שלום דניאל, שאלת שאלה רחבה מאוד. מאוד תלוי בנסיבות, בהיקף הפעילות, בחוזק המותג ובשאלה האם רשום סימן מסחר. תשובה חיובית לשאלות הללו, תהיה מבחינתך בעייתית שכן רכישת דומיין בנסיבות שתיארת מהוות עילה במקרים רבים לחיוב בהעברת הדומיין לבעל המותג. שוב, מדובר בנושא מאוד רחב ויש הרבה מאוד נסיבות שכרגע לא מולי.
שלום עדי, מאוד תלוי בהקשר של הדברים. לצערי זהו איננו המקום לתת ייעוץ משפטי קונרקרטי ולכן אכתוב שככלל, יש להקפיד כי השימוש יהיה תואם לאמת ולא ייעשה שימוש מטעה או לא נכון בשם של עסק או במותג שלו.
שלום גיא, במקרה שתיארת ייתכנו נסיבות לכאן או לכאן. חסרים לי עוד פרטים כגון האם הפיתוח נעשה בזמן העבודה, על בסיס כלים או נתונים ייחודיים מהעבודה ועוד. שאלות אלו ועוד יש לשאול על מנת לתת תשובה לשאלה שלך. בכל מקרה, אני ממליץ לך בחום להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד בטרם אתה מקבל החלטה.
שלום גבי, לצערי לא ניתן לתת "כלל אצבע" שיחול לגבי כל המשפטים. תה תלוי מאוד במידת הצירתיות של המשפט ובייחודיותו. ישנם משפטים שהם בנחלת הכלל וישנם כאלה שיש בהם זכויות יוצרים (למשל "אין סוסים שמדברים עברית"). כמו כן, לצד זכויות יוצרים, ישנם משפטים או מילים שייתכן שהשימוש בהם רכש מוניטין לגבי חברה או יצרן אחר. בהצלחה
שלום רפי, הסכם סודיות חשוב שייערך וייתפר בהתאם לצרכים של מפתח האפליקציה. זהו בהחלט מסוג השירותים שאנו עוסקים בהם.
שלום שלומי,
לא ניתן לתת כאן חוות דעת לגבי הרהיט הספציפי אליו אתה מכוון וגם לא ניתן לתת "כלל אצבע" לגבי כל הרהיטים. כל מקרה נבחן לגופו. יחד עם זאת אוסיף, כי ככלל, ניתן להגן על רהיטים באמצעות מדגם או עיצוב וככל ורשום עליהם מדגם או עיצוב, הרי שהעתקה שלהם עלולה לחשוף אותך לתביעה משפטית. במידה ולא רשום עליהם מדגם או עיצוב, החשיפה פוחתת, על אף שיש עוד היבטים שיש לבדוק.
שלום אלה, לצערי ללא עיון בהסכם, לא ניתן לתת ייעוץ משפטי ספציפי למקרה שלך. כלל הדברים אותם את מציינת אמורים להופיע בהסכם וככל שהם לא מופיעים, יש לקרוא את ההסכם כדי לפרשו באופן זה או אחר שיעניק מענה לשאלותייך.
הי דרור, על פניו גם כדי לעשות שימוש בדמותם של המרואיינים במסגרת האתר נדרש מהם אישור, כך שצריך להבין האם ניתן כזה ומה נכתב בו.
אם תרצה לעשות שימוש בשמם של מרואיינים במסגרת ספר, אני סבור שאתה בהחלט צריך אישור בכתב מהם. כמובן שעל מנת לתת ייעוץ ספציפי צריך להבין את המקרה לעומק.
בהצלחה
הי שוש, מאחר ואת כל הפעילות שפרטת את עושה במסגרת עבודתך במשרד החינוך, אני סבור שחשוב לקבל מהם קווים כלליים והנחיות ולמיטב ידיעתי אלו קיימים.
מפנה אותך למאמר שכתבתי בנושא באתר האינטרנט של משרדי (תחומי עיסוק זכויות יוצרים תנו לגננות להקריא סיפורים בזום)
שלום יגאל, על מנת לפעול בהתאם לקוד הפתוח ולהבין את כלל האפשרויות והמגבלות, יש לקרוא היטב את כל הרישיון ולא רק חלק ממנו. בכל מקרה, פורום זה נועד לתת מידע כללי והכוונה ולא ייעוץ משפטי קונקרטי. במידה ואתה מעוניין לעשות שימוש בקוד זה או אחר אני ממליץ לך לקרוא אותו בעיון ובמידה ויש לך התלבטות, לפנות לעורך דין הבקיא בתחום. בהצלחה.
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"