שלום מנחם, על מנת להשיב באופן מקיף אצטרך להבין בדיוק מהם השימושים וההיקף של השימושים אותם אתה מבקש לעשות. ברמת העיקרון מדובר ביצירות מוגנות. אני ממליץ לך לברר ישירות מולם מהי הפרוצדורה והאם הם מתירים סוג זה של שימוש.
ברכה,
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
שלום טל. כבעל זכויות היוצרים, רק לך יש את הזכות להחליט איפה, כיצד ומתי ייעשה שימוש ביצירתך. העמדת הסרט שלך לרשות הציבור באמצעות היוטויב מהווה לכאורה הפרה של זכויות היוצרים. במידה ואשה זו מתגוררת באוקראינה, אני מניח שתצטרך לתבוע שם (אלא אם היא מגיעה לארץ מדי פעם או יש לה נכסים פה). לצערי אין לי ידיעה לגבי שכר הטרחה שגובים עורכי דין באוקריאנה.
ברכה,
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
שלום דודו, לצערי לא אוכל לסייע לך מבלי לראות את פרטי ההזמנה ואת ההסכמות בין הצדדים.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
שלום ברכה. זכויות היוצרים ביצירה חלה במשך כל שנות חייו של היוצר ועוד 70 שנה אחרי מותו. כך שיש להניח שקיימות זכויות יוצרים בסרט. אני מציע לכם לברר מיהו בעל זכויות היוצרים של יומני כרמל ולבקש ממנו רישיון. בהצלחה בעריכת הסרט.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
ככלל, מילה או (או צמד מילים) איננה יכולה להנות מן ההגנה של זכויות יוצרים. דרך המלך היא באמצעות רישום סימן מסחר, ככל והמילה עומדת בדרישות החוק בקשר לסחורה לגביה רוצים לרשום סימן (למשל לא ניתן לרשום סימן מסחר על המילה "הכיסא" בקשר לייצור ומכירת כיסאות..).
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
שלום שוב סיגל. כפי שציינתי בתגובתי הקודמת, יש חשיבות רבה לאמור בהסכם בניכם. ככל ובחומרי הגלם מצולמים אנשים פרטיים ומצולם מקום העבודה, ייתכן ושימוש בחומרי הגלם על ידי הצלם לצורך עבודה אחרת תהיה אסורה בהתאם לחוקים אחרים, בין היתר חוק הגנת הפרטיות.
שלום מיכל. חוק זכות יוצרים מאפשר עשיית שימושים מסויימים הנחשבים כ"שימוש הוגן". בין יתר שימושים אלה ניתן למנות: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. כך שככל והפעולה שאתה עושה נמנית על אחד מהשימושים הנ"ל (למשל בחינה והוראה על ידי מוסד חינוך) הרי שמדובר בשימוש הוגן. יש לקחת בחשבון כי הכל נמדד גם לפי ההיקף של ההעתקה וכמובן הנסיבות, ונתונים אלה לא לפני כעת.
בהצלחה,
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
שלום סיגל. ברירת המחדל ביצירה מוזמנת היא שהיוצר (כלומר הצלם) הוא הבעלים הראשון של היצירה, אלא אם הוסכם אחרת- בין במפורש ובין במשתמע. כך, שאת עניין זכויות היוצרים בסרט ובחומרי הגלם יש להסדיר בהסכם ההתקשרות. ככל וההסכם שותק לגבי זה, ברירת המחדל תהיה, כאמור, כי זכויות היוצרים של הצלם.
מאחר וישנה אפשרות גם שהוסכם אחרת במשתמע, יש לבדוק באופן ספציפי את הנסיבות על מנת לקבוע באופן חד משמעי.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
שלום שלמה. בוודאי שניתן- ואף רצוי- לחלק את הידע הטכנולוגי והעסקי. זה נעשה באמצעות הסכם שעורכים הצדדים. ש מספר דרכים לעשות זאת, ויש להתאים את הדרך הנכונה בהתאם לאופי הידע והקניין הרוחני שנצבר וכמובן בהתאם לצדדים עצמם ולנסיבות פירוק השותפות. במידת הצורך, אשמח לסייע.
בהצלחה.
עוז חיים, עו"ד
זכויות יוצרים, קניין רוחני ואינטרנט
שלום דנה. לשם הנוחות אענה לך לפי סדר שאלותייך: 1. לכאורה אין מניעה לפרסם פרטי התקשרות של בתי עסק- ככל ואלו מפורסמים כבר ברשת באינדקסים שונים. יש כמובן לשים לב לנסיבות של הפרסום ולהקשר שלו. למשל, פרסום בית עסק או שיוכו לקבוצה של עסקים שאיננה מחמיאה או קולעת לעיסוקו של בית העסק יוכלו לפגוע בו, כנ"ל לגבי אופי האתר המפרסם ועוד ועוד. 2. באשר ללוגו, זאת שאלה מורכבת יותר אשר קשה לתת לה מענה חד משמעי, בוודאי לא בפורום. התשובה לשאלה זו תלויה במידת מה בתשובה שכתבתי לשאלתך הראשונה ובנסיבות שונות אחרות. יהיו נסיבות שניתן יהיה לפרסם את הלוגו, שכן מדובר ב"שימוש אמת" אך יהיו נסיבות שלא. צר לי על התשובה העמומה, יש יותר מדי נסיבות שיש לשקול במקרים כאלה ובסופו של דבר כל מקרה נבחן לגופו. בהצלחה.
בברכה,
עוז חיים, עו"ד
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"