שלום כרמית,
היותה של השותפות בסטטוס "לא רשומה" אינו משפיע במאומה על אופן הפירוק שלה מבחינה מעשית.
השותפות יכולה להתפרק ללא כל פניה לבית המשפט, ככל שיש הסכמה ושיתוף פעולה מצד כל השותפים. מן הסתם הפירוק מצריך מכם לעבוד יחדיו אל מול ספקים, לקוחות, רשויות ובנקים לצורך גמר חשבון, טיפול בנכסים, בחובות ובהתחייבויות וזאת בכדי להכשיר את הקרקע לפירוק הסופי וסגירת העסק.
ככל שהתנגדותו של השותף השלישי מצרה את צעדיכם, אכן יש לפנות לבית המשפט בבקשה מסודרת לסעדים ולצו מתאים שיסייעו לכם לסיים את המלאכה.
עם זאת, מומלץ לפנות תחילה לשותף הסרבן במכתב דרישה והתראה לפני נקיטה באמצעים משפטיים.
את מוזמנת לפנות אלי בטלפון המופיע בעמוד שלי באתר ואשמח לעזור לך בעניין.
בברכה,
עו"ד דרור הראל
רוני שלום,
האתגר שניצב בפניך הוא נפוץ ויש לבחור את האסטרטגיה העסקית והמשפטית המדוייקת ביותר עבורך, כזו שתסייע להוציא לפועל בדרך בטוחה ומהירה את החזון והמטרות. time to market הוא מאוד חשוב אך לא על חשבון איכות התשתית המשפטית של העסק ומקצועיות הסכמי הייצור שנמצאים בלב הפעילות שלו. התכנון והייעוץ נעשה בד"כ בפגישה עם אנשי מקצוע כמו עורך דין מסחרי. הסכם הייצור צריך להביא לידי ביטוי את האינטרסים המסחריים שלך וליצור הגנות משפטיות על הפעילות העסקית המתוכננת וכמובן בין היתר מהצד התחרותי.
יצרנים אינם אוהבים לחתום על הסכמי סודיות שעלולים להגביל אותם בעתיד אך עם זאת ניתן להגיע להסכמה עמם על נוסח מקובל בטרם צפייה במצגת ראשונית. ככל שנוצרת דינמיקה חיובית ועניין בשיתוף הפעולה, היצרן יביע נכונות להעמיק את המחוייבות החוזית שלו כלפיך. כמובן שהסכם הייצור צריך לכלול תנייה שכל עוד הנך מייצר אצלו ובמשך תקופה נוספת לאחר מכן, הוא לא יוכל לייצר מוצרים זהים/דומים ללקוחות אחרים שהנם מתחרים פוטנצייאלים שלך. היצרן מצדו עלול לדרוש שסעיפים אלו יחולו בכפוף להזמנות מינימום ויעדים כספיים שנתיים, ככל שמדבור בתחום ייצור שכבר נהוג אצלו. אם מדובר בתחום ייצור חדש אז יתכן שהוא יגלה יותר גמישות בנושא זה.
בקשר לתניית שיפוט והדין החל על ההסכם, היצרן הסיני ידרוש ללא ספק שהדין החל ההסכם יהא הדין הסיני ובית המשפט המוסמך יהיה בקרבתו כלומר בעיר שבה הוא פועל וזאת בכדי להקל על התדיינות משפטית עתידית ועל ההוצאות הכרוכות בכך. הנושא חשוב מעין כמותו וניתן לדרוש בשלב המו"מ הטרום החוזי שהדין החל ותניית השיפוט יהיו באזורים ניטרליים שבהם לא יהיה יתרון יחסי למי מהצדדים.
אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון המופיע בעמוד שלי באתר ואשמח לעזור לך בעניין.
בברכה, דרור.
מיכאל שלום,
חברה שמחזיקה בשליטה על חברה אחרת (בד"כ מעל 50%) הנן חברות אם ובת בהתאמה.
על כן בהתאם לשאלתך, כל חברה הנה חברת בת של החברה האחרת שמהווה חברת אם שלה.
לא קיים "כינוי משפחתי מקובל" ליחסים בין שתי החברות ואולם ישנן מגבלות משפטיות על הפעולות העסקיות והמשפטיות שיתקיימו ביניהן.
בברכה,
דרור
שמואל שלום, מקריאת הודעתך אני בוחר להמליץ לך לנסח מכתב דרישה לקבלת ההחזר הכספי והתראה לפני הגשת תביעה. מכתב זה יכול להישלח על-ידך או באמצעות משרד עו"ד מה שכמובן יתפס כרציני ומתריע יותר. בתום מו"מ עם חברת הסלולר יש לנסות להגיע עמם להסדר הוגן וסופי שמניח את דעתך אך ככל שתחוש מקופח הרי שסלולה לך הדרך להגיש כתב תביעה כנגדם לבית המשפט לתביעות קטנות. גם פעולה זו יכולה להתבצע באופן עצמאי על-ידך ללא עלויות או לקבל כשרות את פעולת ניסוח כתב התביעה מעורך דין שעוסק בכך.
כתובע, יהיה עליך לטפל בהגשת כתב התביעה ובייצוג עצמי ביום הדיון.
בהצלחה, דרור.
מוטי שלום,
ישנם עורכי דין שפיתחו מומחיות ספציפית בטיפול משפטי אל מול חברת פייסבוק. יש להכיר את התקנונים השונים והמשתנים שלהם, לבחון את נוסח ההודעות שקיבלת מהם, את אופי פעילות הדף שלך ולנתח מה היתה ככל הנראה הסיבה להשבתת הדף.
לעורכי דין בעלי ניסיון בתחום זה יש דרכי התקשרות למרכז שרות לקוחות מיוחד של פייסבוק והם מקבלים מענה לפניותיהם. ככל שהדף שלך עסקי ומייצר לך הכנסות מסוגים שונים, אני מאמין שנגרמים לך נזקים. הפסיקה בתחום מתפתחת מאוד ולאחרונה אף מסתמן שבית המשפט המחוזי מכיר בקיומן של זכויות יוצרים לתוכן שמעלה בעל הדף.
אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון המופיע בעמוד שלי באתר ואשמח לעזור לך בעניין.
שלום מיכאל,
התשובה חיובית.
סעיף 105 בחוק החברות קובע כברירת מחדל שבהצבעה בדירקטוריון יהיה קול אחד לכל דירקטור, אלא אם כן נקבע אחרת בתקנון. על כן, ככל שנקבע בתקנון שזכויות ההצבעה יהיו בהתאמה לכמות המניות המוחזקות, הרי שהוראה זו תחייב את החברה על אורגניה קרי אסיפת בעלי המניות והדירקטוריון.
בברכה,
דרור
שלום יניב, בכדי לנהל הגרלה מסחרית למטרה עסקית, יש לוודא כי הנך פועל בהתאם להוראות חוק העונשין ולתקנות צרכניות. בנוסף יש לטפל בניסוח תקנון משפטי מפורט
שבו יקבעו תנאי ההשתתפות, תנאי הזכייה ועוד מגוון סעיפים.
ישראל שלום,
כידוע, על כל הכנסה כספית של החברה יש להפיק חשבונית מס קבלה, לשלם את מס ההכנסה ולהגיש דוח שנתי מסכם לרשויות המס. אני ממליץ לך להתייעץ בנושא זה עם רו"ח של החברה אשר גם יהיה אמון בסופו של דבר לסגור את תיק החברה ברשויות.
בברכה,
דרור
שלום דרור, עבור הגרלה מסחרית יש לנסח תקנון תנאים משפטיים שבו יובהרו תנאי ההשתתפות של השחקנים, תנאי הזכייה בפרס ועוד מגוון סעיפים שמסדירים את המודל העסקי ואת ההיבטים המשפטיים של ההגרלה המסחרית.. מעבר לכך כמובן יש לוודא שהתקנון נמצא בהלימה להוראות תקנות הגנת הצרכן וחוק העונשין.
אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון המופיע בעמוד שלי באתר ואשמח לעזור לך בעניין.
שלום, חברה בע"מ הנה יישות משפטית נפרדת וחובותיה אינם עוברים לבעלי מניותיה ללא הליכים מיוחדים. יש לבחון את מהות הקנס והוראותיו.
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.