שלום קובי,
בישראל, אין כל חובה לציין את הממציא, וציון הממציא הוא "טקסי" בלבד, ללא שום השפעה על בעלות הפטנט. ישנם מדינות, כמו ארה"ב, שחובה לציין את כל הממציאים, ויש לכך השלכות על בעלות הפטנט.
אני מבין משאלתך שערוך הפטנטים שלך הציע שיפורים לרעיון שלך וביקש לרשום את עצמו גם כממציא. אני לא כל כך מבין למה אתה חושב שזה רעיון מעולה??? לדעתי, גם אם מבחינה חוקית אין מניעה לרשום את עורך הפטנטים כממציא אם באמת הוא המציא (הגיע לרעיון של לפחות תביעה אחת בבקשת הפטנט), יש כאן טעם לפגם מבחינה אתית, ורוב רובם של עורכי הפטנטים לא ירשמו את עצמם כממציאים גם אם הם שפרו את הרעיון המקורי, מתוקף תפקידם.
אם בכל זאת אתה מתכוון לרשום אותו כממציא, הייתי מחתים אותו מראש על מסמך שבו הוא מוותר על כל הזכויות בבקשת פטנט זו ובכל הבקשות העתידיות שיוגשו במדינות אחרות תוך בקשת דין קדימה מבקשה זו, וכן מכל פיתוחים נוספים בנושא. ממליץ לך לקחת עורך דין מסחרי שינסח עבורך את ההסכם מול עורך הפטנטים שלך.
בברכה,
גדי
שלום מיטל,
אם קיים מוצר בחו"ל ואין עליו פטנט בארץ, את לא יכולה לרשום פטנט על שמך, ולו מן הסיבה שהרעיון כבר פורסם.
אם יש לך רעיון לשיפור ממשי של המוצר (לא רק שינוי בעיצוב), את יכולה לרשום פטנט בארץ ובחו"ל על השיפור. קחי בחשבון שיש מצב שלא תוכלי למכור את המוצר עם השיפור, אם הפטנט המקורי חוסם אותו (תצטרכי להתייעץ עם עורך פטנטים כדי לבדוק את הפרטים).
בברכה,
גדי
שלום ליאור,
בסופו של דבר, בכל מדינה בה אתה רוצה הגנה בפטנט, אתה צריך להגיש בקשת פטנט והיא צריכה להתקבל כפטנט אחרי הליך של בחינה.
כדי להתחיל את התהליך, בשנה הראשונה מספיק להגיש בקשת פטנט אחת (לא משנה איפה ואיך).
ארים לך טלפון מחר לדבר.
בברכה,
גדי
יוסי, תודה על המשוב החיובי, בשביל זה אנחנו כאן ;)
גדי
שלום טום,
אם אני מבין נכון את שאלתך, הגשת בארץ בקשת פטנט עם זירוז, וחלק מן התביעות שלך מסתמך על חומר שאינו נמצא בתיאור או בשרטוטים, והבוחן העיר שאין לך תמיכה לתביעות אלה. אני צודק?
בארץ (בניגוד לפרקטיקה ברוב הארצות בעולם) ניתן להוסיף חומר חדש לבקשה (תיאור ו/או שרטוטים), אבל אם החומר הוא חדש, התוספת תקבל תאריך של הגשת התוספת (ולא תאריך הבקשה המקורי), מה שאומר שהתוספת צריכה להיות חדשה ביום שהגשת אותה.
צריך להבין טוב יותר את מה שאתה מנסה להוסיף כדי לייעץ מה הדרך הטובה ביותר להמשיך. זוהי עבודתו של עורך פטנטים מקצועי ;)
בברכה,
גדי
הכל נכון אבל הגשנו את הבקשה בארצות הברית
שלום טום,
בעקרון, אין אפשרות בארה"ב להוסיף חומר חדש (תאור או שרטוטים) לבקשה קיימת.
יש לך אפשרות להגיש בקשת "המשך" Continuation-In-Part שהיא בקשה חדשה (עם על העלות הכרוכה בזה) שמסתמכת על בקשה ישנה + חומר חדש. החומר החדש יצטרך להיות חדש ביום הגשת בקשת ההמשך.
ממליך לך להתייעץ עם איש מקצוע לפני שאתה נכנס למהלך הזה. אולי אפשר כן למצוא בתאור סימוכין למה שאתה צריך בתביעות.
בברכה,
גדי
שלום אורן,
ע"פ החוק הדרישות לקבל תעודת עורך פטנטים הן תואר ראשון במקצוע טכני, שנתיים התמחות במשרד עורכי פטנטים והצלחה בבחינות בע"פ ובכתב במשרד הפטנטים.
ישנם כל מיני "קורסים" לעריכת פטנטים שאולי מלמדים משהו, אבל לדעתי לא מקדמים אותך הרבה כדי להיות עורך פטנטים.
אם יש לך (לפחות) תואר ראשון טכני, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא למצוא משרד עורכי פטנטים כדי לעבוור התמחות שם.
בהצלחה,
גדי
שלום אלון,
בעקרון אם הפטנט לא נרשם באותה מדינה, הרי ששימוש מסחרי במוצר לא יפר את חוקי הפטנט.
בכל זאת, אתה צריך להתייעץ עם עו"ד מסחרי האם מכירת המוצר לא מפרה חוקים אחרים (מעבר לחוק הפטנטים). לדוגמא, לא כל מדינה מתירה יבוא מקביל שלא דרך משווקים מורשים.
בברכה,
גדי
תשובות מקצועיות וענייניות שנותנות מענה מלא לשאלה ואפילו הוספת מידע חיוני נוסף שקשור לנושא שבהחלט עוזר.
פורום מקצועי!
שלום יניב,
צר לי אבל אין פתרון קל כדי למצוא משקיעים. הדרך הכי טובה להתחיל היא ללכת לכנסים של יזמים ולהכיר אנשים. דרך ארוכה אבל בסופו של דבר יכולה להיות קצרה יותר. משקיעים פרטיים (אנג'לים) אינם גוף מסודר כמו קרנות הון סיכון, וצריך להגיע אליהם.
אתה יכול לנסות גם לקבל השקעה מקרן תנופה של המדען הראשי. תקיש בגוגל קרן תונופה מדען ראשי ותגיע אליהם.
בהצלחה!
גדי
שלום אריה,
איפה ראית את השאלה הזאת? לא ראיתי אותה כאן בעמוד הפורום.
אם אתה יודע מה אתה מחפש (באמת) או שיש לך עורך פטנטים טוב שאתה מרוצה מעבודתו מצבך טוב. ואם לא, לדעתי השאלה לגיטית, ולא טריוויאלית, כי קשה להעריך מישהו שאתה לא מבין בעבודתו. כמה שתדבר אם רופא מנתח, לא ברור איך תוכל לשפוט את עבודתו מעבר לאישיותו...
בברכה,
גדי
שלום עינת,
ע"פ החוק הישראלי, אמצאה שעובד מגיע אליה בזמן עבודתו בחברה, והאמצאה קשורה לתחום של החברה, נקראת אמצאת שירות ועל העובד חלה חובה לדווח עליה למעביד בכתב.
המעביד רשאי לדרוש את זכויות האמצאה ע"י תשובה לעובד בכתב תוך 6 חודשים. אם המעביד לא ענה, או שענה שאינו מעוניין באמצאה, הזכויות עליה נשארות לעובד.
בברכה,
גדי
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."