שלום נורית. אנא צרי עימי קשר טלפוני להסבר מפורט יותר
שלום משה. חובת תשלום מזונות חלה מיום הגשת התביעה, אלא אם כן הוסכם אחרת בין הצדדים.
בברכה,
אריה לרנר, עו"ד
שלום מיכל. העניין מורכב מדי, בשאלתך חסרים הרבה פרטים מהותיים שבלעדיהם לא אוכל לסייע לך במיידי. צרי עימי קשר טלפוני ולאחר בירור כל הפרטים אשמח לענות לך בהתאם.
בברכה
אריה לרנר, עו"ד
שלום תמירה. בנסיבות המקרה את לא חייבת להסכים להסדר שהוצע לך ותמיד רשאית לפעול בתביעות נפרדות הן לצורך תביעת מזונות והן לצורך תביעה לחלוקת הרכוש המשותף והן בתביעה לדמי כתובה. הכל תלוי מהו תקציב שלך. לעניין מזונות אם שניכם יהודים אז על פי דין אישי שלכם, קרי על פי דין תורה עד גיל 6 על האב חלה חובה אבסולוטית לשאת במזונות הקטינה. למעשה מה שבעלך מציע זה סכום מזונות מינימאליים שנוהגים לפסוק בבית המשפט לענייני משפחה ככלל מנחה, אך זה לא סכום מזונות אבסולוטי ולאור הוצאותיו הקטנות במיוחד יש מקום לחשוב על תביעת מזונות נפרדת.
בברכה,
אריה לרנר, עו"ד
שלום אפרת. ככלל לאחר גיל 18 מזונות הקטינים הינם כ1/3 מסך כל מזונות שהאב שילם לפני גיל 18. בעניין ילד עם צרכים מיוחדים אותו כנ"ל + השתתפות האב בצרכים המיוחדים ככל שדבר יידרש. שוב הכל תלוי מה כתוב בפסק דין או בהסכם גירושין.
בברכה,
אריה לרנר, עו"ד
שלום סאם. המדד מושפע מהמצב הכלכלי בכלל המשק הישראלי ולצערי הרב המחירים. רק עולים ולא להפך. לכן ייש לחשב מזונות על פי בסיס + מדד.
בברכה,
אריה לרנר, עו"ד
זו הסיבה לשאלתי. ההחלטהשותקת בעניין זה.
מה אתה ממליץ לי לעשות?. תודה.
בדרך כלל בהחלטות מדובר בהיצמדות למדד המחירים. אני סבור כי יש לחשב על פי בסיס+ מדד עדכני. מכל מקום ניתן להגיש לבית המשפט הבהרה בנוגע להחלטתו בעניין מזונות זמניים.
שלום אורי. בנסיבות המקרה הינך רשאי לפנות לית המשפט שנתן פסק דין מזונות ולבקש להפחית או לבטל תשלום תמי מזונות בעילה של בן מרדן עקב התנהגותו המזלזלת.
בברכה,
אריה לרנר, עו"ד
שלום רות. בנסיבות המקרה אין כל קשר לחוק התיישנות. מה שאת צריכה לעשות זה לפנות לגרוש בדרישה לפעול על פי פסק דין ולתקן את המעוות לאלתר, אחרת הדבר התפרש כבזיון בית המשפט ותקום לך זכות להגיש נגדו תביעות מתאימות ולדרוש סנקציות עונשיות שונות.
בברכה,
אריה לרנר, עו"ד
שלום שירלי. בהחלט את רשאית להגיש תביעה למזונות הקטין. צרי עימי קשר טלפוני להסבר מפורט יותר.
בברכה,
אריה לרנר, עו"ד
שלום רונה. במקרה של הפרה הדדית של ההסכם לכל צד יש את הזכות לתבוע בגין אותה הפרה. את רשאית לתבוע בגין אי קיום הסדרי ראיה ולדרוש אכיפה של הסדרים כגון הטלת סנקציות כספיות על כל ביטול שלא בהסכמתך ושלא תואם מראש וגם לתבוע פיצויים כגון השבה של כל ההוצאות הכספיות שהוצאו על הילדים באותו יום שבוטל. מצד שני האב רשאי להגיש תביעה שכנגד ולתבוע הפחתה או ביטול דמי מזונות עקב ביטולים רבים מצד הילדים שלא בהסכמתו. הכל בהתאם לנסיבות של כל מקרה ומקרה.
בברכה,
אריה לרנר,עו"ד
מה משמעות גילם של הילדים והעובדה שהם המבטלים העיקריים?
ובנוסף, האם האב יוכל לתבוע אותי על ביזיון בית המשפט על כך שלא שלחתי את הילדים או לא הודעתי לו שהילדים לא יבואו?
כאמור, מדובר בחייל בן 19 ובתלמידת תיכון בת 16.
ככלל ילדים חייבים לכבד את הוריהם ללא קשר לגיל וזאת כמצוות הדיבר "כבוד את אמך ואבך". במיוחד בתקופה כאשר האב משלם מזונות. מצד שני בגילאי התבגרות ילדים בונים לעצמם סדרי העדיפויות אישיות שונים שלא תמיד עולים בכנה אחד עם העדיפויות של ההורים ויש צורך לאזן ביניהם. בנסיבות המקרה הפעלת סנקציות באמצעות ביזיון בית המשפט הינו כלי דרסתי למדי ולא מתאים.
על כך שאינו מודיע לי מראש על הביטול?
תודה!