שלום שלומי, התשובה היא חד משמעית: לא. כל עוד אין לך אישור מפורש של בעל הזכויות לעשות שימוש ביצירות אלה, אסור לך להשתמש בהם. בטח ובטח למטרות מסחריות.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום רב, על מנת שאוכל להשיב, אצטרך לראות לאיזו חתימה אתה מתכוון, מיהו המשורר ומתי נפטר, כמו גם נסיבות אחרות שעלי לבחון.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
מדובר על הרמן שטרוק נפטר ב 1944
מרק אנטוקולסקי נפטר ב1843
צר לי אך לא אוכל להעניק לך ייעוץ משפטי קונקרטי על סמך נתונים אלה בלבד. ככל ותרצה, אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום נירה, הסדרת נושא זכויות היוצרים בהסכם ההתקשרות הוא בהחלט דבר חשוב. אמנם לוגו היא יצירה מוזמנת וככזו ברירת המחדל היא שהיא שייכת ליוצר (כלומר לך), יחד עם זאת, ככל והצדדים מסכימים אחרת במפורש או במשתמע ניתן לקבוע כי הזכויות שייכות למזמין. הסדרת עניין זה בהסכם יוצרת וודאות והיא בהחלט מומלצת.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום שרית, בכל מדינה יש חוקים נפרדים החלים על המדינה בלבד. יחד עם זאת, חוקי זכויות היוצרים דומים במרבית המדינות שכן רבות מהן (ובהן ישראל) אישרו מספר אמנות בינלאומיות המסדירות נושאים אלה. האמנות העיקריות לענין זה הן האמנה להגנת יצירות
ספרותיות ואמנותיות, שנחתמה בברן בשנת 1886, כפי שתוקנה בפריז בשנת 1971, הסכם
TRIPS המהווה נספח להסכם המקים את ארגון הסחר העולמי, שנחתם במרקש בשנת 1994 והאמנה להגנת מבצעים, מפיקי תקליטים וארגוני שידור, שנחתמה ברומא בשנת1961
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
תלחץ "קבל ייעוץ אישי".
שלום צבי,
בעקבות פנייתך גילינו שאכן ישנה טעות וכי שיחות הטלפון הופנו לאדם אחר בטעות, כך שאני מודה לך על שהערת את תשומת ליבי. ככל ואתה מעוניין לשוחח, בשמחה.
עוז
שלום יעל, כבעלי זכויות היוצרים נתונה לכם הזכות להחליט כיצד, היכן ומתי יעשה שימוש ביצירתכם. כך, שנתון לכם שיקול הדעת להחליט האם בתמורה לשימוש ביצירה ישולם לכם כסף ובאיזה שיעור. אין "כלל אצבע" או "מחירון" לדברים הללו.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום צבי,
אנא פנה אלי באופן אישי ואשמח לתת לך הצעת מחיר.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום ישראל, מדובר בשאלה מורכבת שמצריכה הבנה בנסיבות העובדתיות שהובילו את אותו מעצב לבקש ממך את הבקשה הזאת, את נהלי העבודה שלכם בחברה בה עבדתם יחד וכמובן את סוג חומר העיצוב. לכן לצערי לא אוכל להשיב לך במסגרת זו. ככל ותרצה תוכל לפנות אלי באופן ישיר.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום ריקי, אני בהחלט מבין ללבך. יחד עם זאת, אין לי מספיק פרטים על מנת שאוכל לסייע לך. אומר לך רק שהורדת סרטים פיראטיים היא תופעה נרחבת והמלחמה בה חוצה מדינות (ולצערם של יוצרים רבים איננה נוחלת הצלחה רבה).
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
שלום רב, ככלל, סימני מסחר ומוניטין, נבחנים בהתאם לשימוש המקומי. יחד עם זאת, נוכח העובדה שהאינטרנט, ובו אתרים מחו"ל נמצא בכל בית בישראל, ייתכנו מקרים מסויימים בהם יכירו במוניטין שנצבר בחו"ל כמוניטין שרלוונטי לישראל. לכן, יש לבחון כמובן כל מקרה לגופו ולבדוק את החדירה של הסימן המבוקש לישראל (האם מדובר במוצרים שמדברים גם לישראלים) מהם השימושים בשם (האם שימושים בקשר לאותם מוצרים/שירותים), ההבדלים בנראות של המותג ועוד. על כן, הייתי ממליץ לקיים פגישת ייעוץ לפני שמתחילים להוציא כסף על קניית דומיין ובניית המותג.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"