טענת ההסתדרות התקבלה: הוועד במנורה אינו ארגון עובדים יציג
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נענה לבקשת ההסתדרות: קבע שהוועד הפנימי שהוקם בחברת הביטוח "מנורה מבטחים" אינו ארגון עובדים יציג ואין בסמכותו לחתום על הסכם קיבוצי.
השבוע דווח באתר דה מרקר כי בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נענה לבקשת ההסתדרות בכך שקבע שהוועד הפנימי שהוקם בחברת הביטוח "מנורה מבטחים" אינו ארגון עובדים יציג ואין בסמכותו לחתום על הסכם קיבוצי.
תחילת הפרשה לפני מספר חודשים, אז הקימה חברת מנורה מבטחים ועד עובדים פנימי. ההסתדרות התנגדה לצעד זה, שכן לטענתה, הוועד הפנימי שהוקם פועל מטעם מנורה ובתמיכתה, ואינו מייצג את העובדים באמת. מטרת הקמת הוועד, על פי ההסתדרות, היא לפגוע בהתארגנות העובדים בחברה. בנוסף טענה ההסתדרות שהחברים בוועד הם עובדים שכפופים באופן ישיר למנהלת מנורה ומניעים את ההתנגדות להסתדרות בחברה. לאור דברים אלה, הגישה ההסתדרות בקשה דחופה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב להוציא צווים נגד הנהלת מנורה ונגד הוועד הפנימי.
השופטת איצקוביץ': הוועד הוקם במטרה להתנגד לחתימה על הסכם קיבוצי
משרד עורכי הדין נחום פינברג, המתמחה בדיני עבודה ומייצג את מנורה, טען מנגד שמנורה אינה מעורבת כלל בהליכי ההתארגנות של עובדיה, ושהוועד הפנימי הצליח להשיג את תמיכתם של יותר שליש מ-700 עובדי החברה, כפי שמתחייב בחוק. בנוסף, עורכת הדין אפרת דויטש, המייצגת את הוועד הפנימי, טוענת שעובדי מנורה הביעו רצון להתאגד בכוחות עצמם ולא במסגרת ההסתדרות.
לאחר שמיעת טענות שני הצדדים ובדיקת הראיות שהובאו בפניה, השופטת עידית איצקוביץ' קבעה כי מטרת הוועד הפנימי היתה להתנגד לחתימה על הסכם עבודה קיבוצי במנורה, וראיה לכך היא שהפרסומים השונים שהוציא הוועד הפנימי, אשר ציינו את התוצאות השליליות הצפויות מהצטרפות להסתדרות, היוו ניסיון למנוע את הצטרפות עובדי החברה להסתדרות. השופטת ציינה שבעוד שהתנגדות להסתדרות יכולה להוות סיבה להקמת וועד פנימי, הרי שיש פסול בכך שהוועד הוקם על בסיס התנגדות להסכם קיבוצי. בנוגע לטענה לפיה ההנהלה מעורבת בהקמת הוועד הפנימי, קבעה השופטת כי לא הובאו בפניה ראיות לכך.
נכתב על-ידי: מערכת האתר
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני עבודה