סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על זכויות עובדים(691)

שאל בפורום זכויות עובדים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

28/01/2014 03:03 מאבטח תשלום בגין שעות מנוחה במסגרת שהייה כפוייה בין משמרות במהלך סופת שלג
שלום,

ברצוני לברר סוגייה מסויימת. אני עובד כמאבטח במלון. במהלך סופת השלגים האחרונה בירושלים הושארתי יחד עם מספר מאבטחים במקום עבודתי למשך שלושה וחצי ימים. יש לציין כי מנהל המחלקה שלנו ידע כי נתקע במקום העבודה ולא נוכל לחזור לבית לאחר סיום שעות העבודה.
במהלך ימים אלה לא היה באפשרותנו לחזור לבית לאור מזג האוויר, חסימת כבישים והיעדר תחבורה ציבורית.
לא זו בלבד שלא יכולנו לחזור לבית, אלא שברור היה שנוכחותנו במקום העבודה קריטית מטעמי אבטחה ולא ניתן לשחררנו לבית בהפסקות בסופה, מחשש שלא נוכל לחזור למקום העבודה. כלומר, הובהר לי ולמאטחים אחרים שנוכחותנו באתר קריטית ולא ניתן לשחררנו מעבודה כלל או לשחררנו כשכן היה ניתן ולכן חוייבנו בידי המעסיק להשאר במקום העבודה, כשעוד הייתה תחבורה ציבורית.

יש לציין כי המעסיק העניק לנו מקום לינה וכלכלה הולמים. עם זאת, לא המלון ולא חברת השמירה לא שילמו לנו עבור השעות בהן לא עבדנו, כשנאלצנו להשאר במקום העבודה. אציין שוב כי המעסיק השאיר אותנו באתר בידיעה כי נתקע בעבודה ולא העניק לנו אפשרות לוותר על המשמרת או לחזור עם סיום המשמרות, כשהכבישים היו עדיין פתוחים.

ברצוני לשאול האם פעלה הנהלת המלון וחברת השמירה לפי החוק, כאשר לא שילמה לנו עבור שעות השהייה הכפוייה במקום העבודה, שלא בשעות עבודה פעילות, למשך שלושה וחצי ימים?

שלום לך,

על פי החוק וצו ההרחבה בענף השמירה, המעסיק חייב לשלם לכם שכר רק עבור שעות עבודה או אם התייצבתם לעבודה והוא לא סיפק לכם עבודה.

במקרה זה יש מעורבות של כוח עליון - מזג האוויר, אשר המעסיק לא יכול היה לחזות, אולם, לא יכול היה לשחרר אתכם מטעמי אבטחה משכך, אם ב- 3 הימים לא עבדתם כלל והמעסיק דאג לכם למקום לינה וכלכלה הולמים, לדעתי הוא מילא את חובתו.

בברכה,
סיון שטינברג- פליישר עו"ד

סיון שלום,

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
שנית, לאור הנכתב על-ידך, ברצוני לחדד מספר נקודות:
1. כפי שכתבתי, אנחנו כן עבדנו לאחר מכן. לדוג', אני עבדתי הן ביום חמישי והן בימים שישי-ראשון ובאופן דומה גם הקולגות שלי. כלומר, כן עבדנו לאחר תחילת הסופה (השלג החל במחצית הראשונה של יום חמישי).
2. לאור זאת, נמנע מאיתנו מפורשות לשוב לבית בפרק הזמן שבין המשמרות. לדוג', ביום חמישי עבדתי עד אמצע הלילה והמשמרת הבאה שלי הייתה ביום שישי בלילה. לאור זאת, גם כשעדיין פעלו מספר מוניות להסעת עובדים ויכולתי לחזור ביתי, טכנית, בחלון ההזדמנויות שנוצר. עם זאת, גם לי וגם לקולגות שלי (מהאתר שאני מאבטח ומאתרים נוספים שהחברה מאבטחת), הובהר שאסור לנו לעזוב לבית מחשש שלא נוכל לחזור למשמרת הבאה.
כלומר, לא רק שבחלק מן הימים לא יכולנו לחזור לבית בין המשמרות מחמת חסימת הכבישים, אלא גם כשכן היה אפשר, המעסיק אסר עלינו זאת תוך תיון מפורש של הסיבה- היות ולא נוכל לחזור למשמרות הבאות.
3. לגבי כוח עליון לא-חזוי- המצב היה בהחלט חזוי- עוד בימים שני-רביעי מנהלי המחלקות בחברה עדכנו (מי מוקדם יותר ומי מאוחר יותר) את המאבטחים שעליהם להיערך להשארות במקום העבודה לאור עוצמת הסופה העתידה והצורך בהם לעבודה במהלך הסופה.
לא זו אף זו, ביום חמישי, לפני תחילת הסופה ועם תחילתה, התבקשנו להגיע בהקדם האפשרי לאתרים שלנו, לאור החשש לחסימת כבישים. לדוג', אני הייתי צריך להתחיל לעבוד בשעה שלוש והורו לי להגיע למקום העבודה בשעות הבוקר המוקדמות. למותר לציין שלא שילמו לנו גם על שעות אלה. קרי, המצב היה חזוי בהחלט ע"י החברה, שבה אנחנו עובדים.
4. יתרה מזו, החברה לא פרסמה אף הודעה ברורה לגבי התשלום הכולל על השלג- חלק ממנהלי המחלקות הבטיחו תשלום על המנוחה ודבריהם נסתרו בדיעבד בידי הנהלת החברה, חלק הודו בכך שהם אינם יודעים והחברה לא מסרה שום מידע על כך וחלק אמרו שלא יקוו השומרים לתשלום. בכל המקרים, חוייבנו להגיע תוך דיסאינפורמציה בוטה מצד החברה שלנו ובמקביל חיוב הגעה. יש לציין כי החברה טרחה לפרסם עמדה חד משמעית לגבי תשלום על השלג רק כשבועיים וחצי לאחר שוך הסופה.

בכבוד רב ובתודה,
מאבטח

שלום לך,

לצערי אין לי תשובה חד משמעית, התשובה תלויה בפרשנות השופט שיקבל את התיק אם תחליטו לתבוע.

לעניות דעתי, ההבהרות שהוספת כעת מטות את כף המאזניים שעל המעסיק כן לשלם לכם עבור השעות ובייחוד עבור השעות שהגעתם מוקדם יותר לעבודה.

על כן, אם המעסיק יסרב לשלם לכם עבור השעות, אתם רשאים להגיש תביעה לבית הדין לעבודה שיחליט בנושא באופן סופי.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו״ד

עורכי דין מובילים בפורום זכויות עובדים

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."

עו"ד סיון שטינברג פליישר
עו"ד סיון שטינברג- פליישר

"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."