אני מניח שלאחר ששילמת זנחו את עניין החקירה או התלונה. בד"כ, קוראים למשטרה באותו הרגע
בנסיבות שתיארת ועל פי דיני השותפות של חוק העונשין, קיים סיכוי שתמצא כמעורב בביצוע עבירה.
הדין הפלילי מכיל כללים ראייתיים שלכאורה נראים "מוזרים". במקרה הזה עלול לחול כלל לפיו אם השותפים ידעו והסכימו אז הם נחשבים למבצעי העבירה.
אין נוסחה מתמטית וברורה לעונש. העונש שמוטל תלוי בהרבה מאוד קריטריונים : עבר פלילי, נזסק שנגרם, נסיבות אישיות, נסיבות ביצוע העבירה, הליך טיפולי, וכיוצ"ב. היה ומדובר במקרה בודד והאישה ללא עבר פלילי העונש יכול לנוע בין אי הרשעה ושל"צ לבין מאסר על תנאי לבין עבודות שירות לתקופה קצרה
שלום יובל,
אכן קיימת אפשרות להגיש ערר על סגירת התיק. כחלק מהליך הגשת הערר, יש לך הזכות להעתיק את כל חומרי החקירה ולבסס עליהם את בקשת הערר. לגבי הסיכויים- קשה להעריך, כל תיק לגופו. ניתן לפנות גם להליכים אזרחיים.
אני בהחלט מבין את התחושות וחוסר האונים שלך אל מול המערכת הגדולה והאיש החזק. יחד עם זאת, אל תאמרי נואש. החוק העמיד לרשותך את הזכות להגיש ערר על עצם סגירת התיק. במסגרת הזכות את רשאית לצלם את חומר החקירה על מנת שתוכלי לטעון טענותייך בצורה טובה יסודית ובעיקר משפטית.
את מוזמנת ליצור עמי קשר להמשך ייעוץ
עו"ד ערן צלניקר
צריך להבין ממנה היכן עומד עניינה- האם הוגש כתב אישום? ואם כן- באילו עבירות? או שהתיק עדיין תחת חקירה- ואז צריך לפעול בדרך אחרת.
המקרה שאתה מתאר וודאי עולה לכדי עבירת משמעת במוסד בו אתה לומד, עבירה שיכול ותישא עמה הליך משמעתי עם סנקציות בצדו. ברמה הפלילית- על אף שמבחינה משפטית טהורה הדבר יכול להוות בסיס לעבירה של קבלה, או לכל הפחות ניסיון, של דבר במרמה, ספק רב אם המוסד יוציא זאת לטיפול משטרתי שכן על פניו, על סמך מה שתיארת כאן, זהו מקרה שיסווג ככזה שנסיבותיו אינן מצדיקות טיפול במישור הפלילי.
כאשר נודע למשטרה על ביצוע עבירה או במקרה שתיארת איום בהתאבדות, היא מחויבת בפתיחת הליך חקירה. בשלב החקירה למשטרה אין חובה למסור את המידע שיש בידה והביא לפתיחת הליך החקירה. מעבר לכך, באשר לבחינת התנהלות לא תקינה של המשטרה- יש להיוועץ בעו"ד שיבחן אם נפל פגם בהתנהלות המשטרה ולפעול בהתאם.
בהמשך לתגובתך במידה ולא לקחו אותי לתחנה והחזירו אותי הביתה מהבדיקת פסיכאטר במוסד הפסיכאטרי ,האם עדיין יכול. להיות שנפתח נגדי הליך כלשהו ?
במידה והדבר לא כלל הליך של חקירה באזהרה ונטילת טביעות אצבע- התשובה היא לא. לא נפתח נגדך תיק משטרה.
כפי שציינת בשאלתך, אכן על מנת לגבש את יסודות עבירת הסחיטה באיומים יש צורך בהוכחת איום שהופנה לאדם על מנת להניע אותו לעשות או להימנע מלעשות מעשה. לעומת זאת, בכתב הגנה המוגש במסגרת תביעה אזרחית, ניתן להשתמש בביטויים מסוימים אך לא במובן הפלילי של המילה. כך כאשר הנתבע כותב בכתב הגנתו כי נסחט, כמובן שאין חובה כי העבודות שתיאר יחפפו את העבודות היכולות להקים בהכרח את עבירת הסחיטה אלא הדבר נועד בדר"כ בכדי "לנפח" את כתב ההגנה.
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"ניסיון כביר בייצוג מול מוסדות רשת המיסים והחקירה, בכל הערכאות השיפוטיות, בין השאר בעבירות צווארון לבן, מס וכלכליות ..."
בחור צעיר הוחזק במעצר והואשם בייבוא סם מסוכן מהודו ובהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית. עיינו בתיק לדוגמה שנוהל עלי ידי עוה"ד, מנהל פורום משפט פלילי באתר.