נתי שלום,
ככלל, רכוש שניתן במהלך החיים נכנס תחת קטגוריה של 'מתנה' ואילו ירושה ניתן להעביר רק לאחר הפטירה. פועל יוצא כי הצוואה אשר ערך חמך מתייחסת לרכוש שבפועל כבר חולק בחייו.
מומלץ כי תפנה לקבלת ייעוץ אישי באתר על מנת לבחון עריכת צוואה חדשה ו/או חלוקת רכוש בחיים על דרך של מתנה ולשאר האחים לשם כך לעשות הסכם מתנה ללא תמורה ו/או מתנה על תנאי.
שירה טולדנו, עו"ד
מנהלת פורום צוואות וירושות
חמי העביר את הבית לאשתי כמתנה וללא תמורה בעודו בחיים. מצטער במידה ולא שאלתי נכון את השאלה, במידה וחמי עשה צוואה ולאחר מכן העביר את כל הבית לאשתי, השאלה היא האם הצוואה עדיין בתוקף למרות שהבית על שמה בטאבו ויש נסח טאבו על שמה. תודה לך על העזרה מכל הלב..
תקפות הצוואה זוהי שאלה נפרדת ממהו העזבון עליה חלה הצוואה.
במידה ואין טענות למי מהיורשים כנגד הצוואה (כישורתה, כשירות המצווה וכו'), הרי שהוראות הצוואה יחולו על העזבון אשר נותר.
ואלם, אם כבר היום יוע כי חלק מרכוש של חמך הועבר במהלך החיים, וודאי כי נכון יותר לערוך צוואה חדשה המתייחסת לרכוש הקיים בבעלותו היום.
שירה טולדנו, עו"ד
מנהלת פורום צוואות וירושות
נדמה כי כוונתך שאביך ערך צוואה בפני רשות (בפני בית הדין). אם לכך כיוונת בניסוח "פסק הדין" , הרי שפסק הדין הוא בעצם צוואה אשר אין לה תוקף אלא לאחר שיינתן צו קיום צוואה.
שירה טולדנו, עו"ד
מנהלת פורום צוואות וירושות
שאלתך אינה ברורה ונדמה שחסרים פרטים על מנת להשיב לשאלתך.
באופן כללי אם ישנה בעיה בקשר לזהות היורשים על פי הצוואה, עלייך לפנות בהליך מתאים לבית המשפט לענייני משפחה אשר ייבחן את זהות היורשים ויורה בצו ללשכת רישום המקרקעין לבצע רישום בהתאם לצו קיום הצוואה.
מומלץ כי תפנה לקבלת ייעוץ אישי באתר על מנת שעו"ד ייבחן את הוראות הצוואה ואת צו הקיום וימליץ לך על ההליך המתאים ביותר עבורך למימוש העיזבון.
שירה טולדנו, עו"ד
מנהלת פורום צוואות וירושות
על מנת לממש את עיזבונו של בעלך המנוח, עליך להוציא צו ירושה ולאחר מכן לפנות אל קופת הגמל או כל מחזיק אחר כשהצו בידך, לצורך מימוש וקבלת הכספים.
במידה וכבר הוצאת בעבר צו ירושה אך אין לך עותק ממנו, תוכלי לפנות אל רשם הירושה ולקבל העתק נאמן למקור.
שירה טולדנו, עו"ד
מנהלת פורום צוואות וירושות
מומלץ כי תפנו לקבלת ייעות מקצועי אישי באתר אצל עורך דין אשר יישמע את רצונותיכם וינסח עבורכם צוואה מתאימה, ניסוח טוב יפחית את סיכויי ההתנגדות של מי מהילדים לאחר הפטירה במידה והוא ייתנד להוראות הצוואה.
שירה טולדנו, עו"ד
שירה טולדנו, עו"ד
רחל שלום.
משאלתך לא ברור מי היורש ומי הנפטר ומי השאיר צוואה.
מכל מקום במידה ויש צוואה אמליץ כי תפני לקבלת ייעוץ אישי באתר על מנת שעו"ד ייבחן את הצוואה ובאם קיימת הוראה של 'יורש במקום יורש' .
שירה טולדנו, עו"ד
השאלה פשוטה. . אנסח אחרת. מה גורל ירושה שמי שזכאי לה נפטר לפני שקיבל את הירושה , וטרם מותו של היורש עשה צוואה . האם יש להתחשב בצוואתו.
הוראות חוק הירושה בסעיף 14 קובעות מיהם חליפיו של יורש על פי דין וכך נקבע - ילדו של מוריש שמת לפניו והשאיר ילדים, הילדים יורים במקומו, ועל דרך זו יורשים ילדים של כל אחד מקרובי המוריש שמת לפניו. יודגש, כי הוראות אלו לא חלות במקרה שהמוריש הניח אחריו בן זוג וכן הורי הורים.
אמליץ שוב לפנות לייעוץ אצל עו"ד אשר ייבחן הוראות הצוואה במידה וישנה.
שירה טולדנו, עו"ד
החוק הישראלי מכיר בארבעה סוגי צוואות - צוואה בכתב יד, צוואה בפני עדים, צוואה בפני רשות וצוואה בעל פה, אך החוק אינו מגדיר הוראות ספציפיות לאופן עריכת הצוואה.
באשר לשאלתך, ניתן כאמור לערוך צוואה בפני רשות - זוהי צוואה הנאמרת בעל פה או מוגשת בכתב בפני שופט, הרשם לענייני ירושה, חבר בית דין דתי או נוטריון. אם הצוואה נאמרת בעל פה היא מוקראת למצווה בידי הרשות, ובסופה יבואו הצהרה, חתימת הרשות ואישור הרשות על מועד עריכת הצוואה וכי הצוואה נערכה בידי המצווה.
בכל מקרה, מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי באשר לאופן עריכת הצוואה, תוכנה והוראותיה על מנת שתנוסח באופן אשר יפחית סיכוי להתנגדות בעתיד לאחר פטירת המוריש על ידי מי מהיורשים.
שירה טולדנו, עו"ד
זאב שלום.
העברת רכוש במהלך החיים הינה על דרך מתנה בלבד ויכול תהיה מתנה על תנאי להבטחת זכויות ו/או רצון המעביר. העברה לאחר פטירה הינה בדרך של ירושה כאשר בישראל אין מס על עזבון.
לכל העברה יש משמעויות נוספות בקשר ועם יחסי הממון ובפרט כשמדובר על צוואה הדדית (אם הבנתי נכון 'צוואה זוגית').
אמליץ כי תפנו לקבלת ייעוץ אישי באתר כדי שעו" ד יוכל לבחון את הנסיבות ולהמליץ לכם על דרך הפעולה הנכון ביותר עבורכם כמו גם להבטיח את זכויות המעביר במקרה של מתנה.
שירה טולדנו, עו"ד
סעיף 72(א) לחוק הירושה קובע שתי עילות שבעטיין הוסמך בית-המשפט או רשם הירושה לתקן או לבטל צו ירושה או צו קיום צוואה שניתנו על ידו:
האחת – כשהמבקש מצביע על עובדות “שלא היו בפניו בזמן מתן הצו”, השניה – כשהמבקש משמיע טענות שלא נטענו בעת שנתן את הצו.
לשאלתך, המקרה שלך נכנס בגדר העילות ובהחלט ניתן לפנות בהליך משפטי מתאים, מומלץ כי תפנה לקבלת ייעוץ אישי באתר אשר ייבחן את מכלול הנסיבות בטרם תוגש תביעה.
שירה טולדנו, עו"ד
הקלד את תגובתך
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"