שלום אביב,
תחום הפורום (והמומחיות שלי) היא בנושא פטנטים. נשמע ממה שאתה אומר שהחידוש ברעיון שלך הוא שיווקי, כך שאינו מתאים לרישום פטנט בו אנו זקוקים לחידוש טכנולוגי. שווה בדיקה אם אתה חושב שיכול להיות ברעיון שלך חידוש / יישום טכנולוגי.
פטנט רשום יקנה לך את ההגנה החזקה ביותר.
בהנחה שהרעיון שלך אינו בר פטנט, יהיה לך קשה מאד להגן עליו. מציע לך להתייעץ עם עו"ד לקניין רוחני שאחרי שתגלה לו את הרעיון יוכל אולי לייעץ לך דרכים להגן על דרך היישום שלו. ללא פרטים קשה לי מאד לתת לך עצה כלשהי למען האמת.
בברכה,
גדי
שלום סתיו,
זכויות יוצרים שמורות לסופר 70 שנה אחרי מותו, אז החשבון פשוט. פורום זה (ואני) מתעסק בפטנטים, יש כאן פורום נפרד לזכויות יוצרים, אז אני ממליץ שתפני את השאלה שם.
בברכה,
גדי
שלום גלעד,
השאלה תלוייה בכמה מימון יש לך. האפשרות הכי טובה היא להגיש בקשת פטנט בינלאומית (PCT) שתקנה לך עוד שנה וחצי של שמירת זכויות. האגרה הכי זולה היא סביבות 9,000 ש"ח + שכר טרחת עורך הפטנטים. כך בחשבון שאם צריך להוסיף חומר / לערוך את הבקשה הראשונה, זה יהיה כרוך בעלויות נוספות.
אופציה שניה היא להגיש בקשת פטנט במדינה או שתיים בלבד, ולוותר על שאר המדינות. זו אופציה סבירה אם אתה חושב שלא תשיג עוד משקיעים ואתה הולך על זה בכספך אתה בלבד. העלוית תלויות במדינות שתבחר.
בברכה,
גדי
שלום גלית,
אין תשובה חד-משמעית לשאלה שלך, אבל אתן לך כמה נקודות למחשבה:
יתרונות להגשה מוקדמת של בקשת פטנט: ניתן לפרסם את הרעיון, אין חשש שבמגעים לחפש מישהו שיבנה אב-טיפוס מישהו יפרסם / יגנוב לך את הרעיון, ניתן להשתמש בבקשת הפטנט כדי להשיג מימון לבניית אב הטיפוס, מקבלים תאריך הגשה מוקדם יותר...
יתרונות לבניית אב טיפוס קודם: בקשת הפטנט תהיה באיכות גבוהה יותר כי התיאור יהיה מדויק יותר ותדעי גםטוב יותר על מה את רוצה להגן ומה באמת עובד
פתרון נוסף המשלב את יתרונות שני הפתרונות הוא להגיש בקשה פרוביזורית, לבנות אב טיפוס, ואם יש חומר משמעותי נוסף אז להגיש עוד בקשה פרוביזורית. בתום השנה (לבקשה הראשונה) ניתןלהגיש בקשה מלאה המסתמכת על שתי הבקשות הפרוביזוריות שהוגשו.
בברכה,
גדי
שלום לירון,
אם יש לך בקשת פטנט או פטנט, זה יחסית פשוט למכור למי שמעוניין.
ניתן למכור גם ידע לחברה (או למשטרה), צריך פשוט לערוך הסכם מסחרי שאומר מה אתה נותן ומה אתה מקבל.
הבעייה היא עם רעיונות שאחרי שאתה מגלה אותם כבר לא צריכים אותך יותר, ואתה לא יכול לחתום על הסכם בלי לגלות להם מה אתה מוכר. בקשת פטנט (אם הרעיון בר פטנט) פותרת בעייה כזאת, כי הרעיון מוגן ואתה חופשי לדבר עליו.,
בברכה,
גדי
שלום נמרוד,
הדרך הכי טובה היא להגיש בקשת פטנט, ואז לפנות לחברות במטרה להציע את הרעיון. אחרי שתגיש את בקשת הפטנט, אין מניעה מצדך לפרסם את הרעיון.
בנוסף הייתי ממליץ לנסות ולהחתים את החברות על הסכם סודיות לצורך המשא ומתן, אבל תהיה מוכן לכך שהרבה חברות גדולות לא חותמות על הסכם סודיות, ויגידו לך שאם הרעיון באמת שלך, תגן עליו בפטנט. הסכם סודיות גם מגן עליך רק כלפי מי שחותם עליו, בעוד שפטנט מגן בפני כולם.
כמובן שהגשת בקשת פטנט יקרה יותר.
בשיקולי תקציב, הייתי ממלץ על שני הדרכים במקביל.
בברכה,
גדי
שלום דני,
מבחינת הליך הפטנטים, כל פרסום (שלך או של מישהו אחר) שנעשה אחרי ההגשה הראשונית שלך, לא מפריע להליך הפטנטים, במקרה שלך בהנחה שאחרי הבקשה הזמנית תמשיך לבקשה מלאה.
בברכה,
גדי
שלום מיקי,
ההגנה הכי טובה על אמצאה היא באמצעות פטנט, לכן ובייחוד אם אתה יודע שמנסים להעתיק אותך, עליך להגיש את בקשת הפטנט כמה שיותר מהר בארץ ביחד עם בקשת זירוז כדי לקבל פטנט כמה שיותר מהר. רק אחרי שהפטנט יאושר הוא יאפשר לך לחסום את המעתיק. עוד סיבה חשובה מאד להגשת בקשת פטנט במהירות היא שאם המעתיק יפרסם את האמצאה בדרך כל שהיא, היא כבר לא תחשב לחדשה ולא תוכל להגיש בקשת פטנט אחרי מועד הפרסום.
במקביל, פנה לעורך דין המתמחה בתחום (מוזמן לפנות אלי בפרטי אם תרצה המלצות) כדי לבחון איזה כלים (אם בכלל) עומדים לרשותך לפני קבלת הפטנט.
בברכה,
גדי
שלום רן,
בעקרון מדגם (design patent ע"פ המינוח האמריקאי) מגן על עיצוב חיצוני של חפץ ולא על פרטים פונקציונליים. בפרינציפ, אלמנטיים פונקציונליים אמורים להיות מוגנים בפטנט, אם כי במציאות ישנם מדגמים שבכורח עיצובים מכילים בפועל גם אלמנטים חדשניים פונקציונלים.
בברכה,
גדי
פטנטים נמכרים אבל זו עדייין לא סחורה נזילה מאד, ואני לא מכיר מקום מרכזי שבו מרוכזים מוכרי פטנטים.
באיזה סוג פטנטים אתה מעוניין? אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי אם אתה רוצה להמשיך את השיחה.
בברכה,
גדי
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."