שלום לודמילה,
פטנטים ניתנים לא על התוכנה עצמה אלא על מערכת שמבצעת פעולה מסוימת (בעזרת תוכנה). הדרך המקובלת היא להגיש בקשת פטנט על הפיתוח שלך. אם כבר פיתחת את האפליקציה ואת בשלבי הפצתה יש פחות טעם לעשות חיפוש האם קיימים דברים דומים, אלא אם כן יש לך חשש ממשי ממשהו שכבר זיהית.
ממליץ לך לפנות למשרד עורכי פטנטים כדי לבדוק את הנושא ביסודיות (האם אפשר לרשום פטנט על הפיתוח שלך, על מה כדי להתרכז בפטנט וכו').
בברכה,
גדי
Dear Frank,
The answer is clearly yes if the new product is novel and non-obvious, even if all its components are known.
Please pay particular attention that if you're granted such patent, you'll have exclusive rights over the new product (against a 3rd party), but if you wish to sell the product yourself, you may be also blocked by the owners of the patents which make the components. There are many possible nuances, and you should consult with a patent attorney to look at the details and consult you best.
Best regards,
Gad
הקלד את תגובתך
That's the point !! each product isn't novel at all - Maybe the combination has a slightly novel aspect - it simply isn't being used for
the specific purpose I want to register it for
This is very surprising as I'm sure that it would have world wide interest if protected by a patent
Thanks Frank
Dear Frank,
Allow me to clarify. The test for novelty and non-obviousness is going to be applied against the new product (in its integrity), not against each component individually.
A classic example can be the all-in-1 printer / scanner / photocopier. Printers, scanners, photocopiers may be known (and patented) but if you create an all-in-1 machine that does the same 3 functions in a single machine, the new product has several advantages compared to 3 separate products: smaller, consumes less electricity etc/ and thus can be patented/
Gad
שלום שלומי,
פטנט תמיד ניתן ל 20 שנה מיום הגשת בקשת הפטנט, בתנאי ששולמו אגרות החידוש.
ניתן להסתכל בתוכן הפטנט במאגר הפטנטים הישראלים הנמצא באתר של רשות הפטנטים.
בברכה,
גדי
שלום יאיר,
מבחינת חוק הפטנטים, שימוש בישראל אינו מפר את חוק הפטנטים אם אין פטנט רשום בישראל.
הייתי בכל זאת ממליץ להתייעץ עם עו"ד מסחרי המבין בקניין רוחני, כדי לראות שאין כאן עילה לתביעה מכיוון אחר חוץ מפטנט (לדוגמא, סימן מסחר או זכויות יווצרים אם אתה משתמש בנוסח זהה למלל בחו"ל).
בברכה,
גדי
שלום יפה,
את לא "חייבת" לברר אם האמצאה מוגנת בפטנט לפני שאת מתחילה את הליך הייצור והמכירה, אבל אם לא תעשי זאת, את חשופה לסיכון שהמוצר מוגן בפטנט ובעל הפטנט ידרוש ממך להפסיק את המכירות ולפצות אותו על מה שכבר מכרת.
ברשם הפטנטים לא יגידו לך אם יש פטנט או לו, תצטרי לפנות לעורך פטנטים כדי שיעשה חיפוש.
אם את משתפת אנשים ברעיון שלך, עדיף מאד להחתים אותם על הסכם סודיות, ואם הם מבצעים עבודה עבורך (לדוגמא בניית אב טיפוס) להחתים על הסכם שמסדיר שכל הזכויות בעבודה שייכות לך. פני לעורך דין מסחרי כדי שייעזור לך.
בברכה,
גדי
תודה על תשובתך. האם יש טופס מובנה של הסכם סודיות שניתן להוריד מהאיטרנט או אם יש באפשרותך לצרף לי קישור זה אודה לך מאוד.
שלום יפה,
עורכי פטנטים לא מתעסקים בהכנת הסכם סודיות, זוהי עבודה של עורך דין.
אני מתאר לעצמי שבחיפוש בגוגל תמצאי דוגמאות, ותצטרכי להחליט בין לעשות לבד ואולי זה בסדר ואולי חסר משהו או לשלם לאיש מקצוע.
בברכה,
גדי
שלום שלומי,
כדי להגן על האמצאה שלך, אתה יכול להגיש בקשת פטנט או אולי בקשה למדגם (הגנה על צורה חיצונית של חפץ). עורך פטנטים ידע לייעץ לך מה אפשר ומה כדאי. כדי להגיש בקשה לפטנט או מדגם אתה צריך שרטוטים של החפץ, ולבקשת פטנט גם תיאור איך הכלי בנוי ועובד. אין חובה לבנות אב טיפוס, אבל אם תבנה קודם יהיו לך פרטים יותר מדויקים למסור לעורך הפטנטים.
כאשר אתה הולך לבנות אב טיפוס, החתם את בעל המקצוע על הסכם סודיות.
בהצלחה,
גדי
שלום גל,
כעורך פטנטים אני מתעסק עם רישום הפטנט ולא עם ייצורו או מכירתו. האם אתה רוצה לייצר אב טיפוס או את המוצר הסופי? אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי אם תרצה המלצה לאב טיפוס.
בברכה,
גדי
שלום משה,
יש לך אמצאה עם תוצאות חלקיות טובות, אבל אתה עוד לא סגור על כל הפרטים, וצודק בדאגתך שאם תדבר על כך עם צד ג' אתה עלול לפגוע בזכויותיך.
יש לך 2 אופציות כדי להגן על זכויותיך:
1. להחתים את החברה על הסכם סודיות; ו/או
2. להגיש בקשת פטנט.
הסכם סודיות מחייב הסכמה של החברה לחתום, העלות שלו זולה יחסית, אבל קשה מאד לאכוף אותו בתכלס.
אתה יכול להגיש בקשת פטנט (נגיד פרובז'יונל) עם כל הפרטים שיש לך, ואמירות יותר כלליות על מה שחסר לך. תהיה לך עד שנה כדי להוסיף פרטים לבקשה בהנחה שתרצה להמשיך איתה.
בברכה,
גדי
שלום אשר,
קודם כל, טוב עשית שבקשת מהרשת לחתום על הסכם סודיות. זה דבר שכן מקובל (החתמתי על הרבה הסכמים כאלה בעבר), אבל יש חברות (בייחוד מעמדת כח) שלא חותמות, מתוך הנחה שתשאף לעשות אתן עסקים בכל תנאי.
הן גם לא יחתמו לך על אישור בכתב לא להשתמש ברעיון שלך.
בהנהחה שאתה רוצה להתקדם איתם, יש לך כמה אופציות:
1. להגיש בקשת פטנט לפני שאתה שולח להם חומר, כך שתהיה לך הגנה אם וכאשר הפטנט יתקבל.
2. לשתף אותם רק במעט חומר (לפתוח להם את התאבון) ולשחרר את הפרטים החשובים רק אחרי חתימת הסכם סודיות. במקרה שלך, נשמע שזה פחות רלבנטי כי אחרי שהם ישמעו את הרעיון הם אינם זקוקים לך למימושו.
3. לשים מבטחך באל ולדבר איתם, ללא הסכם סודיות.
על כל מקרה, אני ממליץ לך לסמן כל עמוד חומר שאתה שולח להם בסימון "סודי - נא לא לשתף או להפיץ". אחרי הפגישה אם אין התקדמות, אתה יכול לבקש לשהם יחזירו / ימחקו את החומר ששלחת (פחות רלבנטי אם זה במייל). אני גם ממליץ לך כשאתה שולח חומר, להדגיש שזה סודי ולא להפצה בלי אישורך, בפגישה שוב להגיד שזה חומר סודי, ואחרי הפגישה לשלוח מייל תודה שבו אתה שוב מציין שהם הסכימו לשמור על הנושא בסוד. תדפיס לך את כל התכתובות, כדי שיהיה לך תיק מתועד על ההתקשרות.
תזכור שאם אתה חושב / שוקל להגיש בקשת פטנט, עדיף שתגיש את הבקשה לפני שאתה שולח להם פרטים.
בהצלחה!
גדי
שלום גדי (יעלון),
שאלת מספר שאלות,
(1) האם להשקיע בפטנט עבור מוצר שהשוק שלו מוגבל? זוהי שאלה עסקית שאתה צריך לשאול את עצמך, כמו כל השקעה (לדוגמא פרסום) שאתה שוקל עבור העסק, עלות מול תועלת. נגיד שפטנט בארץ יעלה לך בין 20,000 ל 30,000 ש"ח (שיפרסו על כמה שנים). אתה צריך לשקול כמה זה יכול לחסום מתחרים, לעשות את המוצר יותר אטרקטיבי לשותפים, משקיעים וכו'.
(2) בקשת פטנט היא מסמך כתוב בלבד, וכל שנדרש ממך הוא לתאר בכתב + שרטוטים את המוצר. מנסיון, אנשים שבנו אב טיפוס בד"כ ידעו לתאר טוב יותר את פרטי המוצר, אבל אין שום חובה לבנות אב טיפוס.
(3) טכנית, אתה יכול להגיש בעצמך, לפנות לעורך דין או לעורך פטנטים. בקשת פטנט היא מסמך מורכב הכולל גם חלק טכני (תיאור) וגם חלק משפטי המנסח את ההגנה המבוקשת. עורכי הפטנטים הם אנשי המקצוע שמוסמכים להגיש בקשות פטנטים ושמתעסקים בפטנטים כל היום. עורכי דין רשאים על פי החוק להגיש בקשות פטנט, אבל אין להם שום נסיון מעשי בעריכה של בקשות פטנט.
בהצלחה!
גדי (בנט).
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"