שלום רביד,
אם אני מבין נכון את שאלתך, יש לך רעיון לשיפור של טכנולוגיה קיימת, ואתה רוצה לדעת האם השיפור הוא בר פטנט.
בעקרון התשובה היא כן, ניתן לקבל פטנט על שיפור של מוצר קיים. השיפור צריך לעמוד בתנאים של מוצר בר פטנט דהיינו להציג חדשנות + התקדמות אמצאתית.
בברכה,
גדי
תודה על התשובה גדי. אבל האם יש דרך להגן על הרעיון או שנדרש אבטיפוס...
פשוט היחידה להקטנת טכנולוגיה שלי בבית התקלקלה :-)
תודה מראש
שלום רביד,
בפירוש לא נדרש לבנות אב טיפוס כדי להגיש בקשת פטנט. כל מה שנדרש ממך כדי להגיש בקשת פטנט (טובה) היא לתאר בכתב כיצד לבנות / להשתמש באמצאה. עורך הפטנטים כבר יקח את זה משם.
בברכה,
גדי
שלום רועי,
שאלתך נוגעת באמת לזכויות יוצרים ולא לפטנטים. יש כאן גם פורום של זכויות יוצרים, מציע לך להעלות את השאלה שם כדי לקבל תשובה מלאה.
נקודה למחשבה עבורך, פפרצי מצלמים תמונה של ידוען במקום ציבורי, ולא מסריטים סרט של הופעה שלמה של ידוען.
בברכה,
גדי
שלום אלי,
אני כרגע בחו"ל אז סליחה על התשובה המאוחרת...
בגדול יש כמה דרכים להסתכל על השאלה שלך.
אם המוצר שלך יזכה להצלחה כבירה ויהיה שווה מיליונים, ברור שזה יהיה שווה מאד להשקיע כמה עשרות אלפי שקלים (העלות תלויה במדינה), כדי לקבל את ההגנה היחידה על האמצאה שלך. נכון שצריך להשקיע בלאתר ולתבוע מפירים, אבל שוב אם המוצר מאד מוצלח זה שווה כל גרוש.
בקצה השני של הסקלה, אם המוצר שלך הוא כשלון מסחרי, אזי כל ההשקעה במוצר, פיתוח, פרסום, עובדים וכד', וכן הוצאות הפטנט היו לשווא.
באמצע יש לך הרבה שלבי ביניים ;)
בקשת פטנט גם חשובה מאד אם אתה מחפש משקיעים ועוד יותר חשובה אם אתה רוצה למכור (או לתת רשיון) לטכנולוגיה שלך לצד ג', אזי ללא הפטנט יהיה קשה לך מאד להכנס למשא ומתן מוצלח ולגבות תמלוגים.
בברכה,
גדי
אנסטסיה,
אין דבר כזה. לא מקבלים פטנט על רעיון, רק על מוצר או תהליך.
בגדול מגישים תיאור מפורטת שיאפשר איש מקצוע לבצע את הרעיון, ותביעות שמגדירות את ההגנה הדרושה. מגישים לרשות הפטנטים עם אגרה.
בתנאי שהמוצר או תהליך חדש, שימושי ולא מובן מעליו, תקבל פטנט.
בפועל שווה לפנות לעורך פטנטים, כי ניסוח המסמך דורש מיומנות.
שלום אנסטסיה,
פטנט מקבלים על יישום (טכנולוגי) של רעיון, לא על הרעיון עצמו.
כדי להגיש בקשת פטנט צריך לערוך בקשת פטנט שהוא מסמך טכני / משפטי המתאר את האמצאה, איך ליישם אותה וכן מגדיר את החדשנות שבה. הדרך בין הגשת בקשת פטנט לקבלת הפטנט היא בדרך כלל לא חלקה, וכמעט תמיד יש לבוחן הפטנטים השגות שצריך להתגבר עליהן.
את כל התהליך הזה עושה בשבילך ועבורך עורך פטנטים.
בהצלחה,
גדי
שלום דני,
אם בקשת הפטנט הפרוביזורית כתובה היטב, יש לה ערך כמו כל בקשת פטנט אחרת. היא שומרת לממציא על זכויות רישום הפטנט בכל העולם למשך שנה. ביום השנה להגשת הבקשה הפרוביזורית, עליך או להגיש בקשת פטנט רגילה במדינות שברצונך או להגיש בקשת פטנט בינלאומית מסוג PCT ואז אחרי שנה וחצי להגיש במדינות.,
בברכה,
גדי
שלום דני,
המספר שאתה מציין הוא של בקשת פטנט פרוביזורית בארה"ב. בקשות אלה אינן מתפרסמות לכשעצמן, כך שאין לאף אחד אפשרות לצפות בהן.
בברכה,
גדי
שלום רועי,
רוב החברות או היועצים שמלווים את היזם דורשים תשלום אשר בד"כ רק חלקו יכול להיות באחוזים. יכול להיות שמישהו ידלק מאד על הרעיון שלך ויכנס איתך כשותף בקידום הרעיון, אבל אתה צריך לחפש אחד כזה בעצמך כי זה היוצא מן הכלל, לא הכלל.
ממליץ לנסות לגייס כסף דרך קרן תנופה של המדען הראשי (תחפש בגוגל, ישר תמצא) כי אם תצליח תקבל מימון נוח מאד.
בהצלחה,
גדי
שלום תומר,
בפירוש לא! כל בעל זכויות רשאי להגיש בקשת פטנט: הממציא (אדם פרטי), קבוצת אנשים פרטיים או חברה (מכל סוג מכל מדינה).
בברכה,
גדי
תודה רבה ! זכות הקניין על הפטנט שייכת לי ולשני שותפים. האם צריך חברה כלשהיא שתהיה רשומה ע"מ שכל אחד ישמר את הזכויות ? או אפשר לרשום על שם אדם פרטי ולחתום חוזה בינינו ?
אתם יכולים להגיש את הבקשה בשם כל השותפים. בנוסף מומלץ מאד (גם בלי קשר לפטנט!) לחתום על הסכם בינכם המתאר את זכויות כל אחד מהשותפים.
בארה"ב (בניגוד למשל מבארץ), כל אחד מהשותפים בפטנט יכול להשתמש בפטנט כרצונו, כאילו הוא בעלים יחידים, ולא צריך לפצות את האחרים. לכן חשוב מאד שיהיה לכם הסכם מסודר בין כל השותפים.
בברכה,
גדי
שלום יניב,
כמשרד עורכי פטנטים, אנחנו מתעסקים רק ברישום הפטנט, ואיננו מעורכבים במימוש או בדיקת הרעיון כך שצר לי אבל איני יכול לעזור לך.
לידעיתך, כדי להגיש בקשת פטנט אינך חייב לערוך בדיקת מימוש, למרות שנראה מבחינה עסקית שאולי כדי לבדוק אם הרעיון בר מימוש לפני שמבקשים עליו הגנה.
תזהר לא לחשוף את הרעיון לפני שהגשת בקשת פטנט. רצוי מאד להחתים על הסכם סודיות כל מי שתתן לו גישה להסברים / שרטוטים שלך.
בברכה,
גדי
שלום מיכה,
שאלתך נוגעת לרישום שם כסימן מסחר, סימן המזהה מוצר או שירות.
באופן עקרוני, אם השם כבר קיים עבור מוצר שונה לגמרי משלך, אתה עדיין יכול לרשום את השם שלך עבור סוג המוצרים שאתה מייבא. התנאי שרשם סימני המסחר יבדוק הוא שאין בלבול בין המוצרים בעיני הצרכנים. יש למשל תה דז'ראלינג וסדרת הלבשה תחתונה באותו שם וזה בסדר.
אם תרצה פרוטים נוספים על רישום סימן מסחר אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.
בברכה,
גדי
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."