בית המשפט יבטל עיקול של "מגדל" על דירה שנרכשה על ידי זוג
חברת הביטוח "מגדל" עיקלה דירה שרכש זוג בעקבות חובות של אחד המוכרים, בית המשפט הורה להסיר את העיקול לאחר שקבע שרכשו את הדירה בתום לב
לפעמים נדרשת התערבות של עורך דין דיני מקרקעין כדי לבטל החלטות תמוהות של חברות ביטוח בנוגע לנדל"ן. כך קרה במקרה של זוג אשר רכש דירה במבשרת ציון, אותה חברת הביטוח "מגדל" עיקלה טרם השלמת העברת הבעלות עקב חוב של אחד המוכרים. ynet מדווח כי בית המשפט המחוזי בירושלים נתן הוראה להסיר את העיקול לאחר שקבע כי הזוג רכש את הדירה בתום לב.
תחילת הפרשה ב-2011, אז נפטרה בעלת הדירה והורישה את הדירה לששת ילדיה. ב-2012 מכרו האחים את הדירה לזוג תמורת 1.3 מיליון ש"ח. למרות שהסכם המכר נחתם בדצמבר של אותה השנה, העברת הזכויות על שם הזוג התעכבה מסיבות שונות. כשנה לאחר המכירה, חברת הביטוח "מגדל" עיקלה את הדירה בגלל חוב של אחד האחים; כתוצאה מכך, לא התאפשר לצדדים להשלים את תהליך העברת הבעלות.
הזוג: זכותנו על הדירה עולה על זכותה של מגדל לעקלה
ב-2014 הזוג הגיש תביעה נגד "מגדל" ונגד האחים ודרש שבית המשפט יצהיר שלעיקול אין תוקף, ושהם בעלי הזכויות בנכס. זאת, מאחר שלטענתם הם חתמו על חוזה המכירה בתום לב ולא ידעו על החובות של אחד האחים; ולפיכך "הזכות שביושר" שלהם עולה על הזכות לעיקול של מגדל. מנגד, טענה מגדל שהזוג לא פעל בתום לב והצביעה על דברים בהתנהלות שני הצדדים שלטענתה מוכיחים שהזוג ידע על קשייו הכלכליים של האח; ושהעסקה היתה קנוניה שנועדה להסתיר את הנכס ממגדל.
השופט רם וינוגרד מבית המשפט המחוזי בירושלים קבע שמגדל מבססת את טענותיה על רסיסי ראיות וציין שזכות הרוכשים גוברת על פי רוב על זכות המעקלים לאחר מכירת הנכס, להוציא מקרים חריגים של הברחת הנכס מנושים. בנוסף ציין וינוגרד כי אין הגיון בטענתה של מגדל לקנוניה בין שני הצדדים שכן אם זה היה המצב, לא היו מתמהמהים בהעברת הבעלות על הנכס. לפיכך, קיבל השופט על את התביעה, קבע שהעיקול מבוטל ושהרוכשים הם בעלי הזכויות בנכס; וחייב את מגדל בשכר טרחה והוצאות עו"ד מוגדלים, בסך 70 אלף ש"ח, מאחר שהתעקשה לנהל את ההליך על אף שמצב המשפטי של הדירה היה ברור עוד מההתחלה.
נכתב על-ידי: מערכת האתר
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני מקרקעין