סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על אפוטרופסות(428)

שאל בפורום אפוטרופסות

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

02/03/2014 22:29 מרי מימון מצבה למנוחה מימון מצבה למנוחה
שלום רב!
אשמח ליעוץ במקרה הנדון.
סבתי ז"ל נפטרה החודש ועודה הייתה בחיים, הייתה בחסות האפוטרופוס מטעם עמותה. עם יצירת קשר עימם לשם מימון מצבה עבורה פעמים רבות, אשר בכל שיחה נאמר תירוץ אחר, פניתי לרווחה לאגף הקשישים ולאחר שיחתם מול מנהלת העמותה, נמסר כי מסירת מידע הנוגע ליתרת הכספים על שמה של סבתי, מהווה בעיה, אם כי לסבתי חוב בעבור השכרת דירה מלפני שבע שנים. אציין, כי כאשר נפטר סבי, שהעמותה היוותה האפוטרופוס גם בעבורו, לדברי העמותה, הוקמה לו מצבה מכספו על סך שבע אלף, כאשר למעשה עלות המצבה הנ"ל הנה שלוש אלף. כאשר התקשרתי בזמנו לעמותה לבירור העניין, נמסרה לי גרסה זהה לזו שנמסרה כיום - קיים חוב על השכרת הדירה בה התגוררו השניים וארבע האלף ה"אבודים" מתוך השבע שכביכול הוקצו למצבתו, הוזרמו לכיסוי החוב. אדגיש, כי הדבר אינו יתכן, אם כי סבתי היתה אישה מאוד קפדנית ומחוסרת חובות. המצב הנוכחי כרגע הוא שבעוד כשבוע יעבור חודש מאז פטירתה של סבתי והעובדה שטרם הוקמה לה מצבה, מהווה בזיון מבחינתנו וכאב מר. העמותה כלל לא מעוניינת למסור את יתרת כספה של סבתי ואינה מעוניינת להשתתף בעלות המצבה, אותה אין באפשרותינו לממן מכספנו, אם כי אנו שרויים במצב כלכלי קשה וחובות רבים, כאשר אמי נכה - סיבה בשלה גם לא אפשרו לאמי להוות האפוטרופוס של סבתי כאשר הפכה סיעודית. כמו כן, הועברו מידי חודש מהפנסיה של סבתי כמאתיים שח, סכום אשר הועבר לבית האבות כדמי כיס - סכום אשר לא הועבר גם הוא כמידי חודש ומספר חודשים רצופים, סבתי נמנעה מ"מותרות" זו. למיטב ידיעתי, הפנסיה מועברת כולה בעבור הטיפול בקשיש בבית אבות, למעט 500 שח המועברים לחשבונו של הקשיש, אשר במקרה הנ"ל מנוהל על ידי האפוטרופוס, היא העמותה. מדובר בסכום כספי גבוה מתוך הפנסיה של סבתי בלקיחה בחשבון, כי סבתי שהתה בבית האבות שבע שנים, כאשר במשכם, האפוטרופוס היה העמותה. שמעתי מקרים רבים דומים על עמותה זו, אם כי מדובר לדעתי בנצלנים הגונבים את כספי הקשישים עודם חיים, שלא לדבר על ניצולים בעת פטירתם. לאחר שיחתי האחרונה עם מנהלת העמותה, אשר לא נרתעה כלל למשמע הדבר כי אפנה לעורך דין שידרוש את יתרת כספיה של סבתי, סוכם בשיחה כי מכספים אלה לא ינתן למצבתה כלל, אם כי עודה טוענת כי קיים חוב בעבור דירה בה התגוררו השניים, דבר שאינו יתכן. ניסיתי כמו כן להשיג את בעל הדירה, אך ללא הצלחה, אם כי נפטר וילדיו מכרו דירה זו - שעצם מכירתה, מעלה ספק רב לגבי קיום החוב המדובר. אשמח ואודה מקרב לב על כל יעוץ בדבר, אם כי אנו מיואשים וכל אנו רוצים לזכרה וכבודה של סבתי, להקים לה מצבה מכובדת בכספיה הנותרים. תודה מקרב לב על עיון בשאלתי.

נראה כי יש במקרה שאתה מתאר בלבול. מרגע שחסוי הלך לעולמו לא ניתן עוד לעשות שימוש בכספו, לא האפוטרופוס שהיה לו ולא כל אחד אחר. מרגע זה צו המינוי של האפוטרופוס בטל ומבוטל וצריכים להמתין לצו ירושה או צו קיום צוואה.
חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק /ים (מושבים) l צוואות

23/02/2014 14:10 יהודה אשפוז אשפוז
אחי ואני התמנינו לאפוטרופוסים על אבינו לפני מספר שנים, וכרגע אחי החליט לאשפז את אבי למרות שאני מתנגד. איך אני עוצר אותו?

פונים לבית המשפט על מנת שייבחן ויאזן בין הבעד לבין הנגד מבחינה אובייקטיבית ורצוי שעה אחת קודם, כי מעשה עשוי קשה יותר לשנות . . .

חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אפוטרופסות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

19/02/2014 11:11 סופיה זכות האפוטרופוס זכות האפוטרופוס
האם לאפוטרופוס של בן אדם במח' סיעודת בבית אבות יש זכות לבקש שישאירו דלת אמבטיה פתוחה בזמן רחצה של המטופל (שעליו הוא אחרארי) כדי שיוכל מדי פהם להיכנס?

תודה רבה,
סופיה

1. למיטב זכרוני הבעל שוחח עימי טלפונית
2. אפוטרופוס לגוף אמור לבחון כי נוהגים נכון ונותנים את הטיפול הנכון לאותו חסוי. ככל שאדם חושד כי מתבצעים דברים שאינם נורמטיביים בחדרי חדרים יכול אותו אפוטרופוס לדרוש להעביר את החסוי למקום אחר, אפילו בית סיעודי אחר או להתלונן במשטרה אם יש חשד כאמור (סימנים על הגוף, חבלות...), על מנת שיבדקו
3. ניתן יהיה לפנות למי שאחראי בבית הסיעודי ולבקש כי מרגע זה 2 יקלחו את החסויה או כל מתכונת אחרת שתוסכם בין הצדדים, בין האפוטרופוס לבין בית האבות

בהצלחה !

חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אפוטרופסות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

18/02/2014 19:34 אודי שאלה שאלה
אחותי עומדת למות מסרטן ולהשאיר אחריה שני ילדים (יתומים מאב). אני רוצה לקחת אחריות עליהם אבל אני מאוד דל אמצעים. האם המדינה יכולה לקחת אותם מהמשפחה הביולוגית האחרונה שלהם ולמנות בתור אפוטרופוס איזה אדם זר?

שאלת דלותך, כהגדרתך, אינה רלוונטית אלא צריכים לבחון אם אתה יכול להיות הורה ומקום מתאים לילדים. בדר"כ ממנים איש מקצוע לנושא

בהצלחה ורק בריאות !

חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אפוטרופסות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

16/02/2014 18:29 שירה אפוטרופוס אפוטרופוס
שלום,
מונתה לי אפוטרופוס בשם תמי רום לפני מספר חודשים. פתחתי תיק בבית משפט לענייני משפחה ביום שלישי כדי לבטל את המינוי. כמה זמו ההליך עשוי לקחת?
תודה שירה

1. השאלה מי פנה למנות לך אפוטרופוס, מה חוות הדעת אומרת, האם זה מינוי לגוף או לרכוש או לשניהם וכולי. התשובה תשליך על מורכבות התיק שלך
2. ככלל אצבע, תיק שמתנהלים בו עדויות, הוכחות וסיכומים אורך כשנה וחצי-שנתיים. כמובן שיש כאלה שמסתיימים מוקדם יום ויש כאלה שמסתיימים מאוחר יותר, הכל תלוי בצדדים, במורכבות התיק ובלו"ז של השופט. הנ"ל כאמור לא כולל את סגירת התיקים בהסכם / הסכמות שלא מתנהלים עד תום (שאלה אצלי אישית מרבית התיקים).

בהצלחה
חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

17/02/2014 13:17 שירה אפוטרופוס

משרד הרווחה מינה לי אותה. את בטוחה שזה יקח שנה שנתיים עד שזה יגמר? ואם אני לא צריכה אפוטרופוס לכל המן הזה? הבעיה עם משרד הרווחה שהם עקשנים וטוענים שאני כן צריכה ואני לא יודעת איך להוריד אותם ממני

15/02/2014 18:24 אחיטוב אהוד הארכת צו אפוטרופסות הארכת צו אפוטרופסות
ב12.8.2013 קבלתי צו אפוטרופסות לגוף על אימי הגב שושנה אחיטוב בת 90. הצו ניתן בתוקף לשנה.
איזה הליך צריך לבצע ואיזה טפסים ,אם בכלל, צריך להגיש בכדי להפוך את הצו לקבוע או להאריכו?
בתודה מראש
אחיטוב אהוד

בעקרון עליך לפנות לשירותי הרווחה שביצעו את התסקיר קודם לכן, לקבל המלצה / חוו"ד ועם זה לפנות לבית המשפט על מנת שיהפוך את הצו הזמני לקבוע. חשוב לציין כי בדר"כ הצו הקבוע מגיע כדבר שבשגרה ואין צורך לפנות אך לעיתים "תיקים נופלים בין הכסאות". בהצלחה !

חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

13/02/2014 12:01 דוד אפוטרופסות למספר חסויים אפוטרופסות למספר חסויים
אשתי ממונה כאפוטרופוס על אמה החסוייה, אחייה חסוי גם כן וסבתה חולת אלצהיימר (אך לא הוגדרה כחסויה).
הסבתא החליטה בצוואה שנכתבה לפני שהיא חלתה על חלוקת ההורשה שלה שווה בשווה בין נכדייה (החסוי ואשתי), אך היא רשמה את אחייה של אשתי (החסוי) כשותף בחשבון הבנק העיקרי שלה.
להבנתי אחרי 120 במצב זה רק חצי מהכספים בחשבון יחשבו של הסבתא, כלומר הנכד החסוי יקבל 75% מהכספים בחשבון.
בעתיד הלא רחוק אשתי תהייה אפוטרופוס על אחייה ועל אמה, אך לאם אין רכוש/הכנסות משמעותיות.
האם היא תוכל להשתמש בכסף של חסוי אחד (האח) לטובתו של חסוי אחר (האם)?
ומה יקרה אם הסבתא תיהפך חסויה? צריך להפריד את החשבונות?

מבלי להיכנס לפרטי המקרה, הרי שעל האפוטרופוס לנהל חשבון נפרד עבור כל חסוי.

לפיכך, לא ניתן להשתמש בכספי חסוי אחד לטובת חסוי אחר.


חיה לזר נוטקין, משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים(

האם ניתן לעשות משהו לגבי המצב הקיים? אוליי שבית המשפט יחייב את הסבתא להפריד את החשבונות?

חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

09/02/2014 19:23 שוש שושני מעילה בכספי חסויה על ידי האפוטרופוס שלה מעילה בכספי חסויה על ידי האפוטרופוס שלה
אחי היה אפוטרופוס של אימי שחלתה באלצהיימר. לאחר מותה התברר לי שאחי השתמש בכספה של אימי למטרותיו ולמטרות ילדיו. בנוסף, לאחר מות אימי אחי לא הודיע לבנק על מותה וללא כל צו קיום צוואה למרות שאימי השאירה צוואה חוקית ותקפה, ואף ללא צו ירושה, הוציא אחי את כל כספי אימי המנוחה והעביר אותם לחשבונותיו הפרטיים. שאלותי הן:
1. מה דינו של אחי על המעשים הללו שנעשו?
2. איזה גוף רשמי יכול לסייע לי לקבל את הכסף בחזרה?
3. מהי האחריות של האפוטרופוס הכללי שלא בדק את הדוחות ואיפשר לאחי להוציא את כספי הירושה מחשבון הבנק בזמו תקופת האפוטרופסות וגם לאחר מותה?
4. מהו ההיבט הפלילי לפעולות שביצע אחי בזמן ששימש כאפוטרופוס? ומי יכול לאכוף את החוק והעונשים הקבועים בו לגבי אחי העבריין?
5. עד היום כשנתיים לאחר מות אימי אחי לא הגיש לאפוטרופס הכללי את הדו"ח הסופי. אני מניחה שהסיבה היא כי הוא רוקן את חשבון הבנק של אימי. מה החוק אומר לגבי עניין זה, מה העונשים הקבועים בחוק ולמי היכולת לאכפם?
6. מה אחריות הבנק שאיפשר לאחי לרוקן את חשבוןנה של אימי ולהעביר את הכספין לחשבונותיו הפרטיים אם בתקופת חייה של אימי כחסויה ואם לאחר מותה?
אודה על תשובתכם

1. מוזר מה שאת מתארת כי משרד הפנים מעביר מיידית לבנקים כי פלוני נפטר ואז הבנק מחוייב לאפשר הוצאת כספים רק לאחר קבלת צו קיום צוואה או צו ירושה
2. ניתן להגיש תביעה כספית נגד אחיך + תביעה למתן חשבונות ולצרף את האפוטרופוס כמשיב על מנת לבחון מה הוא יודע, מה הוא עשה וכולי

חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

08/02/2014 05:32 מירי התנהלות אפוטרופוס כללי התנהלות אפוטרופוס כללי
שלום,אני אפוטרופוס גוף ורכוש של אימי. במשך שנה ושלושה חודשים,ניסיתי למכור נכס לשם קיומה,מלווה בהתנגדויות של ילדיה.עד שנמכר באישור ביה,"מש.עד אז החסויה חיה מחסכונותי.מיכוון שהיא חסרת כל.הגשתי סל מחיה לאפוטרופוס הכללי,מדובר בסיעודית מורכבת 168%נכות שזקוקה לטיפול 24\7 אימי בת 80 מרותקת מזה 10 שנים.האפוטרופוס הכללי לא אישר בטענה שסכום מכירת הנכס יגמר תוך 5 שנים.האם זה לא הזוי..?מה אני עושה?תודה

אני לא מכירה את הנתונים אבל אם הסכום יאפשר סיעוד וכספים לטובת החסויה ל-5 שנים בלבד, נוכח סכום המכירה, הרי שיש לשקול להעמיד את הבית להשכרה ולספק לחסויה את צרכיה מאותם כספי שכירות

לגבי האפוטרופוס, מציעה לבחון מה בדיוק הבעיה ומה הוא מנסה למנוע מלבד מה שהוא טוען, כי לעיתים ניתן למצוא פתרון אלטרנטיבי לא פחות טוב. במקרים רבים הילדים עצמם מחוייבים, לאחר קבלת קוד של משרד הבריאות, בהפרשי המחייה של החסוי ולכן יתכן וזה פתרון שהאפוטרופוס הכללי יקבל... נסי לתאם עם עוה"ד הרלוונטי פגישה בנושא

בהצלחה
חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות

02/02/2014 18:26 דביר שאלה שאלה
אם זוג הורים מת בפתאומיות, מי מקבל אפוטרופוס על הילדים שלהם?

במקרה כזה, בו נותרו הילדים יתומים מאב ואם, ביהמ"ש ימנה לאפוטרופוס את מי שבנסיבות העניין מתאים ביותר לטובת הילדים.

לרוב ביהמ"ש ייתנו עדיפות למינוי אפוטרופוס שהינו קרוב משפחה של הילדים , אולם ישנם מקרים בהם ימונה אפוטרופוס שאינו בן משפחה, הכל כמובן בהתאם לטובת הילדים.


חיה לזר נוטקין, משרד עו״ד וגישור
פארק המדע - רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים(


עורכי דין מובילים בפורום אפוטרופסות

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

עו"ד דניאל הומיונפר
עו"ד דניאל הומיונפר

"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."

עו"ד חיה לזר נוטקין

"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."