שלום איריס,
1. לא, צריך להגיש בקשת פטנט בכל מדינה בה רוצים הגנה.
2. פטנט תקף ל-20 שנה מיום הגשת הבקשה, בתנאי שאגרות החידוש משולמות בזמן. כמה זמן לוקח עד שמאשרים בקשת פטנט בארך תלוי אם הוגשה בקשתת זירוז וכמה השגות היו לבוחן וכמה זמן לקח להתגבר עליהן. ישנם תחומים יותר עמוסים שלוקח יותר זמן לבדוק את הבקשות בהן. ללא זירוז יכול לקחת בין 2-4 שנים. העלויות לעולם אינן קבועות כי אי אפשר לדעת מראש כמה השגות יהיו לבוחן (כמעט תמיד יש השגות) וכמה זמן יקח להתגבר עליהן.לצורך הגשת בקשת פטנט בארץ (ערוכה ע"י איש מקצוע) וכל התהליך מול הבוחן עד לקבלת הפטנט, צריך לתקצב כמה עשרות אלפי שקלים בודדות בממצוע.
בברכה,
גדי
שלום אורטל,
ניתן לערוך חיפוש מוקדם על הרעיון שלך כדי לנסות ולמצוא פרסומים קודמים. החיפוש יכול להעשות או ע"י מדיען (חיפוש בלבד, תפרשי את התוצאות איך שאת רוצה) או ע"י משרד עורכי פטנטים (חיפוש + חוות דעת משפטית).
עלויות רישום פטנט תלויות בהרבה גורמים בהן בכמה מדינות תרצי לרשום את הפטנט. מה שחשוב לדעת הוא שכדי להתחיל את הליך הפטנטים מספקי להגיש בקשה אחת, והיא תשמור לך על זכויות הרישום בעולם למשך שנה, שנה בא יהיה לך זמן לפתח את הרעיון ולמצוא משקיעים / שותפים / קונים וכדומה.
בברכה,
גדי
שלום איילת,
ככלל משרדי עורכי הפטנטים עובדים עבור תשלום מזומן. אם מישהו מסכים לעבוד רק תמורת אחוזים, זה מקרי מאד פרטי, ועניין האחוזים הוא לא סטנדרטי וכפוף למשא ומתן בינכם.
תחפשי בגוגל את קרן תנופה של המדען הראשי. הם מעניקים מימון ראשוני ליזמים, מה שיאפשר לך לרשום את בקשת הפטנט ואח"כ לחפש משקיעים לתהליך הפיתוח.
בברכה,
גדי
שלום זקן,
ניתן למכור רעיון בכל שלב עם או בלי בקשת פטנט / אב טיפוס, הכל בתנאי שהקונה מעוניין במה שיש לך להציע. צריך לנסח חוזה מסחרי המתאר מה יש לך לתת ומה אתה מקבל בתמורה.
בד"כ ככל שאתה יותר מתקדם בפיתוח (אב טיפוס, מוצר, מכירות, פטנט וכו') הרעיון שווה יותר, אבל אין כל מניעה למכור את הרעין בכל שלב אם אתה מוצא קונה מעוניין.
בברכה,
גדי
שלום אחינועם,
אם אתה מעונין לקבל הגנה בשוק האמריקאי, אתה צריך להגיש בקשת פטנט בארה"ב. הכי פשוט עבורך הוא לעבוד עם עורך פטנטים ישראלי שיכתוב את בקשת הפטנט עבורך, ויגיש אותה בארה"ב (דרך עורך פטנטים מקומי).
אין באמת גוף בלתי תלוי שמלווה יזמים, ישנם מני יועצים בתשלום.
העלות של הגשת בקשת פטנט תלויה בזמן שיקח לכתוב את בקשת הפטנט וכן בשכר הטרחה שיגבה. המחירים דרך משרד רציני יהיו לא פחות מ 20,000 ש"ח עבור הכתיבה וההגשה. אח"כ צפויות הוצאות נוספות בעבודה מול משרד הפטנטים האמריקאי, כי כמעט תמיד יהיו למשרד השגרות שעורך הפטנטים יצטרך לענות עליהן.
בברכה,
גדי
שלום שחר,
התשובה היא לא. כדי לקבל פטנט, האמצאה צריכה להיות חדשה בכל מקום בעולם.
בברכה,
גדי
שלום שחר,
מבחינת חוקי הפטנטים אתה צודק, אין פטנט רשום ובתוקף, אין הפרה!
מומלץ בכל זאת לבדוק עם עו״ד מסחרי לראות שאתה לא מפר חוקים אחרים, לדוגמא סימן מסחר, מדגם, זכויות יוצרים וכו,
בברכה,
גדי
שלום נורית,
משאלתך משתמע שיש לך רעיון / אמצאה למכירה, ולא פטנט. באופן מקצועי, פטנט מתייחס לפטנט רשום, דהיינו, בקשת פטנט שעברה את כל התהליכים ואושרה לפטנט.
יש שוק כלשהו למכירת פטנטים, בעיקר פטנטים אמריקאים רשומים. אם יש לך סדרה של פטנטים באותו תחום הדבר שווה יותר.
הרבה, הרבה יותר קשה למכור בקשת פטנט מכיוון שאי אפשר לתבוע צד ג' עד שאין פטנט רשום, ותמיד יש אי וודאות אם הפטנט יתקבל או לא, ואם הוא יספק הגנה רחבה או צרה יותר.
מי שכן מעוניין יותר בבקשת פטנט הוא יצרן שמתכוון לייצר את הטכנולוגיה ולמכור אותה (בניגוד להרבה רוכשי פטנטים שהולכים לתבוע ייצרנים), כך שהייתי מנסה איתם קודם.
בברכה,
גדי
שלום מירי,
בקשת פטנט היא מסמך כתוב בלבד. אין צורך (וגם אין כל אפשרות) להציג דוגמא או אב טיפוס של האמצאה. לא מכיר אישית חברה שמכינה אב טיפוס לתכשיר רפואי.
כאשר בקשת הפטנט תתקבל לפטנט, הפטנט יקנה לך, במדינה בה הוא ניתן, זכות למנוע כל שימוש מסחרי באמצאה כולל מכירה, ייצור, הצעה למכירה וכו'.
בברכה,
גדי
צהרים טובים, איך אני יכולה להבטיח עצמי (מלבד החתמת חברה/משקיע/שותף) שלא לעשות שימוש במידע מחוץ לגבולות ישראל וכך בעצם לייצור התכשיר בחו"ל וליבאו לארץ ולשווקו כייבואן בלעדי? מירי
שלום מירי,
יש לך זכויות פטנט רק במדינה בה קבלת פטנט. אם את מתקשרת עם שותפים, אז כפי שציינת הדרך היחידה שלך היא להחתים אותם על הסכם מסחרי, בהנחה שהם יהיו מוכנים לחתום.
אין לך כל אפשרות למנוע מצד ג' שימוש באמצאה שלך במדינות בהן לא קבלת פטנט.
בברכה,
גדי
שלום משה,
לכל עורך פטנטים יש את תחום המומחיות ע"פ השכלתו ונסיונו. במשרדנו יש 8 עורכי פטנטים עם נסיון בתחומים רבים כגון: מחשוב, ציוד רפואי, ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, מכאניקה, אנרגיה ירוקה ועוד.
הזמן הנדרש לקבלת פטנט בישראל יכול לנוע בין שנה ל 3-4 שנים. הפער נובע מבקשות שוהגשו עם זירוז מול בקשות "רגילות", וכן מדו"ח הבחינה והתגברות על השגות הבוחן. לפעמים לבוחן אין הסתייגויות משמעותיות וקל להתגבר עליהן, ולפעמים לבוחן יש השגות רבות וההליך מולו יכוול לקבחת זמן רב יותר.
כדי להגיש בקשת פטנט אתה צרך לספק לעורך הפטנטים תיאור של האמצאה + שירטוטים. אין חובה לבנות אב-טיפוס אבל מנסיון ככל שהפיתוח שלך מתקדם יותר, ככה יש לך יותר חומר לספק לעורך הפטנטים והבקשה תהיה באיכות גבוהה יותר.
עורכי פטנטים מחוייבים ע"פ חוק לשמור על סודיות הלקוח. לא שמעתי על אף עורך פטנטים בארץ שמעל באימון הלקוח והפיץ את סודותיו לאנשים אחרים.
בברכה,
גדי
שלום יהודה,
אם אתה חושב שיש חידוש טכנולוגי בהמצאה שלך (בניגוד לחידוש שיווקי, נגדי בתמחור) אתה יכול להגיש בקשת פטנט מה שיכול לחזק את האמצאה בפני משקיעים, שותפים ולקוחות.
אם החידוש אינו טכנולוגי, הדרך היחידה להגן על הרעיון הוא לנסות ולהחתים בהסכם סודיות את מיש שאתה בא בקשר איתו. הסכם זה יחייב רק את החותם (בניגוד לפטנט שמחייב כל אחד).
בהצלחה,
גדי
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"