שלום מוטי,
בהחלט כן, אתה יכול להגיש בקשת פטנט על השיפור.
אם המוצר המקורי מוגן בפטנט, אז יכול להיות מצב שאם תרצה למכור את המוצר המשופר תזדקק לאישור בעל הפטנט על המוצר המקורי. לצורך בקשת הפטנט, אין לך שום צורך באישור מאף אחד.
בברכה,
גדי
שלום דוד,
לצערי אין נוסחה פשוטה למצוא משקיע, והרבה מיזמים נתקעים שם מחוסר מימון.
מצד אחד, ככל שתתקדם יותר בעצמך ככה יהיה יותר קל לגייס משקיע. יותר קל לגייס משקיעי כאשר יש לך אב-טיפוס עובד לעומת רק רעיון בראש.
אופציה אחת להתחיל היא קרן תנופה של המדען הראשי (תמצא בקלות בגוגל) שם הם מציעים מימון ליזמים פרטיים אשר עומדים בקריטריונים שלהם.
בהצלחה!
גדי
שלום דוד,
המרחק מרעיון בראש עד מוצר בשוק הוא גדול מאד!
אתה יכול לחפש משקיע או שותף או לחלופין לנסות למכור את הרעיון. בכל המקרים, אם הרעיון מוגן בפטנט זה יעלה את ערכו ואת סיכוייך לשווק אותו.
מומלץ לערוך חיפוש ראשוני כדי לראות אם אין פרסומים דומים בעולם. יכול בהחלט להיות שאין מוצר כזה בשוק, אבל מישהו כבר פרסם את הרעיון קודם ואז לא תוכל לרשום פטנט עליו.
בברכה,
גדי
שלום רפי,
תודה על פנייתך, אתה מוזמן להתקשר 0526621062 ונדבר.
בברכה,
גדי
שלום איציק,
קצת סדר, קודם כל:
לפני הגשת בקשת פטנט, אתה יכול לבצע חיפוש מקדים כדי לנסות ולגלות האם קיימים פרסומים זהים או דומים לרעיון שלך.את החיפוש אתה יכול לעשות דרך מידען (תגדיר לו מה שתגדיר, יחפש מה שיחפש, יביא לך את התוצאות ללא חוות דעת) בעלות של סביבות 1,500 ש"ח או דרך עורך פטנטים (הגדרה מדויקת של חיפוש, עבודה והדרכה של מידען, ניתוח תוצאות + חוות דעת משפטית) בעלות כפולה או יותר.
אח"כ תצטרך לבקש מעורך פטנטים לערוך בקשת פטנט ולהגיש אותה בכל מדינה בנפרד. בשנה הראשונה מספיק להגיש במדינה אחת. בכל מדינה צריך לשלם על ההגשה, ואח"כ עבור הבחינה: ברוב, רוב המקרים בקשת הפטנטים אינה מתקבלת ישר וצריך לענות על השגות הבוחן, הליך שיכול לקחת מספר שנים בכל מדינה.
עלות כתיבת בקשת פטנט והגשתה, תלוי בסוג הבקשה ועלות עורך הפטנטים אבל יכול לעלות בין 10,000 ל 20,000 ש"ח.
בברכה,
גדי
שלום דניאלה,
התשובה היא בפירוש לא.בקשת פטנט היא מסמך כתוב בלבד, וצריך רק לדעת לתאר איך מיישמים את הרעיון למוצר (או מערכת או שיטה).
אם זאת, בהרבה מקרים מי שבנה אב טיפוס יודע לתאר טוב יותר את יישום הרעיון, כי פטנט מוענק על יישום של רעיון ולא על הרעיון עצמו.
בברכה,
גדי
שלום יונתן,
לפטנט אורח חיים מוגבל. הפטנט הינו בתוקף 20 שנה מיום ההגשה של בקשת הפטנט, בתנאי שאתה משלם את אגרות החידוש במועדן. לכל מדינה יש מועדים משלה מתי צריך לחדש את הפטנט.
בברכה,
גדי
שלום יצחק,
בעקרון, אם תוקף הפטנט פג ולא חדשת אותו, הדבר נחשב כאילו הזנחת את הפטנט ולא ניתן לחדשו יותר.
רק במקרים מיוחדים ניתן להחזיר תוקף של פטנט שפג, בד"כ כאשר מצליחים להוכיח שהייתה מערכת מסודרת לבדיקת התאריך, הייתה כוונה לחדש אבל בגלל טעות (למשל פקידותית) הפטנט לא חודש. התייעץ עם עורך פטנטים אם אתה שוקל לנסות לחדש אחרי שפג התוקף.
כדי לברר את מצב בפטנט הסתכל באתר האינטרנט של משרד הפטנטים או לחלופין צלצל אליהם.
בהצלחה,
גדי
שלום יצחק,
אין שום דרישות פורמליות לבקשה זמנית, ובתאוריה אתה יכול להגיש מה שאתה רוצה.
מבחינה מעשית, ערכה של הבקשה הזמנית ירד אם היא לא כתובה היטב, ולעיתים לא תגן עליך בכלל אם חסרים בבקשה פרטים חיוניים.
אני לא יודע מה רמת הנסיון שלך בכתיבת פטנטים ולאיזה עורך פטנטים תיגש בסוף, אבל כדי לקבל הגנה מירבית חייבים להשקיע בכתיבה איכותית המתארת והמגנה על האמצאה, על פרטיה ועל שינויים ווריאציות שאתה יכול לחשוב עליהן.
בברכה,
גדי
שלום דוד,
כאשר פטנט אינו בתוקף יותר, זכות השימוש באמצאה עוברת לנחלת הציבור וכל אחד יכול לעשות שימוש מסחרי באמצאה.
אם אתה משלב רעיון (מוצר קיים) בפטנט חדש שלך, לא חובה לציין בבקשת הפטנט את מספר הפטנט הקיים. ישנם מדינות, כמו ארה"ב, שייחבו אותך להצהיר על הפטנט הישן (בטופס נפרד) אם הוא רלבנטי לחידוש שמייצג המוצר החדש. עורך הפטנטים שלך ינחה אותך בנושא.
בברכה,
גדי
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."