סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על צוואות וירושות(1,285)

שאל בפורום צוואות וירושות

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

27/02/2018 18:46 אריה צו ירושה צו ירושה
כמה זמן לוקיח להוציא צו ירושה בערך
יש חתימות של היורשים

לאריה שלום,

שאלתך אינה מפרטת האם ישנה צוואה בתוקף או לאו. על כן ועל דרך הזהירות אפרט הן בדבר בקשה לצו ירושה ומשמעותה והן בדבר קיום צוואה ומשמעותה.

צו ירושה הוא צו משפטי מטעם הרשם לענייני ירושה, המסדיר את חלוקת העיזבון של נפטר שאין לו צוואה תקפה.

הצו אינו עוסק בפרטי העיזבון (מה נכלל בעיזבון), אלא מצהיר מי הם יורשי הנפטר ומה חלקו של כל אחד מהם בעיזבון.

כדי לקבל את הצו, יש להגיש בקשה לצו ירושה ללשכת הרשם לענייני ירושה שבתחום סמכותו גר המנוח, או לאחד מבתי הדין הרבניים.

הליך קיום הצוואה מתבצע אצל הרשם לענייני ירושה.

הפרוצדורה לכך כוללת עריכת בקשה למתן צו קיום צוואה, בה מפרטים את זהות המוריש והיורשים כמו גם את פרטי הצוואה וקיומם של צוואות אחרות.

לבקשה עצמה יש לצרף תעודת פטירה ממשרד הפנים וכן תצהיר המאמת את העובדות שבבקשה.

הזמנים משתנים מאוד אך לרוב מדובר בתקופות שבין 45-90 יום, אך לא ניתן להתחייב מראש לתקופה האמורה וכל מקרה מבדק לגופו.

יחד עם זאת, לאור חוסר הבהירות העובדתית המתוארת ולאור ריבוי החלופות, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

22/02/2018 09:14 יעקב קניידירה מכספי ירושה קניידירה מכספי ירושה
שלום רב. התחנתי בנשואים שניים. מספר שנים לאחר החתונה אבי נפטר והשאיר לי דירה שנמכרה. האם כספי הדירה הזו נחשבים לרכוש משותף? ברצוני לרכוש דירה להשקעה שתירכש בכספי הירושה בלבד. האם הדירה תחשב כרכוש משותף ותהיה חייבת להיות רשומה על שמי ועל שם בעלי? בתודה מראש.

שלום יעקב,

המצב אותו הנך מתאר אינו נדיר ואנו נתקלים בו לעיתים מזומנות.

אם ברצונך לשמר את כספי הירושה ומנוע ערבוב הנכסים, עליך להקפיד על הפרדה רכושית בינך ובין בת הזוג. בכדי לשמר את הכספים, יש להפריד את כספי הירושה מבת הזוג וגם לרכוש בנפרד ולשמר את התשואה מהדירה החדשה בנפרד מכספי של בת הזוג.
במיודח במקרים מעין אלו ודווקא מתוך רצון לשמר את הבית ולמנוע ריב ומדנים, מומלץ לפנות לעוד הבקיא בתחום ולבחון אפשרות של עריכת הסכם ממון מתאים וצוואה מתאימה או חלופה אחרת בהתאם לעובדות הספציפיות של המקרה.

לפיכך, לאור העובדה כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו וכי כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד ואף לאור העובדה כי החומר והמידע המלא אינו מונח לפני, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

19/02/2018 15:58 אלכס שלום רב, בעלי נפטר ואין לנו ילדים. אמרו לי ששני שליש מהרכוש הולך אליי ושליש לאחותו. השאלה שלי, בנוסף לאחות היה לבעלי גם אח שנפטר שנתיים לפניו. האם לילדים של האח (שאני אוהבת) לא מגיע חצי מהשליש של האחו שלום רב, בעלי נפטר ואין לנו ילדים. אמרו לי ששני שליש מהרכוש הולך אליי ושליש לאחותו. השאלה שלי, בנוסף לאחות היה לבעלי גם אח שנפטר שנתיים לפניו. האם לילדים של האח (שאני אוהבת) לא מגיע חצי מהשליש של האחו
שלום רב, בעלי נפטר ואין לנו ילדים. אמרו לי ששני שליש מהרכוש הולך אליי ושליש לאחותו. השאלה שלי, בנוסף לאחות היה לבעלי גם אח שנפטר שנתיים לפניו. האם לילדים של האח (שאני אוהבת) לא מגיע חצי מהשליש של האחות ?מקווה שכתבתתי ברור, המון תודה.

שלום רב,
ראשית לא ציינת בשאלתך אם בעלך ערך צוואה ואם היא בידכם.

נראה מאופי שאלתך כי ככה"נ אין ברשותכם צוואה של המנוח ועל כן אנסה לתת מידע בהתייחס לקרות מקרה שכזה.

כאשר אדם נפטר ללא צוואה, בת הזוג יורשת עם כל קטגוריה המפורטת להלן אך חלקה של בת הזוג (בהיעדר צוואה) שונה מקטגוריה לקטגוריה כאשר יש חלוקה ל-3 קטגרויות זכאות:
א. צאצאים
ב. הורי הנפטר וצאצאיהם
ג. הורי ההורים

ככל שיש יורשים בכל קטגוריה בסדר יורד, הם יורשים את כלל העזבון.

במקרה דנן, תיארת כי אין יורשים בקטגוריה "א".

לא ברור משאלתך אם הורי בעלך בחיים, אך ככל שקיימים יורשים בנוסף לאחותו בקטגוריה השנייה, ככל שהיורשים הם הורים, תקבלי מחצית וההורים מחצית וכאשר בנמצא רק אחים/אחיות של הנפטר דהיינו צאצאי ההורים, תקבלי בירושה שני שליש מן העזבון.

יחד עם זאת, לאור חוסר הבהירות העובדתית המתוארת ולאור ריבוי החלופות, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

היא אם השליש שהולך לאחים הולך רק לאחות או חצי חצי בין האחות לילדים של האח שנפטר.

לכאורה, לאור המצב המתואר ילדי האח שנפטר יכללו בירושה. יחד עם זאת, אדגיש כי המידע המלא והמסמכים אינם מונחים לפני ועל כן מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת להגיע לקביעה וודאית בנושא.

המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו וכי כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

15/02/2018 22:51 רותי האם ניתן להתנגד לצוואה? האם ניתן להתנגד לצוואה?
שלום רב,
לאחרונה אבי נפטר מסיבוכים של מחלה קשה.
אחותי ואני הן בנותיו מנישואיו הראשונים, ויש בן נוסף מנישואים שניים.
האב (בהיותו מפוכח ולא על ערש דווי) החליט לכתוב צוואה שבה כל רכושו עובר לאשתו, כאשר לאחותי ולי מוקצה סכום צנוע (5% מכספו) בקרן נפרדת שרשם על שמנו.
האם ניתן להתנגד לצוואה, כך שאחותי ואני נוכל לזכות בחלק נכבד יותר מרכושו?
אם כן, מה ניתן לעשות?
תודה רבה

אקדים ואומר כי התנגדות לצוואה הינה תחום מורכב הדורש מיומנות גבוהה של הצד המתנגד.
כמו כן, רצוי שאבהיר מספר נקודות בעניין זה לרבות:
* התנגדות לצוואה מוגשת לאחר שיורש/ת על פי הצוואה הגיש/ה את הבקשה לקיום צוואה.
* הבקשה מתפרסמת בעיתון וברשומות ויש להגיש התנגדות תוך ארבע עשר יום מיום הפרסום.
* כל עוד לא ניתן הצו, ישנה אפשרות להגשת כתב התנגדות לצוואה לרשם לענייני ירושה.
* ככל שתוגש התנגדות כדין ובמועד, הרשם יעביר את התיק לבית המשפט לענייני משפחה לצורך ניהול ההליך .

עד כאן הפרוצדורה גרידא.

בחלק לא מבוטל מן ההתנגדויות העילה המרכזית להתנגדות היא אי כשרות לצוות בהתאם לסעיף 26 לחוק הירושה, אך הנך מציינת כי במקרה דנן, העובדות אינן כך.

בנוסף, השפעה בלתי הוגנת, המופיעה בסעיף 30 לחוק הירושה אף היא עילה לפסילת צוואה אך ככלל, מדובר בעילה שקשה מאד להוכיחה.

קיימות עילות רבות נוספות להתנגדות אשר כוללות, בין השאר, אונס, כפיה, פגמים בעריכת הצוואה, זיוף (ככה"נ לא במקרה דנן) צוואה למי שנטל חלק בעריכתה ועוד.

לפיכך, לאור העובדה כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו וכי כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד ואף לאור העובדה כי החומר והמידע המלא אינו מונח לפני, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

30/01/2018 15:27 פרידה מי שנפטר לפני או אחרי מי שנפטר לפני או אחרי
במידה ויורשת ניצולת שואה ערירית הורישה בצוואה את רכושה בארץ ל2 אחיותיה בלבד היתה עוד אחות נשואה עם ילדים. ולה לא הורישה. האחות הזו עם ילדים נפטרה לפני המורישה עצמה.כעת מהיורשות בצוואה 2 אחיותיה. לאחות אחת אין ילדים לאחות שניה כן. האחות ללא הילדים נפטרה לאחר המורישה. שאלתי האם החלק של היורשת מהצוואה שהיא ערירית, החלק שלה עובר ומתחלק רק למי שכתוב בצוואה עצמה כלומר האחות שנותרה בצוואה שיש לה ילדים. או שגם ליורשי האחות היורשת שאינה בצוואה שכן היו לה ילדים. כי את הערירית היורשת יורשים לפי עקרון הירושה? אלא אם הצוואה חזקה מחוק הירושה וברגע שלאחות הערירית היורשת אין ילדים הרי יורשיה הם האחות ו-או ילדיה שלא כלולים בצוואה!. כלומר יורשיה על פי עקרון הירושה. מה שאומר שכל ילדיה של האחות שלא הוזכרה בצוואה כלל ירשו גם?! את חלקה באופן יחסי כאילו אין צוואה?!

בפשטות. האם הירושה תעבור גם למי שאינו מוזכר בצוואה עצמה על פי חוק הירושה ? או יתחלקו רק מי שמלכתחילה מוזכרים ביצוואה וילדהם . בלי חזרה לעקרון הירושה הכללי. בגלל שהיורשים הם רק מי שמןזכר בצוואה ואם יורשת היא ערירית יורשים רק מי שנותר מהצוואה עצמה . תודה

ככלל, במקרים של ירושות אשר ניתן בגינן צו ירושה ואשר היורש קיבל את הנכסים טרם פטירתו, היורש הינו רשאי להוריש בהתאם לצוואתו (ככל שכזו נמצאת) לכל אדם אשר הינו חפץ, בכפוף לכל דין. הדבר נכון בעקרון גם לגבי יורשיו החוקיים של היורש גם אם נפטר ערירי וללא צוואה.
יחד עם זאת, לאור המורכבות העובדתית המתוארת ולאור ריבוי החלופות, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

תודה על התשובה. מה הכוונה קיבל טרם פטירתו? אם יורש מצוואה ירש מקרקעין אבל לא רשם אותו בטאבו על שמו. ואז נפטר כערירי ולא עשה צוואה כל6מר יורשים יורשים על פי חוק היורשוה אז היורשים האלה מקבלים את חלקו במקרקעין? או שאם לא רשם את עצמו אז זה עובר לשאר היורשים שהיו בצוואה בלבד, שממנה ירש בתחילה. או שבכל מקרה זכותו במקרקעין נזמרת ליורשיו. ולכשתמכר התמורה תנתן להם. לא מדובר על כספים שכבר קיבל טרם הפטירה . תודה . דאלתי היא ממוקדת בדבר חלקים שטרם הועברו ונרשמו על שמו. המוריש המקורי בצוואה מת לפני היורש. היורש נפטר כערירי. האם מה שחולק בצוואה לא נשאר רק בין היורשים שהוזכרו בצוואה,? כי המוריש הראשון שכתב צוואה לא רצה יורשים זולת מי שהוזכר. ועתה היורשים של היורש הערירי בעצם מקבלים על פי חוק היורשה למרות שלא הוזכרו כלל בצוואת המוריש המקורי.

שלום רב,
לאור העובדה כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו וכי כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד ואף לאור הסוגיות אותן הנך מעלה, מומלץ כי תיוועצי ותיעזרי בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

05/02/2018 07:04 אושרה ירושה ברומניה ירושה ברומניה
שלום רב,
אני מחפשת עו"ד דובר רומנית, שמתמצא בכל הקשור לחוק הירושות ברומניה.
תודה

נשמח לסייע לך, אנא צרי קשר עם משרדנו.

04/02/2018 16:04 אורטל צוואה לצאצאים בנישואים אזרחיים צוואה לצאצאים בנישואים אזרחיים
אבי נשוי לעובדת זרה בנישואים אזרחיים (היא איננה אימי). הוא רוצה להוריש את הדירה לי ולאחיי. האם אני יכולה לגשת לעו"ד שינסח צוואה ואבי רק יחתום או שהוא חייב להיות בכל התהליך? האם לרעייתו של אבי יש יכולת לא להסכים לכך ולרשת את הדירה? האם היא צריכה לחתום על ויתור?

מדובר בסוגיה שהינה סבוכה משפטית שכן, בלא מעט המהמקרים כאשר מוריש מנסה להחריג ירושתו מאלמנתו, האלמנה מגישה "תביעה למזונות מן העזבון". יחד עם זאת, מזונות מהעזבון, הינם חוב של העיזבון ואין הם חלק מהעיזבון והזכות לקבלת מזונות מן העיזבון נבנית על פי הוראות חוק הירושה, תשכ"ה – 1965 וזו אינה נשלטת על ידי הדין האישי. על כן, אין היא זהה לזכות המזונות בחיים וישנם מדדים נוספים אשר לא ניתן לפרט את כולם בפורום זה ,אשר עשויים להכריע את הסוגיה לכאן או לכאן.
שאלה אשר תיבחן ותישאל היא האם הנישואים האזרחיים בוצעו כדין ובאופן התואם את הדין. בכל מקרה, יש מקום לציין כי קבלת מזונות מן העיזבון עבור אפילו בעבור זוגות ידועים בציבור איננה אוטומטית ועל המבקשים לעבור מספר משוכות בטרם יזכו במזונות. במקרה והנישואים האזרחיים לא יוכרו והאלמנה תנסה לטעון כי הינה ידועה בציבור, חוק הירושה מציב מספר תנאים מצטברים בהם על המבקש לזכות במזונות מעזבון בן זוגו הידוע בציבור חייב לעמוד.

אשר על כן ולאור האמור, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

13/01/2018 20:09 נירה העברת דירה של אמי על שמי העברת דירה של אמי על שמי
שלום
לאמי האלמנה היו 3 דירות .
למרות שכתבה צוואה שבין היתר היא מורישה את כל רכושה ודירותיה לי ולאחותי שווה בשווה (בלי לפרט איזו דירה למי ) מסתבר שאמי מכרה השנה 2 דירות והעבירה את הכסף מהמכירה לאחותי.
שאלתי היא זו :
למען ההוגנות האם אני יכולה לבקש עכשו מאימי להעביר את הדירה האחרונה שלה על שמי
ושהיא תגור בה כל חייה .
האם יש דרך אחרת לעשות זאת?

מודה מראש לתשובתך

לאור העובדה כי אמך כבר מכרה שני נכסים, תוכל לבקש מאמך לבצע העברה של הנכס עוד בחייה.

טוב יהא אם כל פעולה שאמך תבצע, תהא בליווי עו"ד אשר יערוך את המסמכים הדרושים על מנת להבטיח כי רצונה יכובד. בד בבד, רצוי כי עורך הדין אף יערוך צוואה חדשה אשר תבטל כמובן את קודמתה ותשקף את המציאות הרכושית הקיימת במועד עריכתה.

יש להבהיר כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

19/01/2018 22:08 שלמה מוטבים מוטבים
האם ניתן לערוך צוואה הדדית בהתניה שאך ורק בנינו יהיו המוטבים ואחריהם מה שנשאר מהעיזבון ילך לנכדים עם גדש שלא תהיה לכלות גישה לעיזבון.? והאם במקרה זה הצוואה היא חוקית?

לאור ההשלכות המשמעותיות במידה ויקבע כי הצוואה ההדדית אינה אלא צוואה רגילה ופשוטה, מומלץ כי תיוועץ ותיעזר בעו"ד הבקיא בתחום זה.

בהתייחס לסוגייה התניה להעברה מותנית, בין השאר, יש להבחין בין תניה הנוגדת את הדין ובין תניה הנוגדת את תקנת הציבור. קרי, אינה אפשרית לביצוע או אינה מוסרית.

אוסיף ואומר כי במקרה דנן ישנה מורכבות נוספת שכן הורשה של כספים, להבדיל מהורשה של נכסים כגון דירות וזכויות במקרקעין נבדלות זו מרעותה בהתייחס לדיני המשפחה ולחזקת השיתוף החלים בין בני זוג ועל כן במיוחד רצוי כי הנושא ידון עם עו"ד הבקיא בשני התחומים.

לעניין שאלת החוקיות, אוסיף כי ככלל לבית המשפט יש שיקול דעת והינו רשאי לקבוע, כי אך ורק ההוראה הבלתי חוקית בטלה ואילו יתר חלקי הצוואה לרובת כל החלקים הנושאים הוראות חוקיות, תקפים המה.

המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

27/01/2018 06:15 אמיר ויתור צוואה לילד 1 מתוך 3 ויתור צוואה לילד 1 מתוך 3
אישה הייתה נשואה לבעלה ה 2, וצוואה נכתב כי מותר לו להמשיך לגור בדירה לאחר פטירתה.
לימים הם מכרו את הדירה והכסף הופקד בחשבון משותף.
האישה נפטרה, והצוואה לא עודכנה ומציינת שהדירה צריכה להתחלק בין 3 ילדיה.
בעל 2 מוכן להעביר את כל הכספים רק לילד 1 מסיבותיו הוא.
ילד 1 מוכן לקבל את הכסף ולחלקו הוא לאחר מכן בין ה 3.
לצורך כך נשלח מכתב מעו"ד לכל הילדים בו הם מתבקשים להצהיר ויתור על חלקם בצוואה לטובת ילד 1.

שאלתי היא:
האם ניתן לנסח הגנה? כלומר להשיב כי ישנה הסכמה לויתור בעבור ילד 1, אז זאת בתנאי שמאוחר יותר הוא יחלק את הסכום בין השלושה כפי שהיה מצויין בצוואה המקורית.
האם מענה שכזה תקף משפטית ?

לאור המורכבות העובדתית המתוארת ולאור ריבוי החלופות, מומלץ כי תיוועץ ותיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.

המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.

עורכי דין מובילים בפורום צוואות וירושות

ריקי אופק אבן צור
עו"ד ריקי אופק אבן צור

משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.

עו"ד דניאל הומיונפר
עו"ד דניאל הומיונפר

"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."

אורית בן ברוך
עו"ד אורית בן ברוך

"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."

יניב בוקר
עו"ד יניב בוקר

"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."