עלייך לפנות אל עורך דין העוסק בתחום הירושות והצוואות על מנת שייבחן את הצוואה והתנאים הקבועים קבעו הורייך לעניין זכות הירושה.
שירה טולדנו, עו"ד
אמליץ לך לפנות אל עורך דין מקצועי אשר ייבחן את צרכייך ויוכל להציע לך את השירות המשפטי המתאים.
שירה טולדנו, עו"ד
באין צוואה, הוראות חוק הירושה קובעות כי העזבון מתחלק בין היורשים על פי דין באופן הבא: מחצית לבן הזוג הזוג ומחצית שנותרת מתחלקת שווה בשווה בין הילדים.
כמו כן, בהתאם להוראות חוק יחסי ממון ו/או הלכת השיתוף בין בני זוג, הרי שמחצית הכספים בחשבון המשותף ממילא שייכים לו כך שרק מחצית שייכת לאמך וזהו היקף הכספים אותו היא יכלה להוריש.
פועל יוצא כי לאביך מגיע 75% והיתרה תתחלק שווה בשווה בין הילדים.
על מנת לממש את הכספים עליכם להגיש בקשה לצו ירושה לרשם הירושה אשר במקום מושבה של המנוחה. לבקשה לצרף מסמכים כגון תעודת פטירה ואישור על תשלום אגרות מתאימות.
את כל הפרטים הטפסים וההנחיותת למילוי תוכלו למצוא באתר רשם הירושה.
שירה טולדנו, עו"ד
הקלד את תגובתך
עליך לפנות אל חברת הביטוח ולברר עימם האם פוליסת הביטוח מתייחסת לחיסכון ו/או שאירים ובמידה וכן, עליך להוציא צו ירושה ומכוחו לפנות אל חברת הביטוח ולקבל את הכספים.
שירה טולדנו, עו"ד
עליך להגיש בקשה לצו ירושה לרשם הירושה אשר במקום מושבו של הנפטר.
את הבקשה יש למלא בהתאם להנחיות המפורטות באתר רשם הירושה ולצרף מסמכים נילווים כגון תעודת פטירה וכן קבלות על תשלום אגרה מתאימה.
כאמור, את הטפסים וההנחיות תוכל למצוא באתר רשם הירושה.
שירה טולדנו, עו"ד
שאלתך מעלה סוגיות רבות ולא ניתן להשיב עליהן במסגרת הפורום בצורה מקצועית ומקיפה. על כן, מומלץ כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטיי אשר יסייע בידך לבנות את המהלכים הנכונים בווה ובעתיד.
בקצרה אעיר, כי כל עוד סבך בחיים והוא נותן או מעביר מנכסיו הרי שזוהי עסקת מתנה אותה ראוי לעגן בהסכם בכתב ואין זו ירושה שכן, החוק קובע כי לא ניתן לבצע עסקאות בירושה עתידית.
צוואה נכנסת לתוקף רק בומתו של אדם וככלל, ראוי כי היא תכלול הסבר קצר מדוע ניתן לאחד ולא לאחר, על מנת להימנע מטענות התנגדות לאחר מות המצווה.
שירה טולדנו, עו"ד
יש להבחין בין מצב בו אחיך רוצה להסתלק מחלקו לטובתך, לבין מצב בו הנכם רוצים לערוך שינויים באופן החלוקה כך שאחד רוכש את חלקו של האחר בנכס תמורת הכספים הנזילים.
מומלץ כי תפנו לקבלת חייעוץ מקצועי אשר יסייע בידיכם להבין מהו ההליך הנכון עבורכם.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
מנהל עזבון כפוף להוראת בית המשפט וכך גם שכרו על כן בכל הנוגע לענייני שכ"ט בית המשפט הוא הקובע מהו היקף פועלו והיקף שכ"ט.
שירה טולדנו, עו"ד
הדרך היחידה הינה לפרסם את דבר הגשת הבקשה לצו קיום צוואה כפי שעושה רשם הירוש בעת הגשת הבקשהת וזאת על מנת לאפשר למי שאוחז בידו צוואה אחרת לבוא ולטעון לקיומה.
במידה והנפטר היה מניח צוואה אחרת והי מפקיד אותה אצל רשם הירושה עניין זה היה עולה.
מכל מקום , ישנה אפשרות להגיש 'התנגדות' לצוואה והליך זה מתנל בבית המשפט לענייני משפחה.
מומלץ כי תפנה בהקדם לעורך דין העוסק בדיני ירושה אשר ייבחן האם במקרה שלך מתקיימות עילות טובות להתנגד לקיומה של הצוואה הנוכחית שכן, לשם כך החוק קבע מניין ימים של 14 יום.
שירה טולדנו, עו"ד
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"