שלום רונן,
האתגר המרכזי (בהנחה שיש לך פיתוח טכנולוגי שהוא בר פטנט, ולא רעיון חדש שהוא חידוש עסקי למשל ללא שום פן טכנולוגי חדש), הוא שהרעיון (כפי שהוא מנוסח בתביעות של בקשת הפטנט, ניסוח התביעות הן המומחיות של עורך הפטנטים) יהיה חדש ולא ברור מאליו לעומת כל הפרסומים הקודמים בתחום (בעולם, בכל שפה) שהבוחן העלה בחיפוש שלו. בד"כ יהיו לבוחן השגות עליהן יענה עורך הפטנטים. יתכנו כמה "סבבים" של השגות ומענה.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום יזהר,
אם הפטנט שלך כבר בן 18, אזי נשארו לך עוד שנתיים בלבד, ואחר הפטנט יפוג ולא יהיה לו יותר תוקף. אי תשלום האגרה יגרום לזניחת הפטנט. אם קמו לך חיקויים ויש לך פטנט, מן הסתם אתה צריך לנסות לפעול מול החקיינים, לשם כך יש פטנט.
אם אין כדאיות כלכלית יותר בפטנט, אז לשיקולך האם להשקיע באגרה לשנתיים נוספות או לא.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום אורן,
קודם כל שמח לשמוע שהסרטונים שלנו עזרו לך! לצורך רישום פטנט, אין לך שום צורך לבקש אישור מאף אחד, גם אם אתה עושה שדרוג / שיפור של פטנט של מישהו אחר.
אבל, כאשר תרצה למסחר את המוצר שלך, תהיה חייב לבדוק האם הפטנט המקורי מגביל אותו (ואז תצטרך את אישור בעל הפטנט) או שמא השיפור שלך הופך את המוצר שלך לכזה שכבר לא תלוי בפטנט המקורי.
פנה לעורך פטנטים שיבחן את היקף ההגנה של הפטנט המקורי למול השינויים שאתה חושב עליהם, כדי לייעץ לך לגבי השפעת הפטנט המקורי על השידרוג שלך.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום דולב,
אם הטיפול כולל שימוש במכשיר חדש או בתרופות חדשות ניתן לרשום פטנט על שיטת טיפול. אם זה ללא אביזרים חדש, אז לא ניתן לרשום פטנט.
ניתן לרשום פטנט על מוצר כגון משחה, אבל צריך לדעת את כל המרכיבים של המשחה.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום מיכאל,
זירוז הבחינה של בקשת פטנט (בקשה לבחינה על אתר, בלשון המקצועית) נעשה בארץ ע"י תשלום האגרה המתאימה.
אתה יכול לשלם את האגרה לבד, אבל מאד, מאד, מאד רצוי לקחת איש מקצוע לכתיבת בקשת הפטנט.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום הרוש,
בד"כ מבקשים חוות דעת על פטנט לפני השקעה במיזם או רכישת החברה. לחלופין, ניתן לבקש חוות דעת האם פטנט מסויים מונע מצד ג' להתשמש במוצר מסוים.
העלויות משתנות ע"פ סוג חוות הדעת, היקף העבודה ותעריפי המשרד המבצע.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום מעיין,
פטנט נרשם לתקופה של 20 שנה מיום ההגשה, וצריך לחדש אותו אחרי 6,10,14,18 שנים.
הפטנט רשום על שם מבקש הבקשה שלא חייב להיות הממציא, בד"כ זאת חברה. אפשר לציין את שם הממציא (בארץ לא חובה), אבל אין לזה משמעות.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
לא מכיר מאגר כזה, אתה צריך לחפש לבד חברה בתחום ולעניין אותה בפטנט שלך.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום יחזקאל,
פטנט רשום בארץ מגן רק על פעילות בישראל. ייצור בסין לא יהווה הפרה של הפטנט הישראלי, רק שימוש בישראל. חוזה סודיות יעשה לך עורך דין מסחרי. חיפוש מפעלים בסין זה לא סיפור פשוט, ועדיף למצוא מישהו מנוסה בארץ שמכיר מפעלים בסין, תלוי בסוג המוצר שלך ובכמויות שתרצו.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום ירון,
פטנט ניתן על חידוש טכנולוגי, ולא משנה כיצד הוא מיושם, גם באפליקציה. ישנם למשל פטנטים על שיטות ניווט או זיהו פנים, והישום הוא באפליקציה.
האכיפה זהה, על בעל הפטנט להוכיח הפרה בבית משפט.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."