אז מה רק בשבילי היתה דימנסית ובשבילו לא? יש לו פה קייס נגדי? תודה

16/07/2020 13:42 אריאלה ב צוואה צוואה
קבלתי את הצוואה של בעלי ז"ל,לאחר בקשה לאיתורה.אני נדרשת לאשר אותה או להתנגד לה.למי עליי לפנות לעזרה ?

14/07/2020 18:40 שמעון ביטול עסקת מתנה ביטול עסקת מתנה
נתתי לפני 10 שנים לאמא שלי ז"ל רבע מהדירה שהיה רשום על שמי. העיסקה דווחה במיסוי מקרקעין. אחרי חודשיים אמרתי לעו"ד שאני חוזר בי ושלא ימשיך...ובאמת הוא לא המשיך את הרישום בטאבו לטובת אמא שלי ז"ל....אחרי זמן מה אותו עו"ד נפטר. הייתי בטוח שהוא ביטל את העיסקה...מתברר שלא. אמנם הוא לא המשיך רישום בטאבו אך לא ביטל במיסוי מקרקעין...פניתי למיסוי..אנא בטלו...ענו לי- בתנאי שגם איחך יסכים כי גם הוא יורש של האמא ז"ל...ואני מנגד טענתי- שלפי חוק המתנה סעיף 5 אם העיסקה לא הושלמה ברישום בטאבו הרי זה רק כמין התחייבות לתת מתנה ולא עיסקה ממש....ענו לי- זה לא משנה חייבים את הסכמת אחיך...איך הם סותרים סעיף בחוק המתנה???? למה הם מתעקשים ככה????

14/07/2020 14:26 אביבה סעיף 49 לחוק הירושה סעיף 49 לחוק הירושה
נניח א׳ נישא בשנית לב׳, ויש לו ילדים מנישואין ראשונים וגם מנישואין שניים. א׳ כתב צוואה והוריש חלק קטן לילדים מנישואין הראשונים,והשאר הלך לבת הזוג (עם כוונה שבעתיד הילדים ירשו את נכסי אימם).
א׳ נפטר לפני אימה של ב׳(כלומר הסבתא של ילדיו מהנישואין השניים). בצוואה של אימו של ב׳- כתוב שהיא מורישה את הדירה לבת שלה (ב׳) ולבעלה-(א׳). אבל א׳ נפטר לפני כן. האם הדירה אמורה להתחלק בין ב׳ (50%) ובין *כל* הילדים של א׳- כולל ילדיו מהנישואין הראשונים, למרות שברור שלסבתא לא הייתה כוונה להוריש את הדירה לילדים שאינם צאצאיה?

14/07/2020 08:18 בר פרי מות אחד היורשים לפני צו ירושה מות אחד היורשים לפני צו ירושה
אמנו נפטרה לפני חודש, חודשיים לאחר פטירת אבינו, בעלה. טרם התבקש והתקבל צו ירושה.
האב לא השאיר צוואה. האם כן. השאלה האם אמא תרשם בצו הירושה של האב שהרי כבר נפטרה, או שבזמן שינתן הצו יהיו רק הילדים כיורשים. כלומר האם עזבון האם כולל מחצית הרכוש המשותף של ההורים או שלושה רבעים. תודה.

עורכי דין מובילים בפורום צוואות וירושות

ריקי אופק אבן צור
עו"ד ריקי אופק אבן צור

משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.

עו"ד חיה לזר נוטקין

"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."