שלום יעלון,
ברמה העקרונית, אם הפטנט נרשם רק בארה"ב, אין מניעה ע"פ חוק הפטנטים לייצר ולמכור אותו במדינות אחרות. שימוש של שם של חברה אחרת הוא מאד בעייתי, ועדיף להמנע ממנו. ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד לקניין רוחני, שיבחן את כל האספקטים וילווה אותך בבטחה.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום אורי,
באתר של רשות הפטנטים יש מאגר הכולל את כל הפטנטים המאושרים, וכן את כל בקשות הפטנט בישראל (18 חודש אחרי ההגשה הראשונית). אתה יכול לחפש שם לפי שם של בן אדם או חברה ולראות מה אותה מוצא. לחלופין אתה יכול לפנות אליה ולבקש את מספר הפטנט שלה.
אם תמצא מספר פטנט, ממליץ לך לפנות לעורך פטנטים שיבדוק האם הפטנט עדיין בתוקף, וכן את היקף ההגנה שהוא מספק. יכול להיות למשל שיש פטנט רשום, אבל הוא אינו מכסה את המוצר שלך.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום רפאל,
ניתן למכור בקשת פטנט או פטנט רשום. אם יש לך רק פטנט בארץ, תצטרך אתה לפנות לגופים שזה יכול לעניין אותם ולהציע להם את הפטנט. אין נוסחה מדויקת למחיר, אתה יכול לנסות להעריך כמה ערך הם יקבלו / מכירות יותר טובות ועל פי זה לבקש מחיר. אחר כך זה משא ומתן פרופר.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום יסמין,
רשות החדשנות (של המדען הראשי) מממנת פיתוחים ראשונים של מיזמים שנמצאים ראויים (עד 200,000 ש"ח), ממליץ לך לפנות לסניף מעו"ף הקרוב למקום מגורייך לקבל מידע על מאיצים, חממות, ושאר אמצעי מימון ממשלתיים.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום אילון,
לא, בקשת פטנט זמנית, או באנגלית provisional patent application, לא קיים בארץ. מגישים אותו בארה"ב. אין מניעה לישראלי להגיש בקשה זמנית בארה"ב, הליך מאד נפוץ.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום נדב,
פטנט מקבלים על פיתוח טכנולוגי. ע"פ התיאור שלך נשמע כמו מקרה של זכויות יוצרים על עיצוב. עורך הדין שלו רוצה כמובן להפחיד אותך. פנה לייעוץ לעו"ד לקניין רוחני שיבדוק את העיצוב שלך למול המקורי, ויענה בהתאם לצד השני.
אם תרצה המלצה לעו"ד מוזמן לפנות אלי ואקשר אותך (אני עורך פטנטים, מתעסק בטכנולוגיה. עורכי דין מתעסקים בזכויות יוצרים ותביעות).
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום שוקי,
בעקרון, בסופו של דבר, תצטרכי לרשום פטנט בכל מדינה בה תרצי הגנה. בשנה הראשונה מספיק להגיש במדינה אחת והזכויות נשמרות בשאר העולם לשנה (זכויות הרישום עם התאריך המקורי).
היכן להתחיל תלוי בהרבה פרמטרים, כמה מתקדם הפיתוח, תקציב, אסטרטגית שיווק ועוד.
את צריכה להתייעץ עם עורך פטנטים, שיבחן את המצב שלך ויתאר לך את האופציות המתאימות. התמחור כמו כל דבר, משתנה בין המשרדים השונים.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום קרן,
1. משקיעים מקצועיים (קרנות וכד') לעולם לא חותמים על הסכמי סודיות, כי הם רואים כל כך הרבה הצעות כל הזמן.
2. שימי לב שאם זאת המצאה בתחום של החברה שלך, אז לא חתמת על הסכם עבודה שאומר שכל הפיתוחים שלך הם שלך בלבד, את נופלת על התחום שנקרא "אמצאת שירות" וע"פ החוק הישראלי הפיתוח שייך לחברה (גם עם עבדת על זה בזמנך החופשי בערבים וסופי שבוע)!
3. אין אחוזים מקובלים כמשהו גורף. תלוי בהמון גורמים, כגון: ההשקעה הנדרשת, הרווחים הצפויים, הערך לחברה (מוצר פורץ דרך או "עוד מוצר"), החלק שלך בפיתוח ועוד.
4. ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד מסחרי שמבין באמצאות שירות לפני שאת ניגשת לדבר איתם וחושפת את הרעיון.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום אולג,
אתה יכול לפנות לעורך פטנטים בארץ שיכתוב לך את בקשת הפטנט, ואח"כ יגיש אותה דרך עורך פטנטים אמריקאי שהוא עובד איתו.
לחלופין, אתה יכול לפנות ישירות לעורך פטנטים אמריקאי, אבל רוב הסיכויים שהעלות בסוף תהיה הרבה יותר נמוכה דרך עורך פטנטים ישראלי.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום שוקי,
רצוי להגיש את בקשת הפטנט כמה שיותר מוקדם, כי מי שמגיש ראשון הזכויות הם שלו. בנוסף, אם הרעיון מתפרסם (ללא הגשת בקשת פטנט), גם לא תוכל לרשום אותו יותר כפטנט כי הוא כבר ידוע.
ממליץ לפנות לעורך פטנטים (עורך פטנטים לא עורך דין), מהרגע שאתה כבר יודע לתאר את דרך הביצוע של ההמצאה.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"