אני מבינה כי חווית תסכול מפעולותיה של המשטרה. הדבר הנכון ביותר יהיה עבורך להיעזר בשירותיו של עורך דין פלילי אשר ידאג למיצוי זכויותייך במשטרה לאחר שהגשת את חוות הדעת. בהצלחה!
שלום ניסים. מה שמבקשים ממך ברשם הירוות זה למעשה להגיע עם חוות דעת מומחה, כמוני למשל, אשר מאשרת כי כתב היד על הצוואה אכן נכתב על ידי המנוח, המצווה. יש להשוות את כתב ידו שעל הצוואה לכתבי יד אחרים אשר אינם שנויים במחלוקת. בהצלחה!
שלום חמוטל,
ענף הגרפולוגיה נחלק למספר תחומים. אחד מהם הוא תחום האבחון האישיותי, בו נותנים לסימני הכתב פרשנות פסיכולוגיות/אישיותיות. תחום נוסף הוא הגרפולוגיה המשפטית שמתמקד רק בבדיקה טכנית של מאפייני הכתב, לצורך השוואת כתב יד/חתימות, ובדיקת זיופים למיניהם. בית המשפט מתייחס לגרפולוגיה כאל מדע שימושי ונעזר בו כל אימת שעולה הצורך לבדוק טענת זיוף של אחד הצדדים. לצורך זה, ממנה בית המשפט לעיתים תכופות מומחה מטעמו, המקובל על בתי המשפט, כדי שיהיה לשופט כלי נוסף שיעזור לו לפסוק בדין (בדומה למומחים מתחום הרפואה, ההנדסה וכד' בתחומים בהם נדרש ידע מקצועי ספציפי). מידע נוסף בנושא, תוכלי למצוא במאמר שכתבתי ומפורסם באתר הפרטי שלי.
בברכה,
שלום רב, אליהו!
שאלתך נוגעת לאימות חתימה על ידי מומחה שאינו דובר השפה בה כתובה החתימה. המומחה אינו חייב לדעת את השפה בה כתובה החתימה, משום שהוא מתייחס לסימני הכתב כצורות. גם בית המשפט נתן דעתו בנושא וקבע שמומחה אינו חייב להיות דובר השפה בה כתובה החתימה שבמחלוקת, אך לעניות דעתי, על המומחה לדעת איך צריכים לכתוב את החתימה בצורה התקנית של אותה שפה, כדי שיוכל לבחון את תכונות הכתב הייחודיות לאותו נבדק. אני עצמי התבקשתי להשוות בין חתימות בשפה ההינדית. מכיוון שאינני מכירה שפה זו, התייעצתי עם אדם שמכיר את השפה על בורייה, רק כדי לקבל ממנו מידע איך יש לכתוב את השם בצורת הכתיבה התקנית של השפה ההינדית. בהקשר זה, מן הראוי להכיר הן את האותיות והן את צורות הניקוד .
בברכה ובהצלחה,
שלום רב נועה, יש לבדוק כל מקרה לגופו וזה תלוי באיזה שלב של המחלה נכתבו. בשלב המתקדם של פרקינסון, הכתב נעשה בלתי קריא לחלוטין, עקב אובדן יכולת השליטה בכלי הכתיבה, אך בשלב שלפני כן, ניתן לראות צורות של אותיות. לכן, אוכל לתת תשובה יותר מדויקת רק לאחר שאראה את החתימות.
בברכה,
שלום אורן, יש לבדוק מהי הטענה המדויקת של בעל החתימה: האם הוא טוען "זו איננה חתימה שלי", או "זו חתימה שלי אך מעולם לא חתמתי על מסמך זה". אם הוא טוען שזו אינה חתימתו, יש לעשות חוות דעת שמשווה בין חתימותיו הבלתי מוכחשות ובין החתימה על המסמך שבטיעון. אם הטענה שהוא מזהה את חתימתו, אך לא חתם על המסמך שבמחלוקת, אני יכולה לבדוק זאת, במידה והמסמך מודפס ולא בכתב יד.
תהיה אתי בקשר ואסביר לך אישית בפירוט את מהות הבדיקה.
בברכה,
לאריה, שלום רב!
לצורך אימות החתימה הישנה על המשכנתא, יש צורך להשוות לדוגמאות חתימה מאותה תקופה, במיוחד אם רואים שחתימתך כיום שונה. נוכח פער שנים בין החתימה שבמחלוקת לבין היום, תמיד קיימת האפשרות של שינוי החתימה.
בברכה,
ליוסי שלום רב,
כאשר מגישים חוות דעת גרפולוגית בנוגע לאבחון תעסוקתי, נהוג להתייחס גם להיבט של אמינות, אם מבחינה אישיותית ובין אישית (כמו שקר, למשל) ואם מבחינה חומרית.
מאידך, בית המשפט איננו מקבל חוות דעת גרפולוגיות בהיבט האישיותי, אלא רק בהיבט הטכני של בדיקת זיופים למיניהם. במקרים מסוג זה, נהוג לבקש בדיקת פוליגרף, אך זו נתונה לשיקול דעתו של הנבדק וזכותו לסרב להיבדק.
בברכה,
שלום רב גילי,
בדיקה גרפולוגית לצרכים משפטיים אינה עוסקת באלמנטים אישיותיים, אלא בסימני זיוף למיניהם. לכן, אל לך לחשוש שהגרפולוג יתייחס לקווי אישיות.
בברכה,
שלום עידית, מה גורם לך לחשוד שהתמונה מזויפת?גרפולוג משפטי יכול בהחלט להשוות את החתימה על התמונה לחתימות אותו צייר על תמונות אחרות שלו. בדיקת החתימה יכולה להוכיח אם התמונה אותנטית או מזויפת.
בברכה,