סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני משפחה(919)

שאל בפורום דיני משפחה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

17/07/2017 07:53 יוסף העברת בעלות דירה לקרוב משפחתו העברת בעלות דירה לקרוב משפחתו
בעל הדירה נמצא בבית כלא ויש לו דירה בבעלתו האם הוא יכול להעביר דירה לקרוב משפחתו?
אם כן מה מה אפשר לעשות?

16/07/2017 10:18 עדי תיק סגור תיק סגור
שלום אודה לעזרה . יש לי תיק סגור בבית משפט לענייני משפחה. בפרוטוקול דיון שהיה לפני שנה התקבלה החלטה כי אם מי מהצדדים ירצה לצאת לחופשה בארץ או בחו"ל יתאפשר לו תוך מתן הודעה לצד השני כ 14 ימים לפני היציאה לחול עם כל הפרטים. החלטה של בית משפט לענייני משפחה.
ביקשתי מהגרוש שלי את הדרכונים כדי להזמין טיסה והוא לא נותן לי.
פניתי בבקשה דחופה לבית המשפט ונאמר לי שהתיק סגור וכדי לפתוח שוב זה בדרך פתיחת תיק.
יש לי החלטה ברורה ביד. מה עלי לעשות כדי לקבל את הדרכוניםץ


15/07/2017 11:36 הילי ע גירושין בינלאומיים וחזקת ילד גירושין בינלאומיים וחזקת ילד
שלום
אני מתגוררת בספרד עם בעלי וביתי בת השנתיים (אני מחזיקה בדרכון ישראלי בלבד, בעלי בדרכון ספרדי בלבד- הוא לא ישראלי וביצי נולדה פה ומחזיקה בדרכון ספרדי בלבד) .
עלה נושא הגירושין על הפרק ואני מנסה להבין איפה אני עומדת,
מותר לי לקחת את ביתי לארץ איתי?
חשוב לציין שאני מתגוררת בספרד עם תעודת תושב זמנית שניצנת מפאת נישואים, במידה והנישואים נגמרים התעודה נשללת ואין לי אישור שהייה,
מה גם שאין לי פה כל משפחה ולא עבודה
בתודה מראש

07/07/2017 22:57 ליאור חטיפת קטין תוך הפרת צו חטיפת קטין תוך הפרת צו
מה גזר הדין לעניין ההרשאה בתיק המתואר במאמר? האם ישנה איזושהי סטטיסטיקה של הרשעות כאלה ומה העונש בגינן?

07/07/2017 22:56 ליאור חטיפת קטין תוך הפרת צו חטיפת קטין תוך הפרת צו
מה גזר הדין לעניין ההרשאה בתיק המתואר במאמר? האם ישנה איזושהי סטטיסטיקה של הרשעות כאלה ומה העונש בגינן?

02/07/2017 07:11 יוסי כהן עיון במסמכים רפואיים בבית חולים עיון במסמכים רפואיים בבית חולים
האם אוכל לקבל מבית משפט צוו לעיון במסמכים רפואיים על מנת שאוכל לבדוק האים בזמן גירושיי נולדו לי ילדים מהליך טיפול פוריות בזמ נישואי

27/06/2017 17:41 תומר הסכם ממון הסכם ממון
לאחרונה התעניינתי אצל כמה עורכי דין לחתום על הסכם ממון. שמעתי מכולם תשובות מאוד סותרות ולכן הייתי רוצה כאן אולי כאן בפורום לדעת מה הגישה הרווחת לגבי הסכמם ממון בין בני זוג לפני נישואין ומפאת חוסר ההיכרות שלי עם הנושא מקרוב הייתי מאוד רוצה לדעת אם הסכם הממון שאני חפץ בו הוא מוזר או דווקא מקובל לעשות.

אני רוצה להתחתן עם חברתי. אקדים ואומר שאני לא מתחתן כדי להתגרש ! אני חפץ בחיי נישואין ומשפחה יציבים ותמידיים עד הסוף... עם זאת, איני יכול להתעלם מהסטטיסטיקות שמדברות היום על כל זוג שלישי שמתגרש ועל אנשים שמתהפכים בחיים וכו...
אני מצד אחד אוהב מאוד את חברה שלי, נמשך אליה ורוצה להתחתן איתה שתהיה האשה שלי לכל החיי ומצד שני אני מודה שאינני סומך עליה כל בענייני כספים וכלכלה.
מאחר שאני הצד כמו שאומרים "בעל הממון" יותר מבין שנינו : יש ברשותי דירת 4 חדרים שרכשתי עם משכנתא והון שחסכתי, אני מעוניין בהסכם ממון שבו :
1) לכל אחד תהיה הזכות הבלעדית על נכסים/כספים שצבר עד הנישואין.
2) לכל אחד תהיה הזכות הבלעדית על המשכורת שלו ותהיה קופה משותפת אליה יפקיד כל אחד חלק יחסי בהתאם למשכורתו (אני אפקיד יותר) לצורך מימון המחיה המשותפת ובעתיד ילדים בעה"ש... הקופה שייכת באופן שווה לשנינו.
3) לכל אחד תהיה הזכות הבלעדית על קרן השתלמות שלו וכל גלגול של הון שבידיו בין אם במכירת הנכס וקניית אחר במקומו, הקמת עסק מימונו והרווחים ממנו וכו...
4) אך ורק במקרה של פרידה, לכל אחד תהיה זכות בלעדית על הפנסיה שלו בלבד למעט אם היו המקרים החריגים שאזכיר בהמשך במהלך הנישואין.

למעשה ההסכם כאן מציע הפרדה בכל רכוש/נכס/הון שכל אחד צובר לו בניפרד למעט כספי המחיה המשותפת, כאשר אני רוצה גם להוסיף להסכם את המקרים החריגים הבאים :
א) חלילה וחס נולד ילד עם מגבלות או שהוא חולה או שמתגלית אצלו מחלה קשה או נפצע מתאונה ובעקבות כך האישה נשארת בבית לגדל אותו ולא עובדת עקב כך, אז הגבר יממן לבד את הקופה המשותפת וגם יפקיד לחשבונה סכום כספי לחיסכון כביכול במקום כסף שהייתה חוסכת ממשכורת אם הייתה עובדת.
ב) אם האישה או הגבר עצמם חלילה וחס חולים במחלה קשה/נפצעו בתאונה שבעטיה לא יכולים לעבוד אז אותו הדין כמו בסעיף הקודם מבחינת המשכורת.
- בכל אחד מהמקרים החריגים הנ"ל, בקרות פרידה חלילה וחס, אם הגבר היה היחיד שעבד כל אותה תקופה (או לחילופין האישה אם היא הייתה זו שעבדה), ידאג הגבר להפריש עבורה חלק יחסי מכספי הפנסיה שלו - אם חלילה נפרדו לאחר נישואין בהם נאלצה האישה לא לעבוד מהסיבות הנ"ל.

האם הסכם שיתבסס על האמור לעיל נשמע "פייר אינף" אפשרי ומקובל משפטית ובכלל ?

תודה מראש

תומר

24/06/2017 18:20 אפי הסדרי ראיה הסדרי ראיה
התרגשתי ב 2011
הסדרי הראייה בהסכם לא כוללים לינה באמצע שבוע.
לפני כ 4 שנים הגענו להסכם בינינו אני והגרוש שהילדים ילונו אצלו באמצע שבוע(שלא ניתן לגביו שום פסק דין וההסכם נעשה בע"פ)
כיום המצב הוא שבעקבות זוגיות שיש לאבא ומעבר לדירה משותפת (שעד עכשיו האבא היה גר אצל ההורים שלו) הילד הגדול (בן 11) החליט שלא טוב לו בבית החדש והוא רוצה לחזור לישון בבית.
הילד מתלונן על זה שבת הזוג של האבא צורחת כל היום גם עליהם והאבא עומד מהצד ולא עושה כלום וכתוצאה מכך הילד מרגיש מושפל על ידה.
האבא לא מוכן להחזיר את הילדים כפי שכתוב בהסכם
מה ניתן לעשות במצב כזה?
איך אוכל לדרוש שהילדים יחזרו לישון בבית לפי ההסכם המקורי?

23/06/2017 01:15 ישראלה ישראלית זכויות ידועה בציבור זכויות ידועה בציבור
אני בת 55 חיה עם בן זוג שש שנים בשלווה ובאושר (שנינו גרושים). בהתחלת הקשר עשינו הסכם ממון לפיו יהיה לנו חשבון משותף בו נפקיד סכום כסף חודשי לצריכה משותפת, אני אגור איתו בדירתו , כל אחד ישמור על נכסיו (דירה חסכונות וכו). בנוסף כתבנו כי אם אחד הצדדים רוצה לסיים הקשר צריך להודיע חודשיים מראש בכתב. שאלתי; האם יתכן מצב בו הסכם הממון יסתור זכויות אחרות כגון צוואה (לא הדדית) שכל אחד מאתנו עשה, או זכות שניתנת כ'מוטב' או זכויות פנסיה או כל זכות אחרת הניתנת לבת זוג. האם לצורך העניין אני בת זוג מדרגה פחותה? האם אני נחשבת ידועה בציבור? בנוסף מה יקרה לאור הסעיף בהסכם הממון לפיו צריך להודיע חודשיים מראש ובכתב על פירוד? - נניח עוד מאה שנה ניפרד -האם זה יבטל באופן גורף זכויותי אחרי שנים רבות של חיים ביחד?

20/06/2017 19:41 עדנה אישור פקידת סעד לנסיעה לחו אישור פקידת סעד לנסיעה לחו"ל
שלום,
אני רוצה לנסוע לחו"ל לחופשה עם בניי (בני 3 ו - 7) לשבוע. הגרוש שלי לא התנגד אבל גם לא נתן אישור ומבקש שנגיע להסכמה בענין זה (אין לנו שום הסכם בשום נושא). האם פקידת הסעד שמונתה על ידי בית משפט לקבוע הסדרי הראיה של הבנים עם הגרוש, יכולה לאשר לי לנסוע לחול, או שאני צריכה לפנות לבית משפט? האם אני חייבת לפתוח קודם בקשה ליישוב סכסוך או יכולה לבקש סעד זמני דחוף? הנסיעה עוד חודש וחצי.

עורכי דין מובילים בפורום דיני משפחה

עו"ד דניאל הומיונפר
עו"ד דניאל הומיונפר

"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."

עו"ד אריה לרנר
עו"ד אריה לרנר

"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

פסקי דין אחרונים בנושא פורום דיני משפחה

משמורת משותפת
משמורת משותפת בקונפליקט גבוה

עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.