סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

איך להתמודד עם דוחות חניה

דוחות חניה - סבורים כי עשו לכם עוול ? צפו בכתבת המערכת כיצד מתמודדים עם דוחות חניה, מוצדקים או לאו.

איך להתמודד עם דוחות חניה
21/05/2013 | 06:34 | מאת: מערכת אתר iLaw |

דיני החניה- האם ניתן להתמודד עם זה?

 

בסדרת מאמרים שבכוונתנו לפרסם בימים הקרובים נסקור עבורכם ולמינכם את עבירות החניה וסמכות הרשויות המקומיות מכוח דיני התעבורה לאכוף את סוגית החניות. כבר עתה נאמר, כי חניה במקום אסור הינה עבירה על החוק ועונשה קנס המצויין בדו"ח החנייה.

 

כעת ננסה להבין מהו דו"ח החניה וכיצד ניתן להתמודד עימו ?

 

מי קובע מה יהיה המספר אשר רשום על הדו"ח - מי קובע את גובהו של הקנס ושיעורו? כאמור, עבירת חניה היא עבירה לפי דיני התעבורה ולכן דיני התעבורה הם שמכתיבים, בתור התחלה, את שיעורי הקנסות. הללו מעודכנים אחת לתקופה על ידי שר התחבורה. האם הרשויות המקומיות חייבות לקבל את השינויים והעדכונים של שר התחבורה בדיני התעבורה ושיעור הקנסות? לא. אולם, למרות כי שינויים אלו הם רק בגדר "המלצה" או "כיוון דרך" מבחינת העיריות, לרוב הן מאמצות את השינויים הנעשים בדיני התעבורה ובדיני בתעריפי קנסות החניה.

 

המשמעות המעשית היא כי בהחלט ייתכן מצב בו הקנס בגין עבירת חניה בכחול-לבן בתל-אביב לא יהיה זהה לשיעור הקנס בגין אותה עבירה בחיפה.

 

אז קיבלנו דו"ח- מה עכשיו?

 

ניתן ורצוי, כעיקרון לשלם את הדו"ח. בדרך-כלל ניתן לעשות זאת עד 90 יום מהמועד בו נמסר לבעלי-הרכב.

 

ואם אני מרגיש שהדו"ח לא מוצדק?

 

ניתן להגיש בקשת ביטול דו"ח תוך 30 ימים מהיום בו הדו"ח נמסר לבעליו של הרכב. שימו לב: הסמכות לדון בביטול דוחות חניה היא בלעדית לעיריות והרשויות המקומיות! זאת, בעקבות הנחיות היועץ המשפטי לממשלה אשר מסמיכות את היועצים המשפטיים של העיריות.

 

או.קיי.. ניסיתי וזה לא הלך פעם אחת. אני לא מעוניין לנסות שוב לפנות בבקשת ביטול. האם יש עוד אפשרויות? אכן. ניתן לבקש ולהישפט בבית-המשפט העירוני על-מנת לנסות ו"להזים" את התקיימות העבירה. ומה זה בעצם אומר: מי שקיבל את דו"ח החניה ומשוכנע בצדקתו, יכול "להתנדב" למשפט. שהרי דיני התעבורה לא קובעים כי אדם שעבר עבירת חנייה ישפט בגינה. אולם, שיטת המשפט הישראלית קובעת כי אדם "זכאי ליומו בבית-המשפט" וכך גם בעבירות חניה: דיני התעבורה בהחלט מאפשרים לאדם שקיבל דו"ח חניה וחש כי אינו מוצדק וכי לא בוצעה עבירה, לפנות לבית-המשפט ולהוכיח את צדקתו.

 

ואם לא בא לי לשלם, מה תעשו לי?

 

נכון. מרבית הישראלים לא אוהבים את דוחות החניה ולא אוהבים לשלם דוחות חניה. מעניין למשל, שבשנים 2005-2006 משרד הביטחון צבר חוב של מעל ל-12 מיליון שקלים [!] בגין דוחות חניה שלא שולמו.

 

אולם, היזהרו. לעיריות סמכות לפנות להוצאה לפועל (ועל סמכויות ההוצאה לפועל ראו עוד מאמרים באתר זה) ולפעול לעיקול נכסים ורכוש של החייב בקנסות בגין דוחות חניה שלא שולמו.

 

זכרו הקנס המופיע בדוח החניה הוא העונש המנוי בדיני התעבורה בגין עבירת חניה. חניה במקום אסור היא עדיין עבירה על החוק!

נכתב על-ידי: מערכת האתר

שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני תעבורה

 

שאל בפורום

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

ליצירת קשר עם עו"ד דיני תעבורה

עורכי דין מובילים - דיני תעבורה

אריה שליאנסקי
עו"ד אריה שילאנסקי

"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "

עו"ד רוית בן-עמי עוז

ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה

עו"ד ערן בן עמי

"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."

עו"ד יאיר מושיוב

"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"

עוד עו"ד מובילים בתחום דיני תעבורה