סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיירות מוגנת(28)

שאל בפורום דיירות מוגנת

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

20/12/2020 06:25 אור דיור ציבורי דיור ציבורי
שלום שאלה בקשר לדיור ציבורי
מתוך כתבה:
כשברקע משבר הקורונה, מבקשת המדינה מ-700 משפחות בדיור הציבורי לוותר על מחצית משטח הדירה שהוקצתה להן • מדובר בדיירים שמתגוררים בדירות שהורכבו בעבר הרחוק משתי דירות קטנות,
כלומר הם מבקשים להשיב דירה אחת כשבעצם זה דירות מאוחדות ואף מעלים להם שכר דירה מלא בדירה אחת? בטענה עודף דיור, וזה לעשות עוול לדיירים שיש להם זכויות חלקם אנשים בעלי מוגבלות פיזית המרותקים לכסא גלגלים שדירה אחת קטנה לא מספיקה להם , יש שרצו לרכוש אותם אך לא אישרו להם את שניהם, הוגש ועדת חריגים וגם ועדה עליונה והם קיבלו תשובה שלילית, הבנתי שיש אפשרות להגיש ועדה ציבורית ( שזה גם אולי לא יעזור) השאלה מה ניתן לעשות אם אם נענים בשלילה מועדות האם הם יכולים לפנות אותם בכוח ? אשמח לעצה והסבר.
תודה

16/12/2020 08:19 אוראל האם בעל הדירה המשכיר צודק? האם בעל הדירה המשכיר צודק?
שלום
אנו שוכרים דירת קרקע מזה 5 שנים. במהלך השנים היינו צריכים לרדוף אחרי המשכיר כדי שיבצע לנו תיקונים והתיקונים שהוא עשה ע"י עובד שלו היו חלקיים בלבד. ותמיד זה יצא מהכיס שלנו והוא היה מתעלל בנו עד שקיבלנו את הכסף חזרה ולא תמיד קיבלנו את כל הכסף חזרה. הגענו למצב שדחינו לו צ'ק אחד ובעלי כבר ממש דיבר אליו לא יפה. כך קרה שבסוף השנה 12/2020 אנחנו מסיימים עוד חוזה והוא אמר שהוא לא מעוניין להמשיך להשכיר לנו ושנפנה את הדירה. ביקשנו להסתדר למרות הסבל איתו כי אין דירות נורמליות בנמצא. הוא טען שהוא מוכן להמשיך לעוד חצי שנה בתנאי שכל התיקונים בדירה אנחנו נשלם(יש תיקונים מלפני שנה וחצי שעדיין הוא לא תיקן שמחכים לו עדיין!!!), בתנאי שהוא מעלה את השכירות ב550 ש"ח לחודש. האם הוא נוהג באופן חוקי? נמאס לנו מהניצול שלו!!! אודה מאוד לתשובה בהקדם.

02/04/2020 19:45 ארז דור המשך נכד לדייר מקורי בעסק דור המשך נכד לדייר מקורי בעסק
אבי דייר מוגן בעסק מזה 60 שנה ואני עובד עימו כשכיר מזה 30 שנה ויש לציין שאימי ובת זוגו של אבי בחיים. בני התחיל לעבוד עימנו גם בעסק כשכיר כלומר הנכד של הדייר המקורי.
והיה ובני הספיק לעבוד עימנו 6 חודשים ואחרי 120 של אבי למי עובר ניהול העסק? לבת הזוג? [למרות שלא עובדת בעסק ולא מעוניינת] לי או לבני? או לשננו יחד? והיה ועובר לשננו האם אחד מאיתנו יכול לעבוד בעבודה נוספת כשכיר או עצמאי? או שעסק זה צריך להיות מקור הפרנסה היחידי? קראתי את חוק הגנת הדייר סעיף 23 ולא מצויין שם על הגבלת מקומות עבודה . אשמח אם תוכל להבהיר נקודה זו בברכה ארז.

23/12/2019 20:07 מיכל טווילי ירושה ירושה
מה החוק אומר האם לאחר 25 שנה שאני גרה בדירה ויש צוואה בה יש אח אחד שיורש את כל הבניין האם אפשר להוציא אותי מהדירה

על פניו כן.

09/12/2019 16:01 אליהו רטנר , ,
לא דרשנו תוספת לעליה בדירה מוגנת ודרשנו 7 שנים חזרה הפרשים. הדייר טוען שמגיע לנו רק שנה אחת רטרואקטיבי
מי צודק
נודה לעידכוני במייל

שוחחנו על כך טלפונית.

23/04/2019 07:29 אן מענית ניתוק קשר שכירות ניתוק קשר שכירות
שאלה לי, שכרתי דירה לפני4 חודשים . לפני שבועיים בעל הבית הודיע לי ולשתי דיירות נוספות (בדירות נוספות שבבעלותו) שהוא מעזיב אותנו כי מצא עיסקה יותר משתלמת, לפני החוזה יש לו אפשרות לעשות זאת בהתראה של חודשיים,.הוא נתן לי תאריך עזיבה סופי לעוד חודשיים, בנתיים התחלתי לחפש בית חלופי ומצאתי הודעתי לו שאני עוזבת עוד כמה ימים והוא לא נותן לי לעזוב עד שהדיירים החדשים נכנסים,כלומר עכשיו אני בסיטואציה שאני צריכה לשלם על שני בתים , בגלל שהוא לא נותן לי לעזוב עד תחילת יוני. האם בעל בית יכול לעשות זאת , גם להעזיב אותך וגם לקבוע שמותר לך לצאת רק בתאריך שנוח לו. האין זאת זכות הדייר לצאת ברגע שהוא מוצא בית חלופי מהרגע שהודיעו לו? בחוזה כתוב שאם אני עוזבת ביוזמתי אני חייבת למצוא דיירים חדשים ולהודיע חודשיים מראש, כתוב שהוא יכול להעזיב אותי בהתראה של חודשיים (כמו שעשה), אבל לא כתוב שום דבר על תאריך העזיבה שלי. אני אני לא יכולה לשלם דמי שכירות בשתי דירות - האם דריתיו צודקות וליגיטימיות - ואיך עלי לנהוג..?
מאוד זקוקה לעצה !
תודה
אן

ראשית, לא מדובר בשאלה בנושא דיירות מוגנת (כנושא הפורום).

עם זאת, על פניו ולפי מה שמתואר פעולותיו של בעל הבית נעשו כדין. אם הוא יכול להודיע על סיום תקופת השכירות לפחות חודשיים מראש, אז המועד שנקבע בהודעתו הוא מועד סיום השכירות ועד אז את צריכה לשלם דמי שכירות.

כמובן שאפשר לנסות להגיע איתו להסכמות מסחריות בנושא, אך נראה שפעולותיו נעשו לפי ההסכם.

17/05/2019 09:54 אור דיור ציבורי דיור ציבורי
שלום מקווה שתוכלו לייעץ לי בנושא הדיור הציבורי, 4 נפשות מתגוררים כ40 שנה בשכירות בדיור הציבורי ב2 דירות צמודות מאחר והיו משפחה מרובת ילדים והם רצו לרכוש את הדירות במסגרת משרד הבינוי והשיכון דרך החברה המאכלסת, אבל הם נדחו בטענה שאין אפשרות לרכוש את שניהם רק אחת ואת השניה להחזיר מה שמקשה רגשית כי כל חייהם מתגוררים ומשלמים שכירות בדירות אלו ואין אפשרות לערער על החלטתם מה אפשר לעשות ואם אפשר אשמח לעצה?
תודה

שלום רב,

לא מדובר בנושא של דיירות מוגנת, אלא דיור ציבורי. מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום לקבלת ייעוץ.

15/04/2019 11:31 האם הסכם בעל פה קביל.וגם מגובה בהקלטה שמאשרת זאת זכויות זכויות
מהם האפשרוית העומדות בכדי לפנות דיר ומשפחתו בהשמע צד אחד

לא הבנתי את השאלה.

02/09/2018 15:33 יאיר רדיע דיירות מוגנת דיירות מוגנת
שלום.
אני גר בבית הוריי ז"ל כ 60 שנים ביחידה נפרדת, אשר את רובה בניתי, למעט חדר אחד ששימש בזמנו כמחסן. אני אחד מהיורשים. כולם חוץ ממני מבקשים לפרק שותפות ולחייב אותי על שימוש במבנה רטרואקטיבית, מאז מות הוריי, כחמש שנים. מה הן זכויותיי.

יכולות להיות טענות רבות בנושא זה, החל מזכות שימוש ללא תמורה (שיש לה תנאים מסוימים) ועד זכות לדיירות מוגנת במסגרת פירוק השיתוף. רצוי להתייעץ עם עו"ד, ע"מ שלא לאבד זכויות במקרה זה.

05/10/2018 11:46 עדנה בביוף דיירות מוגנת דיירות מוגנת
ברצוני לשאול- דייר מוגן חתום רק הוא על הסכם דיירות מוגנת בדירה מלפני עשרות שנים. אשתו ובנו מתגוררים עמו. עקב מצבו הבריאותי (חולה הלדסהיימר מתקדם במצב סיעודי) אין מנוס מלהעבירו למוסד סיעודי.
1. האם מקרה זה, בו אין מנוס מהעברתו לטיפול מתאים ,עדיין יכול שתתקיים עילת פינוי של נטישה?
2. במקרה בו התשובה הנה חיובית ותוכח עילת פינוי של נטישה, האם אשתו ובנו שהתגוררו עמו מאז ומתמיד עד להעברתו מן הדירה וממשיכים לגור בה, מאבדים את זכות המגורים בדירה? כלומר- האם העברת הזכות על פי הדין היא רק לאחר פטירת הדייר שהתגורר בדירה או בנסיבות אלה תעמוד להם זכות הדיירות?
תודה רבה

נטישה כעילת פינוי לא קבועה בחוק, אלא היא יציר פסיקה, ולכן היא תלוית נסיבות.
לרוב, מעבר לבית אבות או מוסד סיעודי, שאין בצידה כוונה לשוב לדירה, מהווה נטישה, אולם יש נסיבות בהן בית המשפט יכול לקבוע אחרת, לדוגמה, אם אין חלופה אחרת שלא תפגע בבריאותו של השוכר.
מרגע שיש נטישה, נופלות גם זכויותיהם של אלה שמתגוררים עם השוכר.