הדבר צריך להיות מוסדר במפורש בהסכם המכר בין הצדדים.
כמו כן, יש לשים לב למגבלה על גובה שכ"ט שיכול ב"כ לדרוש, כפי שהדבר קבוע בתקנות המכר (דירות) (הגבלת גובה ההוצאות המשפטיות), תשע"ה-2014.
שלום שרה,
קודם כל הייתי מציע לך לעשות רישום של כל הליקויים אותם סרב הקבלן לרשום, ולציין לך שהוא סרב לרשום אותם.
לאחר מכן הייתי מציע לך לשלוח הודעה בכתב לקבלן על כל הליקויים הנ"ל, יחד עם העובדה שהנציג שלו סרב לרשום אותם בפרוטוקול המסירה.
בסופו של דבר, הוראות חוק המכר (דירות), המחייבות קבלן בתיקונים, חלות גם במקרה של ליקויים שלא רשומים בפרוטוקול המסירה, ובתנאי שהודעת עליהם לקבלן תוך זמן סביר.
אם הליקויים הם כאלו המונעים שימוש סביר בדירה, זה כבר נושא אחר הנוגע לסירוב לקבל דירה.
שלום משה,
קודם כל, חשוב להבין שאם הבטוחה שבידך היא הערת אזהרה, אז במקרה חלילה שהקבלן קורס באמצע העבודות, אתה עלול להיתקע זמן רב בלי יכולת לממש את הבטוחה שלך. הערת אזהרה היא מעין גיבנת שרובצת על החלקה, ומונעת לעשות בה פעולות מסוימות.
במקרה כזה, יכולות לעבור שנים ארוכות עד שמישהו ירצה לעשות משהו בחלקה, ורק אז יתפנו להסדיר את הזכויות של הרוכשים, להם יש הערות אזהרה.
במובן זה, ערבות בנקאית עדיפה, משום שאם הקבלן קורס, ניתן לפנות לבנק ולקבל חזרה את הכספים שהשקעת (כמובן שמדובר בתהליך ארוך והכל תלוי בנסיבות של אותו מקרה).
בכל מקרה, אם אתה בכל זאת מוכן להערת אזהרה כבטוחה, אתה צריך לשים לב לכך שיש מגבלות על הסכומים שהקבלן רשאי לדרוש ממך, בהתאם להתקדמות הבניה (ראה תקנות המכר (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות) (סייג לתשלומים על חשבון מחיר דירה), תשל"ה-1975).