שלום שירן, באופן תיאורטי ברור שניתן יהיה לעשות בו שימוש או לגנוב אותו (להבדיל מהשאלה אם מותר לעשות זאת). זה נכון לגבי כל דבר-הן חפצי והן רוחני. מומלץ כמובן לדאוג להגן על היצירה ולתעד אותה וכן להבהיר לנמען כי מדובר ביצירה שכל הזכויות שבה שמורות לך ואסור לו לעשות בה שימוש אלא למטרה שלשמה הוא נשלח.
בהצלחה,
עוז חיים, עו"ד
שלום עמית, ככלל, רעיונות אינם זוכים להגנה של זכויות יוצרים. הביטוי הוא זה שמקבל הגנה. כך שבמקרה שלך, ומבלי להכנס לעומק העניין, אני מניח שעל הפיתוח של הרעיון יהיה ניתן להגן, להבדיל מרעיון עצמו.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום אסף, אין גוף אחד שמחזיק את כל זכויות היוצרים בסרטים. "סרטים" היא מילה מאוד רחבה שכוללת קשת רחבה מאוד של יצירות. כל סרט יכול להמצא בבעלות חברה אחרת ולכן יש לברר באופן ספציפי.
בהצלחה,
עוז חיים, עו"ד
שלום ערן, לבעל זכויות יוצרים ביצירה יש מספר שימוש ששמורים רק לו. ביניהם ניתן למנות את הזכות להעתיק, לפרסם, לשדר ולבצע בפומבי. ככל ואתה מבצע את אחת מפעולות אלה, ללא תלות באמצעי, הרי שמדובר בהפרת זכויות יוצרים. כמובן שזה תלוי בנסיבות.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום אוסקר, רכישת זכויות שימוש בשירים נעשית בדר"כ באמצעות תאגידים לניהול משותף של זכויות יוצרים דוגמת אקו"ם, הפדרציה לתקליטים וקלטות והפי"ל.
בהצלחה,
עוז חיים, עו"ד
למיטב ידיעתי צורת האינסוף כשלעצמה היא צורה גנרית בה עושות שימוש חברות רבות. כל אחת מעניקה לו את העיצוב המיוחד שלה. יחד עם זאת, לצערי לא אוכל לספק לך "תעודת ביטוח" לעניין זה ועל מנת ליצור וודאו תאלצי לברר העניין באופן יסודי באמצעות מקורות שונים ברשת.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום דרורה, לצערי זו איננה תשובה אותה ניתן להעניק במסגרת הפורום. ככל ותרצי תוכלי לפנות אלי באופן אישי ואשמח לסייע.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום מיכל, ראשית יש לזכור כי הנחת המוצא היא כי אין זכויות יוצרים על רעיונות. הזכויות הן רק על הביטוי. יכולים להיות ביטויים רבים לאותו רעיון וכל אחד מהם יזכה להגנה בפני עצמו. כך שאתקשה לענות על שאלתך שכן אינני יודע עד כמה הרעיון שלך מפותח. כמו כן קשה לי לחשוב על מצב שבו מוסד אקדמי מסכים לעניק לך זכויות על יצירות עתידיות של הסטודנטים.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום אורן, ככל ומדובר בדמויות שחלות לגביהן זכויות יוצרים (כלומר לא עברו 70 שנים ממות היוצר שלהם) הרי שאסור לך לעשות לגביהם כל שימוש ללא אישור מפורש של בעל הזכויות.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום אור, החוק מתיק מספר שימושים שלגביהם אין צורך לבקש את רשות היוצר. הכוונה לשימוש ההוגן. החוק מונה מספר שימושים אותם הוא מגדיר כ"הוגנים". בין היתר הוא מחקר, סקירה עיתונאית, ביקורת, לימוד עצמי, הבאת מובאות וכן לצורך לימוד במוסד חינוך. אינני יודע את הנסיבות הספציפיות שלך ולאיזה צרכים ישמש הספר. יש שוני גדול בין שימוש בטקסט במסגרת מצגת בשיעור אזרחות, לבין שימוש בטקסט לצורך ספר לימוד באזרחות. לא מדובר בדין שווה. אני ממליץ לך לקבל ייעוץ ספציפי.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.