חתמתי יחד עם אבי אצל נוטריון על ייפוי כוח על ניהול חשבון הבנק של אבי. כשיצרתי קשר עם הבנק הם סרבו להכיר בייפוי הכוח וטוענים שאין לי כל אפשרות וסמכות לבצע פעולות בחשבון בשמו וגם לא היו מעוניינים שאשלח להם את ייפוי הכוח בטענה שזה לא רלוונטי להם. האם יש דרך לחייב את הבנק להכיר בייפוי הכוח הזה?
אני מעוניינת לתת ייפוי כוח לבתי עבור ניהול נכסים שברשותי, אלא שאני מעוניינת שהוא ייכנס לתוקף רק בעוד שנתיים. האם ניתן כבר כעת לחתום על ייפוי כוח שנכנס לתוקף רק מתאריך מסויים, בעוד כשנתיים. או שחייב להמתין למועד שבו אני מעוניינת להעביר לה את ייפוי הכוח כדי לחתום על ההסכם?
יש לי מספר חשבונות בנקים בארץ ואני מעוניין לתת ייפוי כוח לאשתי עליהם. הם מספיק במסמך ייפוי הכוח לרשום שאני מעוניין לתת לה ייפוי כוח על כל חשבונות הבנק שעל שמי, או שיש לציין בפירוט את כל פרטי החשבונות הקיימים?
אדם שנתן לי ייפוי כח לניהול עינייני ביתו נפטר ואינו השאיר צוואה. יש לאותו אדם ילדים אך כאמור ייפוי הכח ניתן עבורי ואין צוואה או הוראה שילדיו יירשו את ביתו. האם במקרה כזה רכושו של האדם שנפטר ישאר ברשות מיופה הכוח או שבצו ירושה יועבר לילדיו?
אני מעוניין לתת לבני ייפוי כוח מתמשך עבור טיפול בנכסים שברשותי, אך עם הגבלות מסויימות כמו פעולות מסויימות שאותן אני לא מעוניין שיבצע, למשל מכירה. האם ניתן לעשות ייפוי כוח מוגבל שיאפשר רק פעולות מסויימות ולא אחרות?
האם אדם שנתן ייפוי כוח לצד שני לגבי החלטות ופעולות במקרקעין נפטר ואינו השאיר צוואה, הזכויות וההחלטות במקרקעין הן עדיין של מיופה הכוח או שיועברו לשארים המוגדרים?
לדודי שהוא מבוגר מאוד ואינו צלול יש 2 בנים שנוצר ביניהם ויכוח מי יהיה מיופה הכוח של אביהם ואין ביניהם הסכמה. לא נקבע על ידי האב לפני ההידרדרות במצבו מי יהיה מיופה הכוח אם תקרה בעתיד סיטואציה שכזו כפי שהיא קוראת כרגע שהוא במצב שאינו יכול לשלוט ולשפוט באופן ראוי את רכושו ונכסיו. במקרה שכזה כאשר אין הסכמה, כיצד נקבעת זהות מיופה הכוח ומי מוסמך לקבוע זאת?