אורנה שלום, בד"כ חוזה השכירות מסדיר את הנושא של אחריות בעל הדירה לנזקים של השוכר או צד ג'. בעיקרון אם מדובר בליקוי בנייה קטן ולא ניכר, עקב בלאי סביר, בד"כ יהיה קשה להטיל אחריות על המשכיר. אך אם מדובר בליקוי משמעותי ובמיוחד אם התרעתם על כך מראש והליקוי לא תוקן- הקייס שלכם לתביעה מול המשכיר הוא קל יותר. בכל אופן מאחר ומדובר בילד פעוט קחו בחשבון שיש גם רשלנות תורמת של ההורים, שכן זה ילד שהחל ללכת לא מזמן וגם כך ההליכה שלו לא יציבה ונזקק להשגחה צמודה של הוריו. בקיצור- יש לבדוק את העובדות של המקרה ולראות את התמונה של הליקוי הדירה על מנת לדעת בוודאות עד כמה יש סיכוי לתביעה כזו. בברכה, רונית רוטלוי, עו"ד
לאה שלום, השאלה היא עובדתית, בעיקרון לאדם יש זכות לגדל בחצרים שלו צמחייה, אך ככל שהדבר אינו פוגע בשכניו. יש לבדוק האם הפגיעה משמעותית ולא מדובר בדבר של מה בכך, ואם כן- בהחלט ניתן לתבוע בגין מטרד ואף לבקש צו מתאים. להתייעצות נוספת, את מוזמנת לפנות באופן ישיר. שיהיה חג שמח ללא מטרדים (:
ברמת העקרון בתביעת נזיקין אין שום מניעה.
באם כוונתך היתה לביטוח לאומי במקביל לתביעת הנזיקין כנגד המעביד - אכן ניתן לתבוע את שניהם אך לא ניתן לקבל פעמיים את הפיצוי אלא נעשה קיזוז של כל התגמולים המתקבלים מהמוסד מתוך התקבולים שתקבל בתביעה, ככל ותקבל.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
רעות שלום,
אין אחריות מוחלטת לחברת אוטובוס באשר לתכולה של הנוסעים. לטעמי, גם אם הנהג ביקש שזה יהיה בצד. יחד עם זאת ,נשאלת גם השאלה מדוע ביקש זאת.
באיזה טענה בדיוק את מבקשת לייחס לחברה אחריות ?
במקרה שאין נזק. תנאי להגשת תביעה בעוולה זו הוא קיומו של נזק. ובנוסף, קשר סיבתי בין הנזק לבין ההתרשלות הנטענת. לפיכך, בשלב זה לרשותך האפשרות לפנות בתלונה לגורמים הרלבנטיים, ובין השאר משרד החינוך. בהצלחה.
בין השאר על פי חוק איסור אפליה בכניסה למקומות בילוי. מומלץ לך להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום זה. אכן ישנו פיצוי ללא הוכחת נזק.
משה שלום רב,
איני סבור כי מרכז החלקה מסוג זה יכול להתנער מאחריות על דרך של הצב שלט בכניסה למתחם. למרכזים אלו קיימת אחריות בדין, בין השאר בשל העובדה שהם בעלי השליטה והפיקוח על המתקן. בית המשפט עשוי להביא בחשבון את העובדה כי מחוץ למתקן היה שלט בבחינת שאלת קיומו של "אשם תורם".
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
כמשמעות מונח זה בחוק, התשובה הינה חיובית.
על פניו, נשאלת השאלה מדוע היו שם בכלל המוטות ? האם המעביד היה יכול למנוע את הנזק ? האם היו דרושים אמצעים קלים לשם כך ? אם התשובה לשאלות אלה חיובית, יש מקום לבחון את הנושא בצורה פרטנית וקיימים לך סיכויים.
בהצלחה !
על איזה פוליסה מדובר ? אם לא מדובר בביטוח אובדן כושר עבודה או סיעוד, אלא בריאות בלבד, הרי שהינך נמצא סמוך לתקופת ההתיישנות ועליך לפנות אל עורך דין הבקיא בתחום, ללא דיחוי. בכל הנוגע לגופו של ענין, הרי שיש מקום לבחון את הנושא מבחינה רפואית, עובדתית. אם כי ישנן לא מעט טענות ודרכים להתמודד עם טענות אי גילוי המועלות השכם לבקרים על ידי חברות הביטוח.
"תכנון האסטרטגיה המשפטית עוד בשלבים הראשונים של התיק, מסייע לי בהשגת תוצאות איכותיות עבור לקוחותיי..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
"מייצגת נפגעים בתחום נזקי גוף לרבות תאונות דרכים, תאונות עבודה ונפילות ברשות הרבים..."
"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "
"נגרם לך נזק עקב רשלנות רפואית ? משרדי דוגל ביחס אישי ומעניק שירותים משפטיים בתחומים הנזיקין והביטוח..."
מה עושה צעיר שנפגע בתאונת דרכים וקיבל הפסדי השתכרות באופן מקופח? עו״ד אהרון שטכלברג מספר על מקרה וכיצד הצליח לפסוק פיצויים גבוהים יותר לטובת הנפגע