אקדים ואומר כי התנגדות לצוואה הינה תחום מורכב הדורש מיומנות גבוהה של הצד המתנגד.
כמו כן, רצוי שאבהיר מספר נקודות בעניין זה לרבות:
* התנגדות לצוואה מוגשת לאחר שיורש/ת על פי הצוואה הגיש/ה את הבקשה לקיום צוואה.
* הבקשה מתפרסמת בעיתון וברשומות ויש להגיש התנגדות תוך ארבע עשר יום מיום הפרסום.
* כל עוד לא ניתן הצו, ישנה אפשרות להגשת כתב התנגדות לצוואה לרשם לענייני ירושה.
* ככל שתוגש התנגדות כדין ובמועד, הרשם יעביר את התיק לבית המשפט לענייני משפחה לצורך ניהול ההליך .
עד כאן הפרוצדורה גרידא.
בחלק לא מבוטל מן ההתנגדויות העילה המרכזית להתנגדות היא אי כשרות לצוות בהתאם לסעיף 26 לחוק הירושה, אך הנך מציינת כי במקרה דנן, העובדות אינן כך.
בנוסף, השפעה בלתי הוגנת, המופיעה בסעיף 30 לחוק הירושה אף היא עילה לפסילת צוואה אך ככלל, מדובר בעילה שקשה מאד להוכיחה.
קיימות עילות רבות נוספות להתנגדות אשר כוללות, בין השאר, אונס, כפיה, פגמים בעריכת הצוואה, זיוף (ככה"נ לא במקרה דנן) צוואה למי שנטל חלק בעריכתה ועוד.
לפיכך, לאור העובדה כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו וכי כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד ואף לאור העובדה כי החומר והמידע המלא אינו מונח לפני, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.
ככלל, במקרים של ירושות אשר ניתן בגינן צו ירושה ואשר היורש קיבל את הנכסים טרם פטירתו, היורש הינו רשאי להוריש בהתאם לצוואתו (ככל שכזו נמצאת) לכל אדם אשר הינו חפץ, בכפוף לכל דין. הדבר נכון בעקרון גם לגבי יורשיו החוקיים של היורש גם אם נפטר ערירי וללא צוואה.
יחד עם זאת, לאור המורכבות העובדתית המתוארת ולאור ריבוי החלופות, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.
המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
תודה על התשובה. מה הכוונה קיבל טרם פטירתו? אם יורש מצוואה ירש מקרקעין אבל לא רשם אותו בטאבו על שמו. ואז נפטר כערירי ולא עשה צוואה כל6מר יורשים יורשים על פי חוק היורשוה אז היורשים האלה מקבלים את חלקו במקרקעין? או שאם לא רשם את עצמו אז זה עובר לשאר היורשים שהיו בצוואה בלבד, שממנה ירש בתחילה. או שבכל מקרה זכותו במקרקעין נזמרת ליורשיו. ולכשתמכר התמורה תנתן להם. לא מדובר על כספים שכבר קיבל טרם הפטירה . תודה . דאלתי היא ממוקדת בדבר חלקים שטרם הועברו ונרשמו על שמו. המוריש המקורי בצוואה מת לפני היורש. היורש נפטר כערירי. האם מה שחולק בצוואה לא נשאר רק בין היורשים שהוזכרו בצוואה,? כי המוריש הראשון שכתב צוואה לא רצה יורשים זולת מי שהוזכר. ועתה היורשים של היורש הערירי בעצם מקבלים על פי חוק היורשה למרות שלא הוזכרו כלל בצוואת המוריש המקורי.
שלום רב,
לאור העובדה כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו וכי כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד ואף לאור הסוגיות אותן הנך מעלה, מומלץ כי תיוועצי ותיעזרי בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.
נשמח לסייע לך, אנא צרי קשר עם משרדנו.
מדובר בסוגיה שהינה סבוכה משפטית שכן, בלא מעט המהמקרים כאשר מוריש מנסה להחריג ירושתו מאלמנתו, האלמנה מגישה "תביעה למזונות מן העזבון". יחד עם זאת, מזונות מהעזבון, הינם חוב של העיזבון ואין הם חלק מהעיזבון והזכות לקבלת מזונות מן העיזבון נבנית על פי הוראות חוק הירושה, תשכ"ה – 1965 וזו אינה נשלטת על ידי הדין האישי. על כן, אין היא זהה לזכות המזונות בחיים וישנם מדדים נוספים אשר לא ניתן לפרט את כולם בפורום זה ,אשר עשויים להכריע את הסוגיה לכאן או לכאן.
שאלה אשר תיבחן ותישאל היא האם הנישואים האזרחיים בוצעו כדין ובאופן התואם את הדין. בכל מקרה, יש מקום לציין כי קבלת מזונות מן העיזבון עבור אפילו בעבור זוגות ידועים בציבור איננה אוטומטית ועל המבקשים לעבור מספר משוכות בטרם יזכו במזונות. במקרה והנישואים האזרחיים לא יוכרו והאלמנה תנסה לטעון כי הינה ידועה בציבור, חוק הירושה מציב מספר תנאים מצטברים בהם על המבקש לזכות במזונות מעזבון בן זוגו הידוע בציבור חייב לעמוד.
אשר על כן ולאור האמור, מומלץ להיוועץ ולהיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.
המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
לאור העובדה כי אמך כבר מכרה שני נכסים, תוכל לבקש מאמך לבצע העברה של הנכס עוד בחייה.
טוב יהא אם כל פעולה שאמך תבצע, תהא בליווי עו"ד אשר יערוך את המסמכים הדרושים על מנת להבטיח כי רצונה יכובד. בד בבד, רצוי כי עורך הדין אף יערוך צוואה חדשה אשר תבטל כמובן את קודמתה ותשקף את המציאות הרכושית הקיימת במועד עריכתה.
יש להבהיר כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
לאור ההשלכות המשמעותיות במידה ויקבע כי הצוואה ההדדית אינה אלא צוואה רגילה ופשוטה, מומלץ כי תיוועץ ותיעזר בעו"ד הבקיא בתחום זה.
בהתייחס לסוגייה התניה להעברה מותנית, בין השאר, יש להבחין בין תניה הנוגדת את הדין ובין תניה הנוגדת את תקנת הציבור. קרי, אינה אפשרית לביצוע או אינה מוסרית.
אוסיף ואומר כי במקרה דנן ישנה מורכבות נוספת שכן הורשה של כספים, להבדיל מהורשה של נכסים כגון דירות וזכויות במקרקעין נבדלות זו מרעותה בהתייחס לדיני המשפחה ולחזקת השיתוף החלים בין בני זוג ועל כן במיוחד רצוי כי הנושא ידון עם עו"ד הבקיא בשני התחומים.
לעניין שאלת החוקיות, אוסיף כי ככלל לבית המשפט יש שיקול דעת והינו רשאי לקבוע, כי אך ורק ההוראה הבלתי חוקית בטלה ואילו יתר חלקי הצוואה לרובת כל החלקים הנושאים הוראות חוקיות, תקפים המה.
המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
לאור המורכבות העובדתית המתוארת ולאור ריבוי החלופות, מומלץ כי תיוועץ ותיעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת לסייע לך.
המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
ראשית אבהיר כי רצוי מאוד כי עו"ד הבקיא בתחום יבחן את המסמכים ואת הסוגיה הנדונה וזאת, בין השאר, לאור השאלה האם אכן מדובר במקרה של צוואה שאינה "צוואה הדדית".
אוסיף ואבהיר כי הגם אם מדובר בצוואה הדדית, יש להידרש לשאלה אימתי נערכה הצוואה שכן לאור תיקון לחוק הירושה העוסק בצוואות הדדיות, אם מדובר בצוואה הדדית שנערכה לאחר 2005, ואחד מבני הזוג כבר הלך לעולמו, החוק מבחין בין מקרה בו כבר חולק העיזבון ליורשים לבין מקרה בו טרם חולק העיזבון ליורשים.
במקרה האמור אם יקבע כי המדובר בצוואה הדדית והעיזבון טרם חולק, יהא על אמך להסתלק ממה שקיבלה על-פי הצוואה, וזאת שלא לטובת ילדו או לטובת אחיו של המוריש. יחד עם זאת, אם יקבע כי המדובר בצוואה הדדית והעיזבון כבר חולק, יהא על אמך, להשיב לעיזבון את כל מה שירש על-פיה.
כאמור לעיל, ייטב הדבר אם תיוועץ עם עורך דין הבקיא בתחום לאור המורכבות הפוטנציאלית של המצב.
יש להבהיר כי המידע המוצג אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו. כל הסתמכות על המידע הינה באחריות המשתמש בו בלבד.
לא ידוע לי המצב המשפטי של הנכס והאם הוצא לאביך צו ירושה או צו קיום צוואה
יחד עם זאת, בטרם חתימה על כל מסמך משפטי בו את מוותרת על זכות, כל זכות
היוועצי עם עו"ד הבקיא בנושאים אלו
ניתן לערוך הסכם חלוקת עיזבון ובלבד שהוראות הצוואה מאפשרות זאת
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."