שלום איתן,
פטנט זמני הוא מנגנון שקיים במספר מדינות (הכי ידועה היא כמובן ארה"ב). כל בקשת פטנט (בקשה רגילה או זמנית) שומרת למגיש על זכויות הרישום בעולם למשך שנה. ההבדל הוא שבקשה זמנית "פגה" אחרי שנה וחובה להגיש בקשה או בקשות המשך אם רוצים לשמור על בקשות הפטנט.
לגדוגמא, אם הגשתי בקשה זמנית בארה"ב היום, אני יכול בעוד שנה להגיש בקשות רגילות בארה"ב ובאירופה המבקשות דין קדימה מן הבקשה הזמנית, ויראו את הבקשות הרגילות בארה"ב ובאירופה כאילו הוגשו בתאריך הבקשה הזמנית.
בברכה,
גדי
שלום עמיר,
אצור אתך קשר היום. אם אתה עובד עם עורך פטנטים הוא יגיש את הטפסים עבורך, אבל אתה רשאי גם להגיש לבד כמובן. את הטפסים ניתן להוריד באתר רשות הפטנטים.
בברכה,
גדי
שלום יובל,
הזכות לאכוף פטנט על צד ג' מתחילה רק אחרי שהפטנט אושר. תחשוב אם מישהו יגיש מחר בקשת פטנט על מכונית (רגילה) הוא לא יוכל להוריד מכוניות מהכביש עד שבקשתו לא תאושר.
תלוי במדיעה ובסיטואציה, לפעמים אפשר להכיל את הזכות רטרואקטיבית. בישראל לדוגמא, ברגע רישום הפטנט התאריך האפקטיבי הוא יום פרסום קיבול הבקשה (בד"כ שלושה חודשים אחורה, אלא אם היה הליך התנגדות שהאריך תקופה זו).
בארה"ב, אפשר לאכוף זכויות מיום פרסום הבקשה ובתנאי ששלחת למפר בזמנו הודעה עם העתק של פרסום הבקשה, והתביעות שהתקבלו זהות במהותן לתביעות שפורסמו.
דרך אגב, בפטנטים לא משתמשים במונח זכויות יוצרים. זכויות יווצרים הן על יצירה (ספר, שיר, ביצוע מוזיקלי וכו').
בברכה,
גדי
שלום יוסי,
אם מדובר ברעיון שהוא בר פטנט (בניגוד לדוגמא במשהו כמו שיר, המוגן בזכויות יוצרים ולא פטנט), הרי שההגנה שהחוק מקנה לך היא ע"י פטנט, ואם כך רצוי שתגיש אותה כמה שיותר מוקדם.
לפני הגשת בקשת הפטנט, אם אתה מתייעץ עם גורמים מקצועיים (מומחים, לקוחות, משקיעים וכו') הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא להחתימם על הסכם סודיות. לידיעתך, אם למרות ההסכם, צד ג' יפרסם את הרעיון הדבר ימנע ממך לקבל עליו פטנט ברוב הארצות. הסכם הסודיות רק יאפשר לך לגבות ממנו פיצויים (אחרי הוכחת נזק עתידי, פעולה לא פשוטה בעליל).
בברכה,
גדי
שלום ענת,
פטנט ניתן בד"כ על מכשיר, מערכת, שיטה שהיא טכנולוגית באופיה, ומשרד הפטנטים בדק וקבע שהיא חדשה ובעלת התקדמות אמצאתית ביחס למה שכבר ידוע (בעולם, בכל שפה/צורה,ללא קשר אם הוגש פטנט או לא).
פטנט ניתן על יישום של רעיון ולא על הרעיון עצמו.
בברכה,
גדי
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."