שלום, על פניו שימוש מסחרי ביצירות מוסיקליות, גם קצרות, בעייתיות ועלולות להפר זכויות יוצרים.
שלום ורד, פונט מקורי אכן זוכה להגנת זכויות יוצרים. כך שהעתקה שלו תקנה לך אפשרות לתבוע על הפרת זכויות יוצרים- אך ורק במידה וזכויות היוצרים הועברו אלייך מהגרפיקאי/ת.
באשר לתוכן המשפט עצמו, יש ספק רב ולא תמיד יהיה ניתן להגן.
הי דניאל,
אינני בקיא בפרטי המקרה, אך אוכל לומר לך שכלל, הפרת זכויות יוצרים איננה מצריכה כוונה. כלומר אתה לא צריך לרצות להפר כדי שייקבע שהפרת את הזכות. החוק מעניק לבעל זכות יוצרים שזכויותיו הופרו, פיצויים ללא הצורך להוכיח את הנזק שלו. כך שעל פניו, העתקת תמונות מגוגל, עשויה להעניק לבעל התמונות פיצוי. באשר לגובה הפיצוי, כאן מדובר בסוגייה שיש לבחון בהתאם לנסיבות. למשל, אם השימוש שעשית בתמונה אינו שימוש מסחרי או למטרה מסחרית, והסרת את התמונה מיידית לאחר שקיבלת התראה, יידרש בעל הזכות להוכיח בפועל את הנזק שלו ולא יהיה זכאי לפיצויים ללא הוכחה של נזק. יש עוד מספר נסיבות שיש לבחון. בכל מקרה, בטרם עריכת פעולה משפטית, מומלץ תמיד להתייעץ.
בהצלחה.
הי הדר, באשר לשאלתך הנוגעת למשרד החינוך- זהו עניין פנים ארגוני שאין לי יכולת לסייע לגביו. באשר לשאלתך השנייה, אני בהחלט ממליץ לך להבין לעומק מהן הזכויות שלך כיוצרת המשחקים ואיך את יכולה להגן על היצירות שלך, בטרם תחשפי אותם למשרד החינוך או תאפשרי שימוש בהם. ככל ובכל זאת תפני למשרד החינוך, או לכל גוף אחר, יש להקפיד כמובן שהדבר ייעשה בהסכם מסודר בו יוסדרו השימושים, התשלום, וכמובן היקף השימושים (זמן/ מקום) ועוד. בהצלחה! עוז
הי רוני, לצערי לא אוכל לתת לך ייעוץ משפטי קונקרטי למקרה שלך, אך כן אכתוב באופן כללי, כי האינטואיציה שלך נכונה וכלל הייתי ממליץ לך ולכל מי שעוסק/ת בתחום הציורים המוזמנים תמיד לקבל מהמזמין הצהרות כי כל השימושים הם על אחריותו בלבד. בהצלחה! עוז
שלום גילה, לפי מה שתיארת, על פניו בוצעה כאן הפרת זכות יוצרים והפרה של הזכות המוסרית שכן רק לבעל זכות היוצרים יש את היכולת להחליט איך יתבצע שימוש ביצירתו. ולכן בהחלט על פני יש כאן עילה לתביעה. אני מסייג כי אני לא מכיר את כל הפרטים. כמובן שתמיד מומלץ לקבל חוו"ד ספציפית.
הבעלות ביצירה חלה כל חיי היוצר ועוד 70 שנים. לאחר מכן היא נחלת הכלל וניתן לעשות שימוש. יחד עם זאת, עשויות להיות זכויות על ההקלטה או על הביצוע של היצירה ויש לברר זאת לפני השימוש.
שלום נתלי, בהתאם לסעיף 5 לחוק זכות יוצרים, לא חלות זכויות יוצרים על רעיון. אלא על הביטוי שלו. כלומר, השימוש בליבה של הרעיון הוא אפשרי. כמובן שעל מנת לדעת בוודאות האם זה כך במקרה שלך, רצוי להתייעץ באופן ספציפי עם עו"ד הבקיא בתחום. בהצלחה.
שלום משי, ככלל, על רעיונות, שיטות ותהליכים אין זכויות יוצרים. יחד עם זאת, על שלל הביטויים של הקורס כגון מצגות, הסברים, טקסטים, תרשימים, דוגמאות, תמונות ורכיבים גראפיים אחרים יש אכן זכויות יוצרים וכל שימוש בהם, לרבות שינוי שלהם, מצריך אישור בעלי זכויות היוצרים.
ממליץ בכל מקרה תמיד להתייעץ עם עו"ד לפני שעושים פעולה שכזאת. על פניו נשמע לי בעייתי.
עוז
שלום טל, יש כמובן לראות את ההסכם עם ההוצאה, ולהבין האם יש אפשרות יציאה מההסכם, למשל האם ההוצאה הפרה עימה את ההסכם. כמו כן יש להבין את היקף זכות הראשונים ואת תנאיה. ככלל, זאת הוראה חוזית שיש לקיים.
וודאי שיש לקיים. אך האם היא מחויבת לקבל כל הצעה שיציע המו״ל או שגם לה זכות סירוב להצעה מבזה מהמו״ל? והאם אלו נישואים קתולים לנצח? כי על פי ההסכם אין אפשרות יציאה.
שלום שוב טל, לצערי, כפי שכתבתי בתגובה הראשונה, לא אוכל לתת ייעוץ משפטי ספציפי מבלי לקרוא את ההסכם ולהבין את מכלול העובדות.
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.