שלום אלי,
באתר משרד הפטנטים הישראלי אפשר לחפש במאגר הפטנטים הישראלי. ישנם עוד מאגרי פטננטים שניתן לחפש בהם. קח בחשבון שהמאגרים לעולם אינם 100% מושלמים ומעודכנים.
בברכה,
גדי
שלום סבי,
הדבר אפשרי (חברות רוכשות זכיון לטכנולוגיה גם אם בקשת הפטנט עדיין אושרה), אבל ישנם שלבים רבים לעבור.
קודם כל אתה צריך ליצור קשר עם גורם מתאים בחברה (בין אם בארץ או בחו"ל). אתה יכול לנסות דרך LinkedIn, אתר החברה, לבקר בתערוכה שהם מציגים, להתקשר אליהם, לפעמים צריך להיות יצירתי.
בד"כ כלל יבקשו שתשלח להם בכתב תיאור של המוצר. אתה צריך שיהיה לך (באנגלית) עמוד עד שלושה עם תיאור של המוצר ויתרונותיו. משהו שאתה יכול לשלוח ללא הסכם סודיות, ושיסקרן אותם. אל תגלה את הטכנולוגיה יותר מדי ותדגיש את היתרונות עבורם.
בהנחה שהצלחת לאתר את הגורם המתאים בחברה, שלחת לו חומר וענית על שאלותיו בצורה מספקת, השלב הבא צריך להיות פגישה פנים אל פנים. כמעט שום דבר לא קורב באמת עד שלא נפגשים. אם צריך, החתם אותם על הסכם סודיות לפני הפגישה או לפני שאתה צריך לחשוף חומר סודי. אתה צריך עו"ד מסחרי כדי שיעזור לך עם הסכם הסודיות מולם. אל תחתום על שלהם ללא התייעצות! (נקודת מחלוקת טיפוסית היא איפה סמכות השיפוט במקרה של מחלוקת, ישראל, אצלם או אולי מקום יותר נייטרלי לדוגמא אנגליה).
בפגישה בהנחה שהם מעוניינים, יתחיל משא ומתן מסחרי. ישנם המון אופציות: אחוזים ממכירות, מענק חתימה, התחייבות מינימלית שנתית, אקסלוסיביות וכו'. גם כאן אפשר ורצוי להתייעץ עם מומחה למו"מ. אם הגעתם לעמק השווה העו"ד המסחרי שוב ילווה אותך בניסוח ההסכם.
אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי אם תרצה המלצות על עורכי דין מסחריים ומלווים למו"מ.
בהצלחה!
גדי
שלום איל,
לא מתפרסמים נתונים רשמיים על ביקוש והיצע של עורכי פטנטים. מעיון בפנקס עורכי הפטנטים (זמין באתר משרד הפטנטים), מספר עורכי הפטנטים במוסמכים והפעילים בישראל הוא 303. מספר זעום יחסית לעורכי דין למשל ;) לא ראיתי שום נתונים אחרים.
הקושי המרכזי הוא למצוא התמחות, שאורכת שנתיים (לפחות). אחרי שאתה עורך פטנטים מוסמך, לדעתי שוק העבודה הינו טוב עבור בן אדם איכותי.
בברכה,
גדי
שלום מנחם,
ישנם שני סוגים של "מחפשי פטנטים"
1. מידענים - אתה מתאר להם את הרעיון, הם עושים חיפוש ומביאים לך רשימה של תוצאות שאתה עובר עליהן.
2. עורכי פטנטים - הם עובדים איתך על הגדרה מדויקת של חדשנות המוצר עליה יתבסס החיפוש, הם עורכים את החיפוש (בעצמם ו/או בשיתוף עם מידענים), הם עוברים עת התוצאות ומסספקים לך דו"ח עם ניתוח התוצאות + חוות דעת.
ברור שיש הבדלי מחיר בין שתי האופציות.
עורכי פטנטים בד"כ בנויים לחפש בכל התחומים, מידענים לא תמיד מתמחים בכל התחומים. חיפוש בביולוגיה דורש ממומחיות שונה למשל מחיפוש במכניקה.
אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי, ואשמח להפנותך אחרי שאדע קצת יותר מה אתה מחפש בדיוק.
בברכה,
גדי
ממליץ בחום !
שירות מקצועי מאוד, תמחור הוגן ועם אפשרות למסלול שבוא לא משלמים עם הם לא מוצאים. עשיתי שם כבר שני חיפושים (שלצערי נמצאו בחיפוש) והשלישי בדרך.
שלום תומר,
הגנה על עיצוב היא על ידי מדגם ולא על ידי פטנט.
ביכולתך להגיש בקשת מדגם על עיצוב חדש למוצר קיים, אתה לא צריך להיות בעל המוצר. אם תקבל את המדגם, גם בעל המוצר לא יוכל להשתמש בעיצוב זה.
לידיעתך, המדגם לא מאשר לך למכור את המוצר בעיצוב של המדגם, אלא רק למנוע שימוש בעיצוב ע"י אחרים.
בברכה,
גדי
שלום יגאל,
מבחינת הפטנט:
1. מומלץ לחפש לראות אם הרעיון קיים כבר בעולם. תתחיל לחפש לבד, ואם לא תמצא עשה חיפוש מקצועי.
2. הגש בקשת פטנט ראשונה (לא משנה איפה), מה ששומר לך על זכויות הרישום בכל העולם למשך שנה.
במשך שנה זו, יש לך זמן לגייס משקיעים, שותפים, למכור את הזכויות וכו'.
בברכה,
גדי
שלום נטע,
תלוי במדינה ובתחום הטכני של הבקשה, בקשת פטנט יכולה להיגע לבחינה אחרי שנתיים ולפעמים אפילו יותר. זירוז הרישום אומר שהבקשה תגיע לבחינה מהר יותר, וכאשר המבקש ישלח תשובות להשגות הבוחן, הבוחן ישיב מהר יותר.
בישראל, בקשה עם זירוז תבחן תוך מספר חודשים, כבר קבלתי תשובה פעם אחרי שבועיים! בארץ אפשר לבקש זירוז (בתוספת אגרה של 1,000 ש"ח) במספר מקרים: בקשה ירוקה, בקשה שהוגשה לראשונה בארץ ובהמבקש מצהיר שתשמש דין קדימה לבקשה בינלאומית, או ע"פ תצהיר המבקש, לדוגמא המבקש יודע על מוצרים מתחריים שהולכים להכנס לשוק ויכולים להפר את הפטנט (לכשיתקבל), המבקש מבוגר מאד וכו'.
בברכה,
גדי
שלום יוסי,
התשובה היא חד משמעית כן!
כל שיפור של מוצר יכול להיות פטנט (אם הוא עומד בקריטריונים של חדשנות והתקדמות אמצאתית). שיפור בטיחותי הוא שיפור לכל דבר.
בברכה,
גדי
שלום יואב,
אם הגשת בקשת פטנט זמנית, ואחרי כן מישהו הגיש בקשה מלאה במדינה מסוימת, הזכויות יהיו שלך, בתנאי שתמשיך אחרי בקשת הפטנט הזמנית לבקשה מלאה באותה מדינה.
אם לא המשכת אחרי הבקשה הזמנית, לא יהיו לך זכויות, אבל יכול להיות שאם פרסמת את האמצאה לפני תאריך הגשת הבקשה המלאה ע"י צד ג', הפרסום על ידך ימנע ממנו לקבל פטנט.
ממליך לך להתייעץ עם עורך פטנטים שיבדוק את התאריכים השונים ואז יוכל לתת לך תמונה יותר מדויקת על מצבך.
בברכה,
גדי
שלום אופיר,
ניתן לחפש במאגר הפטנטים בישראל ע"פ שם בעל הפטנט, כך שאם אתה יודע את שם החברה ניתן לחפש מה רשום על שמה בארץ. אם הפטנט רשום על שם מישהו אחר (לדוגמא על שם הממציא ולא על שם החברה) אתה לוקח סיכון שלא תגלה אותו.
אם אין פטנט רשום בארץ, הרי מסחור המוצר על ידך בארץ לא יפר את חוק הפטנטים.
כך בחשבון שאם לא תייצר את המוצר בארץ, אתה צריך לוודא שבארץ הייצור אין פטנט על המוצר, כי פטנט רשום מגן על כל שימוש מסחרי כולל ייצור.
מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום (עורך פטנטים או עו"ד) ולקבל חוות דעת בכתב על אי המצאות פטנט בארץ. במקרה שמאוחר יותר יתגלה פטנט, תוכל להוכיח תום לב, מה שיהיה לזכותך.
בברכה,
גדי
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."