הבנק מקבל את ההודעה (אם בכלל) קצת אחרי אך אם מישהו לקח כספים מהחשבון - יש להבין מה הסיבה לכך והאם היו אלו כספים ששימשו את המנוח או שמדובר בכספים ששימשו את אותו האדם - ואז, הוא כמובן מחוייב להחזיר, אלא אם יוכיח אחרת.
בהצלחה!
מעבר לכך - רצוי להיוועץ בעורך דין. אכן, נראה כי הראיות האלו עשויות לסייע לכם להשאר בבית אך כאמור רצוי להתייעץ בעורך דין בנושא. אתם מוזמנים לפנות אליי אם תרצו בכך - 03-9414511.
בכל מקרה - שיהיה בהצלחה!
11. (א) בן-זוגו של המוריש נוטל את המיטלטלין כולל מכונית נוסעים השייכים, לפי המקובל ולפי הנסיבות, למשק הבית המשותף, ונוטל משאר העזבון –
(1) אם הניח המוריש ילדים או צאצאיהם או הורים - חצי;
(2) אם הניח המוריש אחים או צאצאיהם או הורי הורים - שני שלישים, ובלבד שאם ערב מותו של המוריש היה בן הזוג נשוי לו שלוש שנים או יותר וגר עמו אותה שעה בדירה הכלולה, כולה או חלקה, בעזבון, יטול בן-הזוג את כל חלקו של המוריש בדירה האמורה, ושני שלישים מהנותר משאר העזבון;
(ב) אם לא הניח המוריש קרוב מן המנויים בסעיף קטן (א), יורש בן הזוג את העזבון כולו.
(ג) המגיע לבן-זוג על-פי עילה הנובעת מקשר האישות, ובכלל זה מה שאשה מקבלת על פי כתובה, ינוכה מחלקו בעזבון; הוראה זו לא תחול על מה שמגיע לבן-זוג לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, או לפי הסכם ממון כמשמעותו באותו חוק, ואינה באה לפגוע בזכותו של בן-זוג לקבל מן העזבון מה שהמוריש קיבל לרגל הנישואין על מנת להחזיר כשיפקעו.
בהצלחה!
האם בהתנגדות לצוואה יכול בית המשפט לחייג את המתנגד באם הוא מנצח/מפסיד בהתנגדות
התנגדות עוברת לבית המשפט ושם מתנהל הליך משפטי, שבסופו, בית המשפט מכריע את הכף לכאן או לכאן. כמובן, שהוא מוסמך לפסוק הוצאות לגורם שזכה בהליך. הוצאות אלו משולמות, מן הסתם, על הצד שהפסיד...
האם מנהל עזבון יכול להיות היורש העיקרי בצוואה
בהחלט. יחד עם זה, מנהל העזבון כפוף להנחיות ולהוראות בית המשפט בעת ניהול העזבון.
ואיפה אפשר לדעת מה היו סה"כ נכסי המנוח הרי בצוואה רשום חצי מכל הנכסים איזה אתר או עסק מספק מידע על כך?
לצערי, לא ניתן לאתר על נקל את כל נכסי המנוח. ככל שיש חשש שלא אותרו כל הנכסים של המנוח/ה - רצוי להפעיל חוקר ו/או גורמים שידעו לאתר נכסים אלו.
בהצלחה!
הבקשה יכול להגיש כל מי שיש לו עניין בעיזבון כיורש, כמנהל עיזבון, או כנושה של אחד מהיורשים.
לדעתי, הזכות לערער / להתנגד לכך לא אפשרית. אני לא קובע נחרצות בעניין וזאת מהסיבה שאנחנו חיים במציאות משפטית בה קיימים תקדימים למקרים שונים. יחד עם זה - הסיכוי לכך אפסי!
בהצלחה!
אתם יכולים לבקש שלא תתמנה למנהלת העזבון. בסופו של דבר, ההחלטה בעניין הזה נתונה לבית המשפט, מכח סעיף 81 לחוק הירושה:
81. קבע המוריש בצוואתו אדם שיבצע צוואתו או שינהל עזבונו, ימנה בית המשפט או הרשם לעניני ירושה, לפי הענין, אותו אדם כמנהל עזבון, זולת אם אינו יכול או אינו מסכים לקבל את המינוי או שבית המשפט או הרשם לעניני ירושה משוכנע, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שיש סיבות מיוחדות שלא למנותו.
בהצלחה!
לצורך זה כדאי ורצוי בהחלט לעשות תכנון מס. יחד עם זה, לא ניתן לחזות את המחר בכל הקשור בדיני העזבון (יוטל או לא יוטל מס עזכון).
בהצלחה!
הוא מעניק את ההרשאה לגשת לחשבון לאחר מות המוריש לזה שהוגדר כ"ממונה" על ה"ממנה" לתקופה של 90 ימים לאחר מות המוריש או לתקופה שקבע הממנה ביפוי הכח המתמשך.
בהצלחה!
10. יורשים על פי דין הם:
(1) מי שהיה במות המוריש בן-זוגו;
(2) ילדי המוריש וצאצאיהם, הוריו וצאצאיהם, הורי הוריו וצאצאיהם (בחוק זה - קרובי המוריש).
זכויות הירושה שלהם יהיו לפי האמור בפרק זה
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."